Duben
ohodnotit

Král psanec

Outlaw King

Další název:
Król wyjety spod prawa
Rok:
2018
Délka:
121 minut

Obsah filmu Král psanec

 
Ve 14. století se Robert Bruce zmocní skotského trůnu a vede houževnaté povstání ve snaze vymanit se z nadvlády Anglie a získat zpátky nezávislost země.

Netflix

 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

beneva
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.2.2021
Tak už vím, že George R.R. Martin skutečně   opisoval z historie. A ti draci nakonec   existovali. I když jen na praporech.
Tolik   brutality, surovostí a odvahy...
Při   sledování bitvy v bažině jsem se nemohla   ubránit pocitu, že tohle jsem už někde   nedávno viděla... a skutečně. Ve filmu The   King. Ovšem tam je hlavním hrdinou, který   využije přírodních podmínek a zvítězí,   Jindřich IV, tedy král Anglie. Potomek Edwarda I   v asi další 4. generaci.
Ve filmu Outlaw King   naopak král Anglie, Edward II potupně   prohrává...
Kdoví, jak to bylo. Neb dějiny   píše vítěz a scénář scénárista.  
Rozhodně se mi nechce věřit finále, kdy   krutý a nelítostný bijec padne na kolena před   ženou svého srdce a láááska nebeská ...
Frolíček
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.6.2020
Tak tohle byla chuťovčička od Netflixu, já   snad začnu koukat na televizi.
Za prvé   oceňuji doplnění mých historických znalostí,   jasné, srozumitelně a vím, kdo kdy s kým a   zbytek jsem si dočetla, tak mě to donutilo   zjistit, jak to bylo ještě dál. Herci se toho   nebáli a bláto bylo to nejmenší, co je mohlo   na natáčení potkat. Chris i hrál, kdo mě ale   naprosto rozstřelil byl Aaron Taylor a jeho   Douglas, jako sorry, ale kam se na něj hrabe Mel   Gibson a jeho: "Svobodu!" Časy, kdy   běhal Taylor v Avengerech jsou už minulostí,   ale vzhledem k jeho věku nás čeká od něj   ledasco.
Boj za svobodu je nečistý, střívko   sem, střívko tam, na nějaký podříznutý krk   a vyvrhnutý pajšl se nehledí a pak se člověk   nediví, že už mu nezbývá nic jiného než se   rubat dál. Bylo to jasné, přímočaré a ne   přeprásklé jako třeba GoT.
A ještě vsuvku,   Král psanec je sice mužská záležitost, ale ta   Florence bude taky kousek.
FLA
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.11.2019
Máte rádi film Braveheart (1995) a zajímá vás   co se dělo dál po smrti Williama Wallaceho, tak   číhněte na Outlaw King (2018) boj statečných   skotů proti nabubřelým a usurpátorským   anglánům, má dobrý příběh, slušnou   výpravu a slušně natočené bitvy. Není tak   nadupaný jako Statečné srdce, ale potěší   vidět dál, jak se věc vyvíjela a že za   svobodu a právo se bojovalo dál 70 - 80%.


Hodnocení:n12345678910

Tagy

Král psanec (2018)Král psanec (2018)Král psanec (2018)Král psanec (2018)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697863
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178294

Poslední komentáře

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10