Zari
ohodnotit

Kozí příběh se sýrem

Další název:
Kozí příběh 2: Řekněte sýýýr!; Kozí príbeh so syrom; Goat Story 2
Rok:
2012
Délka:
82 minut
Premiéra v ČR:
25.10.2012
„Oblíbená postava prostořeké Kozy se vrací! Tentokrát nás zavede do pestrého světa českých pohádek.“
Popis / Obsah / Info k filmu Kozí příběh se sýrem
Oblíbená postava prostořeké Kozy s hlasem Jiřího Lábuse se vrací v české animované 3D komedii Kozí příběh se sýrem. V roce 2008 se první počítačově animovaný film u nás s názvem Kozí příběh: Pověsti staré Prahy stal hitem. V kinech ho shlédlo téměř 350 000 diváků, byl přeložen do řady jazyků a získal uznání na několika mezinárodních festivalech.

Ve svém novém příběhu pro celou rodinu teď Koza namísto pražských pověstí představí pestrý svět pohádek. Král v sýrovém království na svém hradě myslí pouze na pravidelný přísun voňavých sýrů, Kuba a Máca z prvního Kozího příběhu se vzali a vedou spokojený život jako sýraři v chalupě se svými dětmi Zuzankou a Honzíkem a samozřejmě s Kozou. Jedné noci ale oba záhadně zmizí a tak se Koza spolu s Honzíkem a Zuzankou vypraví na velké pohádkové dobrodružství po jejich stopách. Musí hledat Čertův mlýn a cestu za čerty do samotného pekla. Pomáhat jim bude známé trio Dlouhý, Široký a Bystrozraký. Na závěr je čeká akční finále a přímo na královském hradě i jedno překvapení.

Animovaným postavám dala život a hlas silná sestava herců. Titulní postavu Kozy namluvil Jiří Lábus, Matěj Hádek a Mahulena Bočanová budou znovu Kuba a Máca. Michal Dlouhý se tentokráte představí jako Dlouhý, Miroslav Táborský jako Široký. Nováčky v animovaném světě Kozího příběhu jsou Karel Heřmánek, Martin Dejdar, Miroslav Vladyka, Milan Šteindler, Václav Vydra, Dalimil Klapka nebo Ota Jirák. Dětské role namluvili Alena Kokrdová a Martin Sucharda. Ten byl za dabing animovaného filmu studia Pixar Vzhůru do oblak nominován na cenu Františka Filipovského.

„Oproti jedničce má Kozí příběh se sýrem o něco pohádkovější ladění a snažili jsme se do filmu dostat ještě více gagů a humoru, než tomu bylo u prvního dílu. Hodně práce jsme si dali i s animací, která je dotažena daleko za úroveň prvního dílu. Zároveň nechybí trocha tajemna a napětí, silná postava hlavního zloducha a lehce akční finále“, potvrzuje rodinné ladění filmu režisér a producent Jan Tománek a dodává, že Kozí příběh se sýrem si uchovává svůj specifický výtvarný styl.

Speciálně pro Kozí příběh se sýrem vyvinulo Art And Animation studio nový renderovací program FurryBall, o který už projevily zájem Studio Disney a Halon Entertainment, které ho využívá k vizualizaci pokračování filmu Avatar 2 a také herní gigant Blizzard. Díky němu se výrazně zrychlila práce animátorů, kteří vzhledem k tomu, že Kozí příběh se sýrem vzniká ve 3D stereoskopické verzi, vyrobili de facto dva celovečerní filmy najednou. Pro každé oko jeden.
Filmovou hudbu, kterou nahrával 60ti-členný živý orchestr, znovu složil David Solař, v Kozím příběhu navíc zazní i čtyři samostatné písničky.

Najít Čertův mlýn a cesta za čerty do samotného pekla jsou hlavním úkolem Kozy s hlasem Jiřího Lábuse a dětských hrdinů. Po úspěšném filmu Kozí příběh: Pověsti staré Prahy z roku 2008 se oblíbená prostořeká Koza znovu vrací na stříbrná plátna, jen místo pražských pověstí představí ve svém novém příběhu svět českých pohádek. Kuba s Mácou se usadili v království, pro jehož krále jsou sýry nad zlato. I Kuba s Mácou se živí sýrařinou, dokud je jedné noci neodnese čert. Jejich statečné děti, Honzík a Zuzanka, se je proto s pomocí Kozy vydají najít a zachránit. Pomáhat jim budou například Dlouhý, Široký a Bystrozraký a všichni zjistí, že cesta do pekla může být nejen zábavná, ale může skončit i na nečekaném místě…

„Oproti jedničce má Kozí příběh se sýrem o něco pohádkovější ladění a snažili jsme se do filmu dostat ještě více gagů a humoru, než tomu bylo u prvního dílu. Hodně práce jsme si dali i s animací, která je dotažena daleko za úroveň prvního dílu. Zároveň nechybí trocha tajemna a napětí, silná postava hlavního zloducha a lehce akční finále,“ potvrzuje rodinné ladění filmu režisér a producent Jan Tománek a dodává, že Kozí příběh se sýrem si uchovává svůj specifický výtvarný styl.

Film vzniká v koprodukci Art And Animation Studio, Bontonfilmu a České televize. Kozí příběh se sýrem bude do kin bude uveden 25. října 2012 v klasické 2D verzi i ve 3Dééé.

Zdroj: ČT


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Kozí příběh se sýrem
Volné pokračování animovaného filmu Kozí příběh – Pověsti staré Prahy (r. Jan Tománek ml., 2008) vypráví příběh Kuby a Mácy, jejich dvou dětí a upovídané Kozy. Rodina se živý jako sýraři v podhradí. Dobráku královi však slabost pro sýry zatemnila rozum a toho využil komoří Kobyl, který začal „tunelovat” království. Unese poslední sýraře království Kubu a Mácu. Jejich děti s Kozou a Dlouhým, Širokým a Bystrozrakým se je vydají hledat.
Filmová ročenka 2012


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Kozí příběh se sýrem
První český film ve formátu Blu-ray 3D! Koza s hlasem Jiřího Lábuse se vrací v novém příběhu.
Pokračování nejúspěšnějšího českého animovaného filmu. Kozí příběh se sýrem volně navazuje na první český 3D animovaný film „Kozí příběh – Pověsti staré Prahy“, který se stal nejúspěšnějším českým animovaným filmem vůbec.
Z temných zákoutí pražských ulic zavede Koza tentokrát dětské diváky ve veselém dobrodružství do světa českých pohádek. Kuba s Mácou se usadili v sýrovém království a živí se sýrařinou. Jedné noci je ale unese čert a jejich statečné děti, Honzík a Zuzanka, se je spolu s Kozou vydají najít a zachránit. Pomáhat jim budou mimo jiné Dlouhý, Široký a Bystrozraký - nakonec všichni zjistí, že cesta do pekla může být nejen zábavná, ale může skončit i na nečekaném místě…
Kromě hlasů skvělých herců se diváci mohou těšit i na množství veselých písniček. V roce 2008 se první počítačově animovaný film u nás i v celé střední Evropě s názvem Kozí příběh: Pověsti staré Prahy stal hitem. V kinech ho shlédlo téměř 350 000 diváků, byl přeložen do řady jazyků a získal uznání na několika mezinárodních festivalech a cenu kritiků Kristián.
Bontonfilm


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Kozí příběh se sýrem
Zatímco se celovečerní animovaný snímek Jana Tománka Kozí příběh – Pověsti staré Prahy (FP 11/2008) odehrával ve středověké Praze, volné pokračování Kozí příběh se sýrem je zasazeno do pohádkového bezčasí. Kuba s Mácou mají dvě děti i upovídanou Kozu a živí se jako sýraři v podhradí. Místní král je dobrák, ale slabost pro sýry mu zaslepila oči a zatemnila rozum, takže komoří Kobyl království „tuneluje“. Když unese Kubu a Mácu, kteří jsou posledními sýraři v zemi, tak se je jejich děti s Kozou a „vyhořelým“ pohádkovým triem (Dlouhým, Širokým a Bystrozrakým) vydají zachránit... - Snímek výtvarně navazuje na první díl. Patrný je technologický posun při tvorbě jednotlivých částí, ale vizuální stránku filmu to nezachrání a rozpadlou dramaturgii už vůbec ne. Děj se tříští na sled scén, postavy se nelogicky pohybují sem a tam, časoprostor příběhu není domyšlený. Film, promítaný i ve formátu 3-D, nejspíš ocení nejmenší diváci, jimž se možná budou líbit melodické písničky i čitelné charaktery.
-mat-, Filmový přehled 2012/12


Popis / Obsah / Info k filmu Kozí příběh se sýrem
3D animovaná komedie pro celou rodinu Pokračování nejúspěšnějšího českého animovaného filmu volně navazuje na předchozí díl Kozí příběh – pověsti staré Prahy. Děj filmu se přenese ze středověké Prahy do pohádkového sýrového království a kromě starých známých postav se mohou diváci těšit na řadu pohádkových bytostí a nové hlavní hrdiny – děti Kuby a Máci – Honzíka a Zuzanku, kteří spolu s Kozou procházejí celým příběhem. Celkové ladění filmu je více rodinné a pohádkové, než v předchozím díle. Kozí příběh se sýrem bude uveden v českých kinech na jaře 2012 a to jak v klasické verzi, tak i ve 3-D stereoskopické.
Anifilm 2011


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Kozí příběh - Pověsti staré Prahy (2008)

 Kozí příběh - Pověsti staré Prahy (2008)
Kozí příběh - Pověsti staré Prahy n
 
Žánr: animovaný
Země: Česká republika
Režie: Jan Tománek

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Objektiv (1987) [TV cyklus]

10:35 - 11:10

10 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

ČT2 - Hitlerova tajná bomba

10:10 - 10:55

35 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

NOVA - Policie Modrava (2011) [TV ser...

10:25 - 11:55

20 minut již uběhlo
70 minut zbývá do konce

Prima - Inkognito (2021) [TV pořad]

09:50 - 11:00

55 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Viktor Turžanskij

Turžanskij Viktor

Charles Parker

Parker Charles

Naposled navštívené:
Viktor Turžanskij

Turžanskij Viktor

Charles Parker

Parker Charles