Zari
ohodnotit

Kořeny mafie

10th & Wolf

Žánr:
Rok:
2006
Délka:
107 minut
„Jedinou možností jak zachránit svou rodinu, je stát se ještě horším.“
Popis / Obsah / Info k filmu Kořeny mafie
Tommy, aby přerušil veškeré vazby se svou rodinou, která se zabývá organizovaným zločinem, se nechá naverbovat do armády. Odjíždí do Iráku, kde se zúčastní akce "Pouštní bouře". Jednoho dne mu povolí nervy. Protože Saddam nebyl dosud chycen, ukradne plukovníkův jeep a jede ho zabít sám. Pochopitelně je zadržen a deportován do USA. Agenti FBI moc dobře vědí, z jaké rodiny pochází a tak ho nutí, aby se infiltroval do organizace, pro kterou pracoval jeho otec a donášel na šéfa Luciana Reggia. Jde za svým bratrancem Joeyem, který se snaží osamostatnit a založit vlastní klan. Pomáhá mu i Tommyho bratr Vincent. FBI slíbí, že pokud jim Tommy dodá kompromitující materiály na Reggia, oba příbuzní budou zproštěni jakéhokoliv obvinění. A tak se vydává mezi své, je okamžitě přijat do gangu a stává se Joeyho pravou rukou. FBI je netrpělivá, že od něj nemá žádné informace a donutí ho, aby nosil štěnici. Ani ta však nepřináší kýžené výsledky. Joey a Reggio rozjíždí kšeft s drogami a moc se jim daří, peníze se jen sypou. FBI se opět sejde s Tommym a chce, aby Reggia zabil...

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Kořeny mafie
Film natočený podle stkutečných událostí.
Po kuvajtské poušti jede vojenský jeep a v něm sedí Tommy (James Mardsen - X-mann), který chtěl, po uzavření míru, jet sám odstřelit Saddáma Husajna. Jen si o padesát kilometrů spletl směr a pak mu došel benzín.....Ve vojenském vězení jej navštíví dva agenti FBI - Horvath (Brian Dennehy) a Thorton (Leo Rossi (2)). Vyptávají se jej na některé členy mafiánské rodiny, do které Tommy svým způsobem také patří, a přemlouvají jej ke spolupráci.
Tommy vzpomíná......rok 1984.....

Je večer. On, jeho bratr Vincent (Bryan Renfro) a jejich bratranec Joey (Giovanni Ribisi) se poperou v jednom baru. Ten večer někdo zabije Joeyho otce. Po jeho pohřbu řekne Matty Matello (Dennis Hopper), hlava jejich mafiánské rodiny, Joeymu jméno vraha...a dá mu i zbraň. Ten se potom s Tommym a Vincem vydají vraha zabít. Joey jej sice zastřelí, ale při té přestřelce je Tommy poraněn. Joey ho však zachrání....

Současnost.
Dnes je hlavou jejich mafiánské rodiny právě Joey, u jehož matky Tiny (Anne Elizabeth Warren), bydleli po smrti svého otce, Tommy s Vincem. Mattyho Matella zabili muži Luciana Reggia (Francesco Salvi), který se chce ujmout vlády.

Tommyho první cesta vede k tetě Tině a poté do Joeyho strip-baru, kde mezitím Joey mluví s Brandy (Piper Perabo), jíž se ztratil manžel Willy (Ken Garrito). Williho zabil Junior (Dash Mihok), který je též spolumajitel Joeyho baru. Zabil jej kvůli penězům a kvůli tomu, že se Willy posmíval jeho dřevěné noze. Přišel také na to, že Willy spolupracoval s policií. Joey dal nakonec Brandy práci barmanky. Návrat Tommyho z války všichni společně oslaví. Hodně oslaví.

Tommy přistupuje na nabídku agentů Horvatha a Thortona. Začne s nimi spolupracovat, s tím že Joeyho a Vince nechají na pokoji. Na jatkách je domluvena schůzka Joeyho s Reggim. Tommy na ni jde také s ukrytou "štěnicí", jenže mu není nic platná. Protože při jejich rozhovoru zapnuli jeden ze strojů na maso, který všechno přehlušil. Schůzka dopadla dobře. Byl uzavřen mír a obě strany spolu rozjely velmi výhodný obchod s drogami.

Tommy sice nosí agentům další nahrávky, ale moc zajímavých informací pro ně nemá. Též se pomalu začína sbližovat s Brandy.
Při jedné slavnostní večeři u Reggia se Joey dozví,ž e jeho matka spala s Mattym ještě za života jeho otce. Ona se mu posléze se slzami v očích přizná a potom spáchá sebevraždu. Joey se strašně naštve a v návalu hněhu zabije Regiiho synovce Provenzana (Billy Gallo). Pak si Reggiem domluví schůzku, kterou zrealizuje Junior. Tommy nechce, aby tam Vinc šel a tak mu řekne, že se to koná až o hodinu později.

Na jatkách, na místě schůzky, je na Joeyho a spol. přichystaná past, ze které se však oni prostřílí. Má v tom prsty Junior, který je zradil. Ten se opije v jejich baru a napadá Brandy, která si tam chystala věci na večer. Též se jí přizná, že zavraždil jejího muže Willyho. V následné rvačce Brandy Juniora nožem zabije.

Po městě vypukne hromadné zatýkání všech zůčastněných v obchodu z drogami. Joey má telefon. Volá mu Vinc, jehož unesli Reggiho lidé. Chce mluvit s Tommym, kterému se za vše omlouvá. Pak jej Sipio (John Capodice), hlavní Raggiho zabiják, uškrtí strunou.
Tommyho a Joeyho vztek je obrovský a tak sami dva podniknou útok na Reggiho vilu. Postřílejí většinu jeho ochranky a dostanou se do vily. Tommy zastřelí Sipia a poté poraněn omdlévá ve sklepě. Joey zabije Reggiho ženu Angelu (Veronica De Laurentiis). Potom jej bodne nožem sám Reggio a Joey, ještě než zemře, odjistí granát, který má v kapse a hodí jej na zem.......vila exploduje......

O dva měsíce později.
Tommy stojí na nábřeží. Přijíždějí agenti Horvath a Thorton. Začnou lákat Tommyho další akce v Bostonu. Když Tommy odmítne, tak na něj vytáhnou, že mají jeho otisky u jedné vraždy. Tommy však už není žádný zelenáč, tak jim pustí dost pro ně kompromitující nahrávku jednoho jejich rozhovoru,j enž nahrál už dříve....agenti odjedou s nepořízenou.

Tommy nasedá do auta, které řídí Brandy a na zadním sedadle sedí její malý synek.
.....auto odjíždí......


Pozn. aut: Popisek vznikl za spolupráce Hortensie.


Autor: M.A.G.

Popis / Obsah / Info k filmu Kořeny mafie
V roce 1991 seržant námořní pěchoty Tommy Santoro (James Marsden – X-men) věřil, že s vazbami své rodiny na organizovaný zločin už nemá nic společného. Z paměti vytěsnil i vzpomínky na svého zavražděného otce. Ale jedna nešťastná událost a návštěva FBI ho posílají zpět domů do jižní Philadelphie, aby tam čelil nejtěžší zkoušce svého života. Kdysi si přísahal, že se nikdy v životě nebude chovat jako jeho bratr Vincent (Brad Renfro) a bratranec Joey (Giovanni Ribisi-Zachraňte vojína Ryana). Ale teď - s jedinou možností jak zachránit svou rodinu - přijíždí domů… aby se stal ještě horším.


oficiální text distributora

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Z metropole

05:30 - 06:00

3 minut již uběhlo
27 minut zbývá do konce

ČT2 - Jedlý hmyz

04:50 - 05:45

43 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

NOVA - Novashopping

05:00 - 06:05

33 minut již uběhlo
32 minut zbývá do konce

Prima - Casanova (2005)

03:25 - 05:59

128 minut již uběhlo
26 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Scott Millaney

Millaney Scott

Slib (A Son's Promise)

Slib
A Son's Promise

Franco Borelli

Borelli Franco

Naposled navštívené:
Scott Millaney

Millaney Scott

Slib (A Son's Promise)

Slib
A Son's Promise

Franco Borelli

Borelli Franco