Zari
ohodnotit
Popis / Obsah / Info k filmu Konvoj do Murmanska
Tento příběh amerického konvoje za 2. světové války, napadeného německými ponorkami, je vzrušující, napínavý, poutavý, bohatý na lidské charaktery. Obchodní námořnictvo nemělo nijak lehký úkol. Jeho posláním bylo dopravit důležitý válečný materiál spojencům do Evropy a přitom se muselo vyrovnat s nevypočítatelnými povětrnostními podmínkami v severním Atlantiku, se všudypřítomným nebezpečím ponorek a dalších prostředků německé obrany i s technickým stavem lodí, na nichž pluli.
Akční scény jsou vyjímečné, napětí narůstá, jak Němci dělají, co mohou, aby potopili náklad, který Spojenci tak naléhavě potřebují. Je to děsivé a ohromující panoptikum potopených lodí, hořících plavidel, mužů, kteří je zachraňují, velitelů, kteří řvou rozkazy (jež hysterická posádka neposlouchá nebo ignoruje) a nevyhnutelných, ale těžce zasloužených triumfů proti minimální pravděpodobnosti. Kamera Teda McCorda to všechno prvotřídně zachycuje.


Autor: curil

Popis / Obsah / Info k filmu Konvoj do Murmanska
Film oslavuje úsilie a obete Spojencov pri snahe dodať materiál do Sovietského zväzu. Prvá polovica filmu je trochu zdĺhavá. Nechýbajú napínavé a dobré natočené scény námorných akcií.


Autor: lejtenant

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama