Zari
ohodnotit

Komedie s Klikou

Žánr:
Rok:
1964
Délka:
93 minut
Premiéra v ČR:
13.11.1964
Popis / Obsah / Info k filmu Komedie s Klikou
Komedie o loučení se svobodou, které probíhá v předsvatební noci poněkud jinak než obvykle. Zuzana Vítová (Jiřina Bohdalová) jede vlakem do Prahy, kde bude mít na druhý den svatbu s Petrem Klikou (Vlastimil Hašek). Ve vlaku se seznámí s úředníkem Karlem Jánským (Karel Hoger), který ji doprovodí po příjezdu do Prahy až domů. U dveří bytu Zuzana zjistí, že Petr není doma a ona někde zapomněla klíče. Ochotný Karel jí navrhne, že jí bude dělat společnost a pozve ji na večeři. Po příjemném večeru spolu dvojice navštíví ještě několik nočních podniků. Zbytek noci stráví Zuzana v Jánského bytě, samozřejmě ve vší počestnosti. Ráno se oba rozejdou jako dobří přátelé, když už nevěsta ví, že oddávajícím úředníkem na radnici bude její nový známý dr. Karel Jánský. Celou situaci bere s humorem, ne však tak její nastávající. Petr, který se se Zuzkou minul u nádraží, když jí jel naproti, začíná žárlit. A není sám, také Karlova manželka Magda (Vlasta Chramostová), která se nečekaně odpoledne vrátila z chaty, by ráda věděla, kde a s kým její choť strávil minulou noc.


Autor: curil

Popis / Obsah / Info k filmu Komedie s Klikou
POZOR SPOILER

Jsme v obřadní síni, kde oddávající vítá nové manželské páry.

A nyní jsme ve vlaku, kde se probojovává mladá žena. Má hodně zavazadel, a tak se jí jeden z mužů snaží pomáhat. Spolu pak vystoupí, spolu se pak i potkávají na cestě a pak u domu, od kterého nemá ona klíče. Marné je hledání, klíče nejsou. Asi je načase je představit. Tak ona je Zuzana Vítová a on je dr. Karel Jánský, oddávající úředník. Ona jde k sestře, ta jí však neotevírá, neb tam má milence. Hotel je plný a tak dr. Jánskému nezbývá, než ji pozvat k sobě. Jenže ještě předtím absolvují spousty barů a zábavních podniků, čímž ovšem dorazí Zuzanka k doktorovi ve značně zřízeném stavu. Takže ranní probuzení je pro ni jistým překvapením. Moc si toho totiž nepamatuje. Také sem přichází paní Vašatová, vrací se i doktorova manželka. Mezitím je Zuzana už u svého snoubence Petra, kterému vše řekla, ale také před ním našla klíče od domu, které předtím najít nemohla. Ale Petr i doktorova žena, které též její manžel vše řekl, jim přestávají věřit. Dochází k prudkým výměnám názorů. Do toho všeho ještě lže Zuzanina sestra a doktor odmítne ty dva, tedy Petra a Zuzanu oddat. Tím se u jedné poloviny lidstva přiznává k nevěře. Ta druhá se staví na stranu druhou. Na doktora a Zuzanu je vyvíjen nátlak, aby se přiznali. Věc musí posoudit i soudruzi, kteří mu také nevěří. Nakonec sice Zuzana a Petr před Karlem stanou, ale zdá se, že není vše vyřešeno…


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Komedie s Klikou
Situační komedie podle osvědčeného receptu: Nastávající nevěsta je shodou okolností nucena strávit předsvatební noc v bytě cizího ženatého muže. Nic se nestane (vlastně ani nemůže), ale nikdo tomu není ochoten věřit. Vkusně a přiměřeně zábavná podívaná.

Autor/Zdroj: /Václav Březina: Lexikon českého filmu


Komedie o ženě, která se noc před svatbou ocitá v bytě šťastně ženatého muže a prožívá s ním neočekávané dobrodružství s klikou, které málem vyvrcholí rozvodem na jedné straně a zrušením svatby na druhé straně dveří.

Autor/Zdroj: /reklamní materiály distributora


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Černé ovce (1992) [TV pořad]

05:15 - 05:30

11 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

ČT2 - Televizní klub neslyšících (20...

05:15 - 05:45

11 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

NOVA - Novashopping

04:45 - 05:55

41 minut již uběhlo
29 minut zbývá do konce

Prima - Jak se staví sen (2007) [TV po...

04:15 - 05:55

71 minut již uběhlo
29 minut zbývá do konce

Reklama