Zari
ohodnotit

Kočka na rozpálené plechové střeše

Cat on a Hot Tin Roof

Žánr:
Rok:
1958
Délka:
104 minut
„Brick a Maggie mají v manželství potíže. Zatímco Brick se utápí sám v sobě, Maggie hledá z této situace východisko.“
Popis / Obsah / Info k filmu Kočka na rozpálené plechové střeše
Klasickou divadelní hru Tennessee Williamse oceněnou v roce 1955 Pulitzerovou cenou, natočil režiser Richard Brooks pod názvem Cat on a Hot Tin Roof – Kočka na rozpálené plechové střeše. Film vznikl v roce 1958, tedy 3 roky po uvedení předlohy, a byl, a vlastně i je, divácky stále velmi úspěšný. Maggie-Margaret Pollitt (Elizabeth Tailor), je krásná mladá žena. Už třetím rokem žije nešťastně v ubíjejícím manželství s bývalým fotbalistou Brickem (Paul Newman, a za tuto roli jeho první nominace na Oscara), který je pořád v alkoholovém opojení. Maggie ho stále miluje, a touží s ním mít dítě, ale její snaha je zatím marná. Přijíždějí do domu Brickových rodičů, a tady se Maggie snaží dosáhnout cíle. Dojde přitom k vyjasňování rodinných vztahů mezi Brickem, který si jen těžce přizná, že pravým důvodem jeho problémů je sebevražda někdejšího přítele, a vztahy s jeho otcem, který umírá na rakovinu, a také údajná Maggina nevěra. Nezanedbatelné jsou i peníze, a majetek Big Bosse, nebo také „taťky“ (Burl Ives, který si už roli Big taťky zahrál na divadelní scéně), a také ohromné dědictví. Je tu také Brickův starší bratr Gooper (Jack Carson) s chamtivou manželkou Mae (Madeleine Sherwood),a kupou nevychovaných potomků, a matka obou bratrů Ida (Judith Anderson). Pomocí vynikajícího hereckého obsazení se podařil mimořádně výstižný film, který jde ruku v ruce s divadelním zpracováním.


Autor: clara.bow

Popis / Obsah / Info k filmu Kočka na rozpálené plechové střeše
Alkoholik Brick (Paul Newman) býval dříve profesionálním hráčem fotbalu. Dnes utápí své dny v alkoholu a odmítá lásku i pomoc své ženy Maggie (Elizabeth Taylor). V den otcových narozenin dojde mezi ním a jeho bratrem (Jack Carson) k roztržce. Pak ale vyjde najevo, že jejich otec je vážně nemocný a umírá na rakovinu.

Zdroj: AMC Networks International


Popis / Obsah / Info k filmu Kočka na rozpálené plechové střeše
Brick a Maggie mají v manželstvi vážné potíže. Zatímco Brick se utápí sám v sobě, Maggie hledá z této situace východisko. Strhující výkony Paula Newmana, Elizabeth Taylor a Burla Ivese udělaly z této adaptace příběhu Tennessee Williamse jeden z nejúspěšnějších filmů v historii Hollywoodu.


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Reklama