Zari
ohodnotit

Kikudžiro

Kikujiro no natsu

Další název:
菊次郎の夏
Žánr:
Země:
Rok:
1999
Délka:
121 minut
Popis / Obsah / Info k filmu Kikudžiro
V tomto filmu sledujeme putování malého chlapce Masaa, který se o prázdninách rozhodl, že půjde navštívit svou matku, kterou nikdy neviděl. Na cestě ho doprovází bývalý gangster Kikujiro, který zprvu (jak už to tak bývá) s Masaem není zadobře. Jejich výprava ovšem nedopadne podle očekávání, takže Kikujirovi připadne ta povinnost, že musí Masaovi zpříjemnit zpáteční cestu. S pomocí dvou motorkářů a jednoho cestovatele začíná naplňovat dny hrami, které odvádí pozornost od neúspěchu cesty.


Autor: Lampernaqui

Popis / Obsah / Info k filmu Kikudžiro
Co vše se může přihodit, když je vysloužilý jakuzák pověřen, aby pomohl chlapci ze sousedství najít maminku, která se ztratila na druhý konec Japonska. Kikujirō má pro každou situaci zcela originální (vesměs poněkud nestandardní) řešení – díky jeho společnosti tak malý Masao zažije opravdu nezapomenutelné „chlapské“ prázdniny – patrně pro oba jsou to první skutečné prázdniny v životě. Masaův příběh je do značné míry inspirovaný Kitanovým dětstvím. Na druhou stranu některé komické scény vycházejí z gagů předváděných v jeho zábavných televizních pořadech. Film se vyznačuje typicky kitanovskou poetikou, nicméně vzhledem k tomu, že je příběh podáván z dětské perspektivy, daří se velmi úspěšně omezit její násilnou rovinu. Korespondence dětské psychiky a „nevinné“ přímočarosti dospělého Kitana je zobrazena velmi citlivým způsobem. Tímto filmem tak režisér dokázal, že je opravdovým humanistou vnímavým k lidskému osudu. (Doslovný překlad originálního názvu by zněl „Kikudžiróovo léto“.)

Eigasai


Popis / Obsah / Info k filmu Kikudžiro
Film japonského režiséra Takeshiho Kitana Kikujirovo léto je příjemná, emotivní road movie, v níž na prázdninové cestě za nikdy nepoznanou matkou doprovází osmiletého Masaa, který žije s babičkou, muž ze sousedství. Povaleč, hazardní hráč a kamarád všech z mokré čtvrti se na tuhle cestu vydal jen proto, že mu na ni manželka dala peníze. Ty se samozřejmě rozplynou jako sníh, ale Kikujiro s chlapcem táhne dál. Jejich vztah se postupně mění, jak zákon podobných příběhů káže.

Autor/Zdroj: /Cinema


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Zapomeňte na Mozarta (Mozart)

Zapomeňte na Mozarta
Mozart

Estelle Parsons

Parsons Estelle

Lidský hlas (La voce umana)

Lidský hlas
La voce umana

Farsin Kosrowhahi

Kosrowhahi Farsin

Naposled navštívené:
Zapomeňte na Mozarta (Mozart)

Zapomeňte na Mozarta
Mozart

Estelle Parsons

Parsons Estelle

Lidský hlas (La voce umana)

Lidský hlas
La voce umana

Farsin Kosrowhahi

Kosrowhahi Farsin