Zari
ohodnotit

Když má svátek Dominika

Další název:
Zázraky se nepůjčují
Žánr:
Rok:
1967
Délka:
62 minut
Premiéra v ČR:
4.9.1967
Popis / Obsah / Info k filmu Když má svátek Dominika
Film režiséra Jana Valáška popisuje jeden sváteční den malé Dominiky. Ukazuje, jak těká z jedné zábavy ke druhé. Třeba míček jí přestane bavit, když uvidí malého kocourka Kajetánka, později se seznámí se skupinou dalších malých dětí. Dokonce se jí podaří jedno z dětí, malého Míšu, získat do opatrování. To ovšem nevědí jeho rodiče a tak je po nezvěstném klukovi vyhlášeno policejní pátrání.

Právě v šedesátých letech minulého století se objevila řada dětských filmů, které se už nesnaží nejmladší mládež jenom poučovat, ale snaží se divákovi přiblížit svět a vnímání těch nejmladších.


Autor: curil

Popis / Obsah / Info k filmu Když má svátek Dominika
POZOR SPOILER

Je čtvrtého a malá Dominika s radostí trhá list z kalendáře. Vesele vyběhne ven mezi ostatní děti, které se ptají, co dostala k svátku. Pak jde s jednou kamarádkou na výstavu ptáků. Obelstí hlídače a jsou vevnitř zadarmo. Nato nastane honička a kamarádka uteče. Dominika pak venku najde kotě. Ihned si jej přivlastní a chodí s ním jako s psíkem. Když se znovu vrátí na výstavu, potká tam malého kluka Honzíka. Dominika začala kotěti říkat Kajetán, a když jej klukovi předvádí, kocourek prchne. Hošík jej chytí a Dominice vrátí. Pak je třeba vykoupat jeho bratra. Ovšem i z toho je průšvih, protože malý Míša řve, že jej chtějí utopit. Dalším fintám ke koupání také odolává, ale nakonec se to povede. Následně je s Honzou vyměněn za Kajetána. Zlí rodiče Honzovi ani nepoděkují za tu výměnu a jmou se Míšu hledat. Ten si však užívá s Dominikou a netuší, že po nich začínají pátrat detektivové. Když se to dozví, ukryjí se opět na výstavě, ze které jdou na pouť. Teprve tady je objeví Honza a pokusí se dát vše do pořádku.


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Když má svátek Dominika
Dětská komedie o holčičce, která měla svátek, o veselých pouťových atrakcích a malém Míšovi, co ho vyměnili za kocoura Kajetána.

Autor/Zdroj: Březina Václav/Lexikon českého filmu


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Objektiv (1987) [TV cyklus]

10:35 - 11:10

3 minut již uběhlo
32 minut zbývá do konce

ČT2 - Hitlerova tajná bomba

10:10 - 10:55

28 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

NOVA - Policie Modrava (2011) [TV ser...

10:25 - 11:55

13 minut již uběhlo
77 minut zbývá do konce

Prima - Inkognito (2021) [TV pořad]

09:50 - 11:00

48 minut již uběhlo
22 minut zbývá do konce

Reklama