Zari
ohodnotit

Kdo s koho

Election

Žánr:
Rok:
1999
Délka:
99 minut
„Ať vyhraje ten nejlepší! Nebo ne?“
Popis / Obsah / Info k filmu Kdo s koho
Satirická komedie přináší nevšední pohled na ambice, morálku, touhu, lásku a lži... Jim McAllister (Matthew Broderick) je oblíbený profesor a poradce studentské rady, který rád zasahuje do životů svých žáků. Tracy Flicková (Reese Witherspoonová) je typickou středoškolskou snaživkou a přehnaně ambiciózní kariéristkou, která ke svým trofejím hodlá při nadcházejících studentských volbách přidat i titul školní prezidentky. Jim se jí však rozhodne vytvořit náležité konkurenční prostředí a povolá svého vlastního kandidáta Paula - fotbalového hrdinu, jehož obrovská popularita ohrožuje Tracyiny šance. Jenže jak volební horečka stoupá, hranice mezi dobrem a zlem jsou stále nejasnější a Jimovi se vymyká život z rukou.

Zdroj: HBO Europe
Vysílání: dabing
Premiéra: 03.07.2015 CX


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Kdo s koho
Maturantka Tracy Flicková (Reese Witherspoon) je modelovou středoškolskou studentkou. Vzornou, iniciativní, ctižádostivou a chladně manipulující svým okolím, ať se jedná o spolužáky nebo pedagogy. Profesor McAllister (Matthew Broderick) ji nesnáší, ale současně je jí přitahován, i když ví, že si zahrává s ohněm. Když učitel zjistí, že Tracy ke svým trofejím hodlá přidat při nadcházejících studentských volbách i titul školní prezidentky, rozhodne se jí vytvořit náležité konkurenční prostředí…

Režisér řeckého původu Alexander Payne (nar. 1961), který za svého mentora považuje českého emigranta Jiřího Weisse, upoutal pozornost celovečerním debutem Občanka Ruth o těhotné feťačce, jejíž nenarozené dítě se stane předmětem nátlaku dvou názorových skupin.

Spolu se svým stálým spolupracovníkem Jimem Taylorem zpracoval pro svůj další snímek „Kdo s koho“ (1999) román Toma Perrotty (jeho další kniha „Jako malé děti“ byla rovněž úspěšně zfilmována) jako jízlivou satiru nejen na americký volební systém, ale také na záplavu bezduchých teenagerských veseloher.

Snímek získal řadu ocenění především za svůj propracovaný scénář (mj. oscarovou nominaci a Cenu newyorských filmových kritiků) a také uznání za herecké výkony, mezi nimiž vévodí kreace Reese Witherspoon v ústřední roli bezohledné manipulátorky, za niž byla vyznamenaná Cenou Národní společnosti filmových kritiků a nominací na Zlatý glóbus.

Zdroj: ČT


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Kdo s koho
Tracy je primocarou a velice odhodlanou divku, ktera se chce stat prezidentkou studentske rady Carverske stredni skoly. Mezi zaky popularni ucitel Jim McAllister se rozhodne, ze jeji plany, hranicici az s posedlosti prekazi tim, ze najde opozicniho kandidata. Pan McAllister vsak netusi, ze snazit se zastavit Tracy je jako snazit se nasoukat zubni pastu zpet do tuby.

Autor/Zdroj: /DVD


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Polopatě (2013) [TV cyklus]

06:25 - 07:15

41 minut již uběhlo
9 minut zbývá do konce

ČT2 - Dcery a synové divočiny

06:50 - 07:45

16 minut již uběhlo
39 minut zbývá do konce

NOVA - Alvin a Chipmunkové (2015) [TV...

06:55 - 07:45

11 minut již uběhlo
39 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

07:00 - 07:30

6 minut již uběhlo
24 minut zbývá do konce

Reklama