Zari
ohodnotit

Kavárna na hlavní třídě

Žánr:
Rok:
1953
Délka:
87 minut
Premiéra v ČR:
22.1.1954
Popis / Obsah / Info k filmu Kavárna na hlavní třídě
POZOR, SPOILER

Kavárník Stýblo si vybírá nového zaměstnance, číšníka. Ze spousty uchazečů bere Josefa Kučeru, který byl ve světě a zná jazyky. Ten přichází zrovna, když má paní Stýblová svátek a když starý Bartoš, výpomocná síla, omdlel. Josef se mu snaží pomoci, to se ovšem jistým lidem nelíbí. Jen pomocná síla Jindřiška Sejková s pomocí souhlasí. A s Josefem rovněž. A to se zase nezamlouvá jejímu mládenci Emilu Vackovi. Také jí to dá ihned najevo.

Bartoš umírá, a když Josef mluví na pohřbu, rýpne si do Stýbla, což mu pak Emil nesmlčí. Následuje vyhazov. I s Jiřinou.

Emil má nějaké peníze, které mu Jiřina svěřila, a ona je chce nyní zpět, protože už má ráda Josefa. Emil jí peníze přislíbí, a když se sejdou, namíří na ni nalezenou zbraň. Dojde ke střelbě a Jiřina končí v nemocnici. On sám spáchá sebevraždu. Jenže se tak stane v době jiné aféry, a proto je třeba upravit právě tuhle věcičku a udělat z ní vraždu. Při tom je třeba vykoupat Josefa. Policajtovi je naznačeno, aby upravil důkazy, a on to udělá. Takže je Josef obžalován z vraždy, a aby toho nebylo málo, bude obviněna i Jindřiška.

Začíná soud. Všechny důkazy jsou proti Josefovi...


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Kavárna na hlavní třídě
Jak byli vykořisťováni zaměstnanci jedné kavárny „Na hlavní třídě“ – podle románové předlohy spisovatele Gejzy Včeličky natočil režisér Miroslav Hubáček spolu s předními herci J. Šejbalovou, Karlem Högerem, Václavem Voskou, Sašou Rašilovem, mladým Eduardem Muroněm, Františkem Kreuzmanem, F.LeBreux, Vnoučkem, Záhorským a.j., k tomu ještě kriminální zápletka, která vnáší napětí do obrazu vykořisťování mnohdy bezbranných zaměstnanců za masarykovské republiky - bezbranní číšníci jsou vydáni napospas bezohlednému restauratérovi, který se vyžívá nejen v ponižování, a zneužívání svých podřízených. Plnou mírou se zde současně můžeme seznámit se způsoby tehdejšího soudnictví - a také poznáme cynickou a úplatnou justici…..


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Skalpel, prosím (1985)

14:30 - 16:25

35 minut již uběhlo
80 minut zbývá do konce

ČT2 - Zázračná planeta: Serengeti

14:25 - 15:20

40 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

NOVA - Mentalista (2008) [TV seriál]

14:35 - 15:30

30 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

Prima - Policie v akci (2017) [TV pořa...

14:25 - 15:30

40 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Sally Regenhard

Regenhard Sally

Naposled navštívené:
Sally Regenhard

Regenhard Sally