Jeden svět
ohodnotit

Jak přicházejí sny

What Dreams May Come

Další název:
Hinter dem Horizont - Das Ende ist nur der Anfang
Žánr:
Rok:
1998
Délka:
114 minut
Premiéra v ČR:
25.3.1999
„Láska je jediným mostem mezi světem živých a mrtvých.“

Komentáře k filmu Jak přicházejí sny

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 20
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.8.2009
film je skvělí obsazení   nemá chybu je to naprostá  
paráda které   nezklame ani náročného   diváka je to paráda
satyr
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.4.2010
Velice působivý snímek.   Robin Williams diváky   provází do nadpřirozeného   světa ve kterém hledá svou   životní lásku.
ajlik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.4.2009
Nádherný film. Jen stěží   hledám slova, jak bych tento   film mohla popsat. Myšlenka,   že "smrt je nový   začátek" ve mně   probudila nové otázky...   Krásné prostředí a ještě   neatypičtější, že nebe je   jako obraz jeho ženy.   Krásná hudba, strhující   příběh a skvělé herecké   výkony Robina Williamse mi   nedává jinou možnost, než   hodnotit film plným počtem   bodů. Dojmený příběh o   lásce, která dokáže   přesáhnout i hranice   samotné smrti...
Foredoom
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.5.2010
Super
Tak po dlouhé době jsem   viděl zase něco jiného než   komedii,nebo horor.Už při   prvních minutách jsem   tušil,že Film se bude lišit   od běžných tuctových   filmů,s intriky a   zabíjením.Po schlédnutí   musím přiznat,že tento film   je jedním z mála,který na   mě zapůsobil obrovským   dojmem a snad i vehnal trochu   slzy do tváře.(snad   proto,že podobná smůla mě   také potkala)Takže stručně   řečeno,..je to jeden z těch   nejlepších filmů,které   jsem kdy viděl.Aktéři filmu   podaly až neuvěřitelný a   perfektní výkon.
C.Z.Horovitz
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.8.2014
Silne
Musim pouze konstatovat, ze   film je uzasne lidsky,   realisticky nerealny, co my   vime jak to funguje. Navic   tema sebevrazdy v posmrtnem   zivote. Pro nekoho, kdo trpi   dusevni bolesti je to hodne   silna kava!
MedvídekPu
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.11.2003
Jak přicházejí sny...
aneb skutečnost poznáte   jenom pokud na vlastní kůži   vyzkoušíte. Kouzelný,   úchvatný a trikově   perfektně zvládnutý film   určený spíše pro ty   hloubavé a hledající   nějakou tu duševní stravu.  

Neviděli-li   jste, o mnohé jste přišli.   Budete-li ovšem chtít vidět   podruhé, už to prostě   nebude ono, podruhé se na   tento film dívá už zcela   jinak. Robin Williams (Chris   Nielsen) se tentokrát ujal   role navýsost neočekávané.   Beznadějně vážné, takže   pokud očekáváte další   komickou roli a kupu smíchu,   nedočkáte se. Pokud jste   povahy hloubavé a citlivé,   zcela jistě uroníte nějakou   tu slzu.

Jak   přicházejí sny je   úchvatným filmem, který si   rozhodně nenechejte ujít   pokud věříte v nějaký ten   posmrtný život. Představa   ve filmu přednesená je   prostě úchvatná a pokud   jste snad měli strach z   posmrtného života, je velmi   pravděpodobné, že po   shlédnutí filmu budete   kmotřičku Smrt očekávat s   otevřenou náručí. Pokud   jste poněkud konzervativní,   za výsledek pochopitelně   neručím...

Robin Williams je   absolutně kouzelný, Annabel   Sciorraová (Annie Nielsen) je   kouzelná a její proměny v   průběhu celého filmu si   rozhodně nemůžete   nevychutnat. Cuba Gooding Jr.   (Albert) se vám bude líbit   zcela určitě a Max von Sydow   (Rádce alias Tracker) bude   sympatickou třešničkou na   dortu plném fantatistckých   barev, nádherné přírody,   hlubokých myšlenek a   příběhu plného štěstí i   neštěstí.

Více na   http://www.pooh.cz/pooh/a.asp?   a=2002653&db=
hrošík
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.1.2013
Asi nejlepší rozpoložení,   ve kterém by ambivalentní   pocity filmu dali nejvíc, by   mohlo být, když se vám   "všechno" změní k   horšímu. Tehdy je člověk   bolavý až k smrti, že   každý vjem je nesnesitelný.   A tehdy, snad možná i díky   té bolavosti, je člověk   nejvíce živý. Je v   kontrastu mezi tím, co   odešlo, a tím, co   zůstává. Je toho živým   důkazem. A pak mu zbývá   jenom to, čím sám je. V co   se uskutečnil. Rozmlouvá se   svou duší a trpí, když je   sám. Ale když miluje, není   sám. Jeho rozmlouvání je,   jako když kreslí slova...  
Ačkoli je tento   skvostný film plný smrti a   utrpení, je o lásce, o   životě a o naději. O   další možnosti pohledu, jak   se můžeme na svůj smysl   podívat. Pokud vás   nepřekvapí smrt dětí a   manželky hlavního hrdiny,   potom vás překvapí jeho   vlastní smrt. Protože jsou   to vaše oči, kterýma se   podíváte na tu svou. A   necháváte se vést   neuvěřitelně barevným   monologem tak hluboko, jak   jenom vám vaše   představivost umožní.   Přitom toužíte, aby vás   někdo také tolik miloval,   že za vámi přijde do toho   vašeho pekla a dobrovolně   vezme tíhu na sebe.
Ačkoli je tento smutný   příběh o smrti a pekle,   přece je v něm tolik   života, že každý má své   nebe. Bude plakat, ale budete   se vnitřně smát a radovat.   Vždyť důvod máte v sobě:   svou víru v něco lepšího a   vyššího. A toho se film   dotkne. Jako ty hříbky v té   básni Václava Renče:

Ne zrovna že by   milovaly bouřku.
Ale   to všechno po ní,
to   stojí hříbkům za   zrození.

Ne   zrovna že bych vyhlížel   svou smrt.
Ale to   všechno před ní,
to   stálo za to,
abych se   s ní setkal.

...
pataamat
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.5.2009
Krásny film s výborne   zakomponovanými efektmy,   niektoré scény vyznievajú   ako malované na plátno, a   skvele zahraté role   všetkých 4 hercov, hlavne   Von Sydow.
Ed
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.3.2005
Pěkný film. Možná je to   tam někde opravdu   takové...no, zatím aspoň ve   filmu.
Otek
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.11.2009
Je zajímavé, že tento film   kolem nás prošel, aniž   bychom si jej nějak všimli.   Robin Williams se krásně   rozehrál. Ukázal nám, jak   to možná vypadá   "někde jinde, tam   dál" a jak je to tam   "snad zařízeno".   Krásný film. Jistě žádné   oko nebude suché. Paráda.
SIR-
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.1.2009
JAK PŘICHÁZEJÍ SNY
Tento filmek je velice   kvalitním dílem!!!o jedné   teorii jak by to mohlo   fungovat po smrti!je nesnadný   k pochopení jak již   dokázali některé   komentáře podemnou!!!není   to o žádném nebi ani   peklu!je to podáno tak že po   smrti(bez které se   neobejdeme)by sme si mohli   své nebe každý vytvořit po   svém!!!někdo jako ona a   někdo jako on:)))a co se   týče té smrti o které   někdo dole řekl že je   ponurá,tak je to přesně   naopak ten kdo film pochopil   správně tak smrt nebyla   konec ale noví   začátek!!!!toď můj   názor:)))))90%
Tom_Hardy
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.4.2007
Sice ne dějově   nejsilnější, ale v mnoha   aspektech nepochybně   originální americký   romantický film (ať už   mluvíme o expozici a nebo o   vizuální stránce).   Fantastický Robin Williams,   hravý soundtrack, silně   vyjádřená naděje v   nehynoucí lásku a lákavá   paleta nejrůznějších   barev. Asi bych to osobně   nechtěl prožít, ale přál   bych si věřit tomu, že bych   ve jménu lásky dokázal být   stejně nezlomný...
Papaja73
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.2.2009
Vizuálně velmi vydařený   snímek,s originálním   nápadem a skvělými   hereckými výkony.Je to   možná chvílemi   ,,americky" kýčovité   ale přesto   kouzelné.Kdoví?Možná   právě tak to po smrti v nebi   i v pekle vypadá....
Myshitchka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.4.2006
Fantazii se meze nekladou,   tahle fantazie byla krasna i   desiva...az na ten americkej   konec příjemná podivaná...
masata
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.9.2007
Mám rád filmy s Robinem   Willamsem. Tenhle je takový   snový, ala po smrti půjdem   do nebe, ale je to tam trochu   jiné.
Pardal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.10.2006
Příjemnej citovej po   vizuální stránce perfektně   zvládnutej filmeček plnej   fantezie a naděje kterej vám   po shlédnutí dodá hezkej   pocit na duši...
huron
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.11.2006
Z filmu mám hodně smíšené   pocity. Balancuje na hraně   kýče a mravokárnosti,   filozofické otázky nemají   daleko od žvástů. Přesto   snímek nutí přemýšlet a   člověk se musí srovna s   představou někoho jiného,   co je Pak. Vizuální pastva,   velice slušně zahráno,   nepředvídatelné.
M.A.G.
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 25.9.2011
Krásně natočená romantika   při které budou některé   slabší povahy brečet jak   želvy.Já tento žánr   nemusím,ale přiznám se že   i já jsem měl slzu v   oku.Chválím efekty a triky (   hlavně ty barvy se povedly   ).Taky se mi líbilo to   peklo.Jen ten konec mě nasr.l   - já bych tam své děti   nikdy neopustil.
vampyer
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 25.7.2008
Na mna tento film neurobil   velky dojem. Kazdu chvilu tam   niekto umieral. Herecke vykony   Robina Williamsa a Anabelly   Sciorri boli skvele, ale aj   tak to nezachranilo, ponury   dej plny smrti. Miestami som   sa stracala v deji, avsak   myslienka filmu bola   originalna, co bude po smrti,   nieco ine... ako v ostatnych   filmoch. A nakonci ako   zvycajne happy ending. u mna   nezabodoval... 54%, tj 5/10.
Chrustyn
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 1.11.2007
Film sice krásně hýří   barvami ale tím jeho   veškerá působivost končí.   Je to škoda jelikož má film   spousty zajímavých nápadů.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih32705minih32705Ozvěny mrtvých (1999) 
Stir of Echoes n
minih8006minih8006Pistolníci (1993) 
Gunmen n
minih28753minih28753Červený trpaslík (1988) [TV seriál] 
Red Dwarf n
minih17592minih17592Pulp Fiction - Historky z podsvětí (1994) 
Pulp Fiction n
minih7667minih7667Flash (1990) [TV seriál] 
The Flash n
minih45507minih45507Poslední žralok (1981) 
L´ultimo squalo n
minih17271minih17271Přepadení 2: Temné území (1995) 
Under Siege 2 - Dark Territory n
minih42889minih42889Sedm mečů (2005) 
Qi jian n
minih26508minih26508Kontraband (1997) 
Knock Off n
minih19213minih19213Smrtící epidemie (1995) 
Outbreak n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - --

12:00 - 12:20

7 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

ČT2 - Pyl zlatého kapradí

12:00 - 12:25

7 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

NOVA - Polední Televizní noviny, Spor...

12:00 - 12:20

7 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

11:30 - 12:30

37 minut již uběhlo
23 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190274
Osobností: 697373
Fotografií: 762979
Plakátů: 375676
Obsahů a biografií: 177915

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10