Zari
ohodnotit
Popis / Obsah / Info k filmu Jak je důležité míti Filipa
POZOR SPOILER

Mladého muže honí věřitelé. Jemu se podaří utéci. Jmenuje se Algernon Moncrieff. Nyní hraje na klavír a pak debatuje se sluhou.
Jiný mladík se na venkově hotoví k odjezdu. U toho také hledá pouzdro na cigarety. Ten mládenec sluje Jack Worthing.
Oba se pak setkají jen náhodou v zábavním podniku.
Zde Jack projeví zájem o slečnu Gvendolyn. Rád by se s ní zasnoubil. S tím ovšem Algi jako její bratranec nesouhlasí. A také mu není jasné jméno Filipovo. Nuže tento vysvětluje, že věnování na cigaretovém pouzdře, které nyní Algi má ve své moci, dostal od Cecílie Cardewové, dívky, která žije u něj na venkově. Další vysvětlování se již děje venku, ale je ukončeno dalším pronásledováním věřiteli.
Teprve doma vysvětlí Algi Jackovi výraz Bumburista, který použil venku, když musel utéci. Tak jak si Jack vymyslel bratra Filipa, tak si Algi vymyslel Bumburyho.
Nu, řečená milovaná bytost Gvendolína Fairfaxová právě přichází k Algimu i se svou matinkou Augustou Bracknellovou.
A zatímco se Augusta s Algim věnují hudbě, vyzná se Jack Gven. Ta jej také miluje, tedy jeho jméno Filip, a tak jsou oba spokojeni. Ne toliko matinka slečny Gvendolíny. On totiž jaksi Jack není v jejím seznamu ženichů. Ale je ochotna jej tam připsat a pozve si jej k sobě.
A opět jsme na venkově, kde debatuje slečna Cecílie se slečnou Prismovou. Ta dává k lepšímu věc o svém ztraceném románku, který kdysi napsala. Po této debatě přichází doktor Chasuble.
A ve městě kráčí Jack k paní Bracknellové. Musí projít křížovým výslechem třetího stupně, zatím bez tortury. Vyzná se tedy, že je kuřák, vlastní nějaké domy a je nalezenec. Starý Thomas Cardew jej nalezl v tašce, jež mu byla omylem vydána na nádraží místo jeho tašky. A protože měl zrovna v kapse jízdenku do Worthingu, obdržel Jack toto příjmení.
To se Augustě nelíbí, a doporučuje najít příbuzné a alespoň jednoho rodiče. Což ovšem jaksi Jack nemůže, ani kdyby nakrásně chtěl. Jest však později venku Gven ubezpečen, že i přesto, když se vdá za jiného, bude jej stále milovat.
Na venkov přilétá horkovzdušný balón a z něj vystoupí Algi. A ten se ihned začne vydávat za Filipa, Jackova fiktivního bratra. Nu a aby to nebylo jen tak jednoduché, přijíždí i Jack, který oznamuje, že jeho bratr Filip zemřel.
Proto je dosti nepříjemně zaskočen zprávou, že právě přijel. Když spatří svého kamaráda, dá mu hodně práce, aby se ovládl. Ale dokáže to.
Za Filipem, tedy zajede Gven a Filip žádá Filipa, aby odjel. Ech, pardon, Jack žádá Algernona.
Jenže, námluvy nenámluvy, za Filipem Worthingem přichází muž s příkazem k uvěznění. Má totiž dluh v hotelu Savoy. Bratr však chce dluh zaplatit, ale jen pod podmínkou, že bratr ihned odjede za svým nemocným přítelem Bumburym. Ještě, než odjede jde však Algi za Cecílií, kde se mu ona svěří se svými zápisky do deníku. A protože před tím poslal slečnu Prismovou za Chasublem, ta
zjistí, že si doktor prohlíží kresby její tváře.
A už je zde slečna Fairfaxová. Obě dámy se dostanou do velké pře o ženichy. Obě jsou totiž zasnoubeny s Filipem. Jsou však natolik kultivované, že si navzájem nespílají, ba ani netrhají kadeře. Ostatně, pánové se brzy dostaví a věc se vysvětlí. Tedy, jaksi, ehm, ne zcela. Obě dámy tím totiž odhalí pravá jména svých mládenců.
Nuže, je třeba začít s usmiřováním, vysvětlováním a žehlením. A místo slov použijí mládenci hudbu. Pronásledují dívky i s klavírem a kytarou. Nakonec se to přece jen povede, a dámy jsou uklidněny. A do toho přichází Algiho teta Augusta. Nastává další zádrhel, protože ona nesouhlasí s případnou svatbou Gven a Jacka.
Ten projde dalším výslechem, ale nyní se to již netýká jeho osoby, anébrž Cecílie. Když se Augusta dozví, že má dosti velký majetek, ihned připustí, že proti zasnoubení svého synovce a Cecilky nic nenamítá. Ovšem námitky má Jack. Jako poručník by také souhlasil, ale má podmínku, aby Augusta souhlasila s jeho sňatkem s Gvendolínou. A ta o tom nechce ani slyšet, protože Jack nezná svou rodinu.
A tu je vysloveno jméno slečny Prismové. Augusta ji zná, a hned ji chce vidět. Ta při jejím spatření omdlí. Augusta na ni uhodí, kam zašantročila dítě, které jí bylo kdysi svěřeno. Ona se rozpomene, že do kočárku dala omylem svůj rukopis a děcko omylem strčila do brašny. A tuto brašnu má nyní Jack, neb jest to ona, která byla vydána dědovi Thomasi Cardewovi. A on jest nalezeným dítětem v oné brašně. A tak se od Augusty dozví, že je bratrem Algernonovým.
Nyní již skutečně Agáta proti svatbě nemůže a zdá se, že ani nechce nic namítat. Všichni jsou rádi a spokojeni, dokonce i slečna Prizmová, která odchází s kazatelem Chasublem. A což teprve, až se Jack dozví, jak se doopravdy jmenuje!


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Jak je důležité míti Filipa
Dva mladí gentlemani, žijící v Anglii roku 1890, si pohrávají s pravdou, jen aby do svého poklidného venkovského života vnesli trochu vzrušení. Worthing (COLIN FIRTH – Deník Bridget Jonesové) si vymyslel bratra Filipa, kterého používá jako výmluvu, aby mohl navštěvovat okouzlující Gwendolen (FRANCES O´CONNOR – Kód Navajo). Moncrieff (RUPERT EVERETT – Příští správná věc) si začne říkat Filip poté, co navštíví Worthingovu mladou a krásnou chráněnku Cecily (REESE WITHERSPOON – Pravá blondýnka) na venkovském sídle. Všechno se začne hatit, když se oba společně ocitnou pod jednou střechou. A to je ten správný čas odhalit, jak je důležité míti Filipa!
materiály distributora DVD


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Jak je důležité míti Filipa
Venkovský život v Anglii na konci 19. století nepřinášel příliš vzrušení, společnost byla uzavřená a lidé se striktně drželi zásad, které přinášelo jejich společenské postavení. A tak si mladý muž jménem Worthing vymyslel záhadného a neposlušného bratra Filipa, který mu může kdykoli poskytnout důvod k cestě za jeho milou, krásnou Gwendolen. Podobně si počíná také jeho přítel Moncrieff, který využívá svého pomyslného, neustále chorého blízkého jako záminku k útěku před svojí nepříjemnou tetou. Když se Moncrieff dovtípí, kde Worthing bydlí, vydává se za ním na venkov, kde se setkává s jeho půvabnou chráněnkou Cecily. Okamžitě to mezi nimi zajiskří, když však na své sídlo přijíždí Worthing a krátce poté i Gwendolen, na obzoru se začíná rýsovat řada zábavných a ošemetných situací.


Autor: kali.4

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Banánové rybičky (1999) [TV po...

01:30 - 02:00

11 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

ČT2 - Pluk mizerů

00:45 - 01:45

56 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

NOVA - Mentalista (2008) [TV seriál]

01:15 - 02:15

26 minut již uběhlo
34 minut zbývá do konce

Prima - Policie v akci (2017) [TV pořa...

01:00 - 02:00

41 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

Reklama