Zari
ohodnotit

Ip Man

Další název:
Grandmaster Yip Man; Ip Man: Zrodenie majstra (SK); The Legend of Yip Man; 葉問
Žánr:
Země:
Rok:
2008
Délka:
105 minut
„Je přinucen bojovat o své vlastní přežití.“
Popis / Obsah / Info k filmu Ip Man
Čínské městečko Foshan třicátých let si žije poklidným životem. Narušují ho jen souboje žáků škol bojových umění. Policie tyto ryze sportovní souboje nerada vidí a policista Li Zhao neustále všechny bojovníky napomíná. Největší a nejlepší škola je vedena mistrem Liu, avšak pravý mistr bojového umění je velmi bohatý a celým městem uznávaný Ip Man. Jednoho dne přichází do města agresivní a v severní Číně neporažený mistr bojových umění Jin Shanzhao, který Ip Mana vyzve na souboj. Ten zprvu odmítá, ale nakonec s ním bojuje a vítězí. Pak ale, v roce 1937, vše naruší japonská invaze do Číny. Město je obsazeno a majetky všech, včetně Ip Mana, jsou zabaveny. Poté, co odmítne učit okupační vojáky svému umění, je Ip Man přinucen bojovat o své vlastní přežití v sérii výzev, jež vyvrcholí soubojem na život a na smrt s nejlepším japonským bojovníkem.

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Ip Man
Příběh slavného mistra, u kterého studoval i Bruce Lee. Polobiografické mapování části života slavného mistra, který jako první začal šířit v Číně bojové umění Wing Chun.

veřejný


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Ip Man
Čína, rok 1935. Kluby bojových umění v městě Foshan nabírají na popularitě a Ip Man je nezpochybnitelným vládcem umění wing chun, čím dál populárnější verze kung fu. Klidný život jeho rodiny a přátel však převrátí vzhůru nohama japonská invaze. Poté, co odmítne učit okupační vojáky svému umění, je přinucen bojovat o své vlastní přežití v sérii výzev, jež vyvrcholí soubojem na život a na smrt s nejlepším japonským bojovníkem...
Levné knihy


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Ip Man 3 (2015)

 Ip Man 3 (2015)
Ip Man 3 n
Yip Man 3
Žánr: akční / životopisný / historický
Země: Hongkong
Režie: Wilson Yip

(pokračování)

Ip Man 2 (2010)

 Ip Man 2 (2010)
Ip Man 2 n
Yip Man 2
Žánr: akční / dobrodružný
Země: Hongkong / Čína
Režie: Wilson Yip

(pokračování)

Reklama