Zari
ohodnotit

Inkognito

Incognito

Žánr:
Rok:
1997
Délka:
103 minut
Popis / Obsah / Info k filmu Inkognito
Harry Donovan, geniální padělatel uměleckých děl, právě vytvoří dílo svého života: za 500 000 amerických dolarů maluje "pravého" Rembrandta tak perfektně, že žádná z kontrol nedokáže falešné dílo odhalit. Obraz se stává světovou senzací, ale Harryho zákazníci nedodrží dojednanou úmluvu. Proto se Harry rozhodne i s vlastním mistrovským dílem uprchnout. A právě v této chvíli začíná nemilosrdná štvanice napříč celým kontinentem.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Inkognito
I. D. (identification) se v Británii používá jako zkratka pro občanský průkaz. Průkaz totožnosti, identita. A tu John ztrácí. Nebo ne? Mimikry chuligána zprvu zvládá skvěle, ale postupně se mu zažírají hlouběji a hlouběji pod kůži. Každý snímek o skryté identitě policejních „volavek" si klade podobnou otázku - kam až lze zajít, aby polda budil dojem kriminálníka a zároveň se v jeho roli „nezapomněl"? Úkol na zbláznění. Proměna, jíž Johnova postava projde, nalezne těžko srovnání - z mladého poldy, který dělá svou práci na plný plyn, se postupně stává někdo docela jiný: rváč, vágus a sprosťák, který pohrdá vyumělkovanými manýry „střední třídy", z níž pochází. Až parodicky škrobená setkání manželských dvojic mu dokonce dávají do jisté míry za pravdu. John postupně a velmi bolestivě ztrácí společnou řeč se ženou a identifikuje se s hospodskou subkulturou, která spočívá v neustálém sebeutvrzování se bratrství tvrďáků, kteří mají jasný cíl (bít se za barvy Shadwellu).
Philip Davis se proslavil především jako herec. Občas se objeví ve vedlejší roli v hollywoodském spektáklu (naposledy Casanova, 2006), doma na ostrovech je známý většími rolemi v sociálních dramatech Mikea Leigha (např. Tajnosti a lži/Secrets and Lies, 1996). Účinkoval v řadě inscenací televizní stanice BBC a režíroval pro ni jeden seriál a tento film. Přes malé zkušenosti s režií natočil zřejmě vůbec nejpůsobivější film o fotbalovém chuligánství. Co do hloubky tragického účinku (a také závěrečným motivem) připomene Kult hákového kříže (American History X, 1998), avšak na rozdíl od něj je de facto neznámý. Omezený (tak trochu televizní) rozpočet lze vnímat jako ještě větší posílení realismu snímku. Obsahuje několik násilných scén, zejména v davu na stadiónu, o efekt se však neopírá. Stojí na neobyčejném hereckém výkonu Reece Dinsdalea, který je podobně jako Davis známý pouze doma v Británii. Skvěle mu sekundují herci ve vedlejších rolích. Film bere dech a na dlouho utkví v paměti.

Ondřej Kaláb, 36.LFŠ 2010


Popis / Obsah / Info k filmu Inkognito
Co se stane s padělatelem uměleckých děl, který se zamiluje do "svého" Rembrandta natolik, že odmítne vydat ho zákazníkům? On i jeho dílo se stanou terčem nemilosrdné štvanice.

Autor/Zdroj: /Cinema


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Policejní pohádky strážmistra ...

22:30 - 23:49

34 minut již uběhlo
45 minut zbývá do konce

ČT2 - Moulin Rouge

22:50 - 00:50

14 minut již uběhlo
106 minut zbývá do konce

NOVA - Na vaší straně

22:55 - 23:40

9 minut již uběhlo
36 minut zbývá do konce

Prima - Honeymoon - líbánky k nepřežit...

22:50 - 23:40

14 minut již uběhlo
36 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Mladá čarodějnice (Teen Witch)

Mladá čarodějnice
Teen Witch

Naposled navštívené:
Mladá čarodějnice (Teen Witch)

Mladá čarodějnice
Teen Witch