Ing. (1985)

Ing.
90 %
 
 

Další název: Začátky filmových hvězd: Ing.

    Žánr: muzikál
    Země: Československo
    Délka: 25 min.
Stručný děj:
Úřednický muzikál s písněmi divadla SKLEP. Mladý inženýr Mirek v podání Tomáše Hanáka dostane velký úkol: vymyslet novou výrobní linku na trafobloky. Jde směle za svou vizí, ale naráží na odpor úřednického aparátu. Jeho dívka zatím propadá u semestrálních zkoušek a chce opustit školu i celou naši krásnou českou zem. Její poťouchlý arabský spolužák jí v tom pomáhá. Na Mirka je toho najednou trochu moc.

Veselé historky z natáčení:
První barevný výpravný film. Mnoho prostředí i komparzních a tanečních scén. Na tomto filmu se podíleli snad všichni tvůrci divadel Pražská pětka. První velká filmová role Tomáše Hanáka a Evy Horké a Martina Dejdara. Točilo se na nábřeží Vltavy a v budově Koospolu. Film byl finančně a technicky velice náročný, že na FAMU nevěřili, že ho vůbec natočíme. A je v něm jeden cenzurní zásah - když Martin Dejdar prodává jinému Arabovi Evu Horkou za dolary. To jsem musel vystřihnout.

režie:
Tomáš Vorel
 
 
hraje:
Tomáš Hanák (ing. Mirek Čáp), Jiří Kodet (šéf), Eva Horká (studentka, Čápova přítelkyně), Miroslav Maruška, Radek Dočekal, Halka Houfová, Věra Víchová, Jaroslav Vozáb (stavitel Mráz), Martin Dejdar, Lenka Vychodilová, Jana Kušiaková (úřednice (jako Jana Hanáková)), Eva Holubová (úřednice)
 
 
námět:
Tomáš Vorel, Lumír Tuček
 
 
scénář:
Tomáš Vorel, Lumír Tuček
 
 
kamera:
Martin Duba
 
 
hudba:
David Noll, Tomáš Hanák
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.