Zari
ohodnotit

Iluzionista

The Illusionist

Rok:
2006
Délka:
110 minut
Premiéra v ČR:
9.11.2006
„Magie, která vás pohltí…“
Popis / Obsah / Info k filmu Iluzionista
Eisenheim je největší iluzionista, kterého Vídeň 19. století zná a obdivuje. Na jevišti divadla nechává před zraky užaslého publika růst pomerančovníky, létat motýly, vznášet karty, čas zde přestává existovat a iluze naplňuje celý sál. Jeho věhlas se šíří bleskovou rychlostí. I princ Leopold se doslechne o této skvělé atrakci a rozhodne se spolu se svou snoubenkou hraběnkou Sofíí vypravit na jeho představení. Nikdo z přítomných do té doby netušil, že se hraběnka a kouzelník znali. Vzpomínky na jejich nenaplněnou mladistvou lásku se vrací v plné síle. Stejně jako v dětství se jim do cesty postaví rozdílné společenské postavení, ale tentokrát už o sebe nechtějí přijít. Obnovení vztahu mladých lidí dosahuje vrcholu, žárlivý Leopold tomu chce učinit přítrž, neboť by to ohrozilo jeho šanci na udržení chátrajícího císařství. V jedné z roztržek "budoucího" císařského páru dojde k vyhrocení situace, která končí Sofiininou smrtí. Případ se snaží vyřešit říšský inspektor Uhl a Eisenheim rozehrává na představení největší iluzi svého života, aby odhalil pravého vraha. Ani důvtipný inspektor netuší, jakou přesvědčivost mohou mít iluze v rukou opravdového mistra.

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Iluzionista
Na přelomu 19. a 20. století se ve Vídni odehrává temný a dramatický příběh. Mág první kategorie Eisenheim se zamiluje do nesprávné ženy. Pricezna Sophie, jeho dávná láska, je totiž zaslíbena jinému. Mág však bere věci do svých rukou. Se svým asistentem se pokusí princeznu získat zpět. Bez váhání použije své magické nadání a rozehrává netradiční love story. Tento příběh může skončit buď smrtí, nebo shledáním dávných milenců, žádná jiná možnost neexistuje.

Zdroj: IKO Cable, s.r.o. (Film+)


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Iluzionista
Film Iluzionista připomíná pohádku a přinejmenším romantické duše patřičně rozechvěje; aspoň ze začátku. Obsahuje všechny důležité ingredience: osudovou lásku i smrt, tajemství, čáry a kouzla i překonávání protivenství.
Vypráví o kouzelníku Eisenheimovi, chudém mladíkovi, který v mládí pozná krásnou Sofii, tedy princeznu. Jejich svazku ale Sofiini příbuzní nepřejí, a tak je násilím rozdělí.
Chytrý chasník Eisenheim se však vlastní pílí a talentem vypracuje na největšího iluzionistu, kterého Vídeň 19. století zná a obdivuje.
Nechává před zraky užaslého publika růst pomerančovníky, létat motýly a vznášet karty. A samozřejmě se znovu, po dlouhých patnácti letech, setká se svou princeznou, která je zasnoubena s korunním princem Leopoldem.
Navzdory tomu ti dva znovu navážou, kde přestali, a rozhodnou se spolu uprchnout. Pak je ale Sofie nenadále zavražděna. Pohádka se zvrhne v horor a Eisenheim od té doby nechává na jevišti ožívat duchy včetně Sofiina. V závěru se zjistí, že nic není, jak se původně zdálo a všechno má vlastně happy end.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Iluzionista
Eduard Abramowitz alias iluzionista Eisenheim vyrostl jako syn truhláře, ale od dětství miloval svoji vrstevnici Sofii a ani dívčin šlechtický původ jejich lásce nezabránil. Jenomže doba nerovným vztahům nepřála. Mladý muž musel odejít do světa, ale na svou vyvolenou nezapomněl. Když se však po patnácti letech vrátil jako věhlasný mág, jeho milovaná byla těsně před zásnubami s rakouským následníkem trůnu Leopoldem zavražděna a on sám měl být zatčen. Nicméně se ukázalo, že stará láska nerezaví a iluze mohou mít velkou moc… – Snímek Neila Burgera Iluzionista, natočený velmi volně podle povídky Stevena Millhausera, se odehrává na počátku minulého století v secesní Vídni. Natáčelo se však v Čechách, tudíž divák snadno pozná Prahu, Český Krumlov i Konopiště. – Film není milostným příběhem, ale hlavně vyprávěním o iluzích a deziluzích. Ty první, byť digitální, vznikají pod rukama legendárního mága Eisenheima v podání poněkud odtažitého Edwarda Nortona, ty druhé jsou produktem šedé kůry mozkové a trápí vrchního inspektora Uhla, který je komentátorem událostí i nadšeným amatérským kouzelníkem. Příběh, volně inspirovaný sebevraždou korunního prince Rudolfa, je okořeněný politickými intrikami.
-kat-, Filmový přehled 2006/12


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Iluzionista
Nadaný iluzionista Eisenheim (Edward Norton) ohromuje čím dál více vídeňské publikum. O jeho výjimečnosti se dozvídá také korunní princ Leopold (Rufus Sewell).
Krutý následník trůnu se rozhodne navštívit Eisenheimovo vystoupení se svou krásnou snoubenkou Sofií von Teschen (Jessica Biel).
Ta si brzy uvědomuje, že zná mága z dětství. Téměř zapomenutý vztah znovu ožívá. Tajní milenci se rozhodnou dostát svému slibu z mládí a uprchnout spolu. Následujícího dne je však Sofie nalezena mrtvá.
Zdrcený Eisenheim nedbá vyšetřujícího inspektora Uhla (Paul Giamatti) a bere spravedlnost do svých rukou. Musí dokázat Leopoldovu vinu na Sofiině smrti dříve, než bude sám zničen.
Nikdo netuší, že se tajemný mág teprve chystá předvést největší iluzi své kariéry...


oficiální text distributora

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Iluzionista (2010)

 Iluzionista (2010)
Iluzionista n
L'illusionniste
Žánr: animovaný
Země: Francie / Velká Británie
Režie: Sylvain Chomet

(remake)

Iluzionista (1983)

 Iluzionista (1983)
Iluzionista n
De Illusionist
Země: Nizozemsko
Režie: Jos Stelling

(remake)

TV Program

ČT1 - Všechnopárty (2006) [TV pořad]

11:05 - 12:00

48 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

ČT2 - Yellowstonský park - tikající ...

11:25 - 12:20

28 minut již uběhlo
27 minut zbývá do konce

NOVA - Možné je všechno! (2024) [TV p...

11:50 - 13:35

3 minut již uběhlo
102 minut zbývá do konce

Prima - Máme rádi Česko

10:10 - 12:05

103 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

Reklama