Zari
ohodnotit

Hříchy lásky

Další název:
Hriechy lásky; Die Sünde einer schönen Frau; Le Dernier masque; The Sins of Love
Žánr:
Rok:
1929
Délka:
78 minut
Premiéra v ČR:
25.10.1929
„Tragický příběh žárlivého herce.“
Popis / Obsah / Info k filmu Hříchy lásky
Dramatický příběh úspěšného venkovského herce, jemuž zničí život nové angažmá ve velkém městě a příliš silná láska k mnohem mladší manželce, rovněž herečce. Protože šlo o film němý, nebyl problém s mezinárodním obsazením. Ve čtyřech hlavních rolích se objevili Čech, Italka, Němec a Francouz. Krásnou Soňu hrála Marcella Albani (1899–1959), jež natočila téměř 50 filmů v rodné Itálii i v cizině. Po nástupu zvuku její popularita upadala a ona se pak věnovala psaní románů. Hlavní představitel Josef Rovenský (1894–1937), herec a režisér, začal po této roli dostávat nabídky na psychologicky náročné postavy i v Německu. Režíroval, do historie vstoupila jeho lyrická Řeka i kvalitní adaptace divadelní hry Maryša. Představitel ředitele, Francouz Gaston Jacquet (1883–1970), si zahrál v 90 filmech. Němec Walter Rilla (1894–1980) byl nejprve novinář a kritik, ale zajímavý vzhled ho přivedl před kameru. Se ženou Židovkou odjel po r. 1933 do Velké Británie. Získal občanství a role, byly to ale často nevalné charaktery v protinacistických dramatech.

Eva Urbanová
MFF Karlovy Vary 2017


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Hříchy lásky
Herec Ivan Kristen a jeho žena Soňa opouštějí venkovské divadlo, aby přijali angažmá ve městě. Soňa vděčí za svou uměleckou kariéru Ivanovi, kvůli zmatku v divadle však zůstane Ivan na rozdíl od Soni bez role. Soňa se stane hvězdou, které se dvoří první milovník Richard Kent. Ivanovo umění je přehlíženo, proto Ivan chce i se Soňou z divadla odejít. Na Kentovu přímluvu však dostane Ivan velkou roli. Aby dokonale poznal psychologii postavy kterou má hrát, studuje v krčmě nejrůznější lidské typy. Zde se seznámí s kapsářem Ferdou, který mu nabídne, že pro něho ukradne Sonin dopis Kentovi. Vloupá se do Kentovy vily zatímco Ivan se ubytuje v protějším hotelu. Dojde k přestřelce a Ivan se dostane do podezření, že Kenta napadl. Ferda po
bitce utone v řece. Ivan je považován za mrtvého. Je zoufalý. Navštíví Kenta a dozví se, že v dopise se Soňa s Kentem loučí, protože Ivana nechce opustit. Soňa se náhle vrátí Ivan se skryje za závěsem, ale zabije se pádem na chodník, Soňa s Kentem odjíždějí, jejich auto se prodírá davem, který se seběhl k mrtvému tělu.

Autor/Zdroj: Národní filmový archiv/Český hraný film I.


Film Karla LAMAČE podle původního námětu Václava Wassermana byl velkou hereckou příležitostí pro Josefa ROVENSKÉHO . Jeho protihráčem byl německý charakterní herec Walter RILLA.

Autor/Zdroj: Březina Václav/noticka


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Sama doma (1998) [TV pořad]

12:30 - 14:00

65 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

ČT2 - První kontakt - Setkání s mimo...

13:15 - 14:00

20 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

NOVA - Mentalista (2008) [TV seriál]

13:35 - 14:35

0 minut již uběhlo
60 minut zbývá do konce

Prima - Návrat komisaře Rexe (2008) [T...

13:30 - 14:30

5 minut již uběhlo
55 minut zbývá do konce

Reklama