Zari
ohodnotit

Hlava nebo orel

Pile ou face

Žánr:
Země:
Rok:
1980
Délka:
105 minut

Obsah filmu Hlava nebo orel

 
Kdo by alespoň jednou nedostal chuť zabít svou ženu. Philippe Noiret a Michel Serrault ve francouzském kriminálním dramatu.

Edouard bydlí na sídlišti, má manželku, která neustále mluví, či špíše mu neustále něco vyčítá a nadává, jeden velký sen. Při jedné zvláště „výživné“ hádce vypadne jeho žena z okna, když věší záclony. Byla to nešťastná náhoda, nebo už to Edouard nemohl poslouchat. Inspektor Baroni, který dostane případ na starosti, je přesvědčen, že Edouard své ženě z okna pomohl, a z Baroniho se tak stává honící pes. Setkání dvou vdovců, dvou mužů, kteří vědí o životě a o manželství své, je zároveň setkáním dvou velkých hvězd...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

curil
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.10.2019
Překvapivý závěr poněkud nezvyklé   francouzské kriminálky, který není záhodno   prozradit. Neústupný policejní inspektor si jde   za svým i proti námitkám a zákazu svých   nadřízených. Jeho snaha je sympatická, ale i   jeho protivník Morlaix je postavou, které musí   divák fandit, když si představí, jaké útrapy   musel v manželství snášet. Celý film stojí   na obou hlavních představitelích Philippu   Noiretovi a Michelu Serraultovi. Oba předvádí   herecký koncert a i přes své rozdílné cíle   si vcelku rozumí a chápou jeden druhého.   Skvěle napsané dialogy od Michela Audiarda a   režie Roberta Enrica.
PORTER
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 11.8.2019
Serrault na záčatku vyhodí svou uječenou   manželku z okna a pak si užívá ale pořád ho   pronásleduje policajt Noiret který zažil něco   podobného s tou svojí,zajímavé drama.
phorsky1
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.8.2019
skvělý výkon obou , nádherná dorotka a   překvapivý konec ,
Noireth je báječný jako   ve všech filmech co jsem s ním viděl


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Karolína Hlaváčková

Hlaváčková Karolína

Jezebelle Bond

Bond Jezebelle

Naposled navštívené:
Karolína Hlaváčková

Hlaváčková Karolína

Jezebelle Bond

Bond Jezebelle