Zari
ohodnotit

Happy Feet

Rok:
2006
Délka:
110 minut
Premiéra v ČR:
7.12.2006
„Everybody Dance Now!“
Popis / Obsah / Info k filmu Happy Feet
Memphis je tučňák císařský a žije v Antarktidě, ve světě věčného ledu a mrazu. S milovanou Normou čeká potomka, na chvíli mu však vejce vypadne z teplého vaku a Mambo, který se jim zanedlouho narodí, je proto poněkud jiný než ostatní. Podivně poskakuje a neumí zpívat. Rodiče i kamarádka Glorie ho sice i přesto mají rádi, ve škole se však stává terčem posměchu. Místo zpěvu stepuje, ale většinou stranou od ostatních. Spřátelí se s partou tučňáků kroužkových, kteří jsou jeho tancem nadšeni, a společně vyzvídají od všemi uznávaného tučňáka Lovelaceho informace o lidech. Ty se mu budou brzy hodit. Když chce totiž vyznat lásku Glorii tancem a předstíraným zpěvem, který za něj obstarává ukrytý kamarád Ramon, podaří se mu strhnout k tanci všechny ostatní tučňáky. Stařešina Noah ho vykáže, protože narušuje harmonii komunity a přivolal na ni hlad. Mambo tomu nevěří a rozhodne se zjistit, proč v moři nejsou ryby. S Lovelacem a kamarády se vydá na cestu, až dorazí do opuštěného lidského městečka, plného odpadků. Uniknou dravým kosatkám, Mambo je však chycen do sítě a skončí v zoologické zahradě. Poprvé spatří lidi, ale jeho křiku, kterým se pokouší protestovat, nikdo nevěnuje pozornost. Tu získá teprve tancem. S vysílačkou se vrací ke své komunitě a tvrdí, že už ví, proč v moři nejsou ryby. Dokáže přesvědčit ostatní, že má pravdu? A získá lásku Glorie?

Zdroj: Nova


Popis / Obsah / Info k filmu Happy Feet
Hlboko v srdci Antarktídy, v ríši tučniakov kráľovských.... Ak nevieš spievať, akoby si neexistoval! Pre malého Mumbla je to naozaj tragédia, pretože je asi najhorším spevákom na celom, celučičkom svete! On sa skrátka narodil pre tanec, konkrétnejšie pre step! Má to však menší háčik... Hoci to jeho mama Norma Jean považuje za istým spôsobom pôvabné, no jeho otec Memphis vie, že sa to medzi tučniakmi „nepatrí“. A obaja navyše vedia, že bez zamilovanej piesne si Mumble nikdy nenájde životnú partnerku! Možno je to osud, možno náhoda, no Mumblova najlepšia priateľka Gloria patrí k najlepším speváčkam Antarktídy – no hoci si už „od vajca“ skvelo rozumejú, na jeho „čudesné hopsanie“ by si zrejme nikdy nedokázala zvyknúť... Keďže je Mumble iný ako všetci v jeho kŕdli, je čosi ako... Vydedenec. A práve to je tŕňom v oku vodcu kŕdľa Noaha – a tiež dôvodom, prečo sa rozhodol Mumbla zo spoločenstva tučniakov vyhnať! Nuž a práve ďaleko od domova natrafí na tučniakov, ktorí sa rozhodne nesprávajú „kráľovsky“ – no ktorí sú absolútne nadšení jeho tanečným nadaním! Život má pre Mumbla prichystaných ešte veľa prekvapení – a ktovie, možno aj navzdory jeho „hudobnému hluchu“ to predsa len nebude až také čierne ani v otázke lásky...

Markíza


Popis / Obsah / Info k filmu Happy Feet
Známý australský režisér George Miller zavítal do světa animovaného filmu a natočil (3D) rodinný snímek Happy Feet (česky tedy Šťastné nohy), jehož děj se odehrává v Antarktidě. Hlavním hrdinou je mladý tučňák císařský Mambo, odlišující se od svých druhů tím, že místo zpěvu se vyjadřuje tancem. Kvůli této rozdílnosti je vyloučen z komunity, avšak najde nové kamarády, zachrání své příbuzné před smrtí hladem a získá milovanou Glorii. - Film v mnohém připomíná úspěšný francouzský dokument Putování tučňáků (FP 11/2005), ovšem práce na něm začala už dříve. Vychází z technologie motion capture, přičemž zvláštní péče byla věnována rytmu a choreografii. – Sekvence ze světa lidí jsou hrané a kombinované s animovanými záběry. - Klasické vyprávění doplňují četné známé písně. – Natáčení filmu trvalo téměř čtyři roky a výsledná podoba vzbuzuje především obdiv k umu specialistů.

-dh-, Filmový přehled 2007/1


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Happy Feet 2 (2011)

 Happy Feet 2 (2011)
Happy Feet 2 n
Happpy Feet Two
Žánr: kombinovaný / rodinný
Země: Spojené státy americké / Austrálie
Režie: George Miller, David Peers, Gary Eck

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Příběhy slavných - Vladimír Dl...

10:35 - 11:30

8 minut již uběhlo
47 minut zbývá do konce

ČT2 - Divoká příroda Ománu

10:20 - 11:15

23 minut již uběhlo
32 minut zbývá do konce

NOVA - Jedna rodina (2023) [TV seriál...

09:30 - 10:55

73 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

10:15 - 11:15

28 minut již uběhlo
32 minut zbývá do konce

Reklama