Zari
ohodnotit

Gympl

Další název:
Graffiti; The Can
Rok:
2007
Délka:
105 minut
Premiéra v ČR:
27.9.2007
„Komedie o studentech, učitelích, rodičích a graffiti.“
Popis / Obsah / Info k filmu Gympl



Kluci se sice přihlásili na gympl,ale ten je moc nezajímá.Vlastně vůbec nezajímá.V nocích vyrážejí na ´´akce´´.Posprejovat zdi,vymýšlejí si své vlastní sprejerské značky,utíkají před policií a chodí za školu.
Jediný z učitelů - Tomáš Matonohaje chápavý a využije toho,když navrhne,aby se celá škola pomalovala obrázky studentů.Škola totiž nemá příliš impozatní finační prostředky.Student Petr Kocourek je sprejerem,ke kterému se přidává jeho kamarád Michal Kolman.Jeho otec je úspěšný podnikatel a tak,když jeho syna vyhodí ze školy,sponzoruje školu ale pod podmínkou že syna vezmou zpět.Ředitelka proto udělá vše.Vyhodí,kvůli neomluveným hodinám a špatným známkám
Petra Kocourka a učitele Tomáše,který se jí líbil,ale ona jemu ne.............Film provází svělá hudba,strhující kamera a skvělí herci...


Autor: Sygi5

Popis / Obsah / Info k filmu Gympl



Soundtrack - "GYMPL"

Seznam skladeb:
------------------------------------------------------------
1. Z tvojí 1/4- Indy&Wich
2. Cheap
3. Legal zone- Wich
4. Bylo to zatažený
5. Pulzní hajzl!- SuperCrooo
6. Válku na ně!
7. Subway- Wich
8. Proti společnoti?
9. Šedé náměstí- Tomáš Matonoha
10. School theme- Wich
11. Rooftop- Wich
12. Čuměj jak uchylové
13. Right with us- Wich
14. RHS
15. 12:15- Wich
16. Po prdeli
17. Hoopty song- DJ Brainy Thug
18. Komín čeká
19. Chimney- Wich
20. Zavolej policajty
21. Dvojka chování
22. Privat- Wich
23. Se mnou nespal
24. Lighter- Wich
25. Jinou školu
26. The real- Wich + Nironi
27. Konec sprejování!
28. Sad theme- Wich
29. To je vůl
30. Chrome child- Wich
31. Mobil dostaneš
32. Mellow theme- Wich
33. Fotr není čurák
34. Z tvojí 1/4 final- Indy&Wich


Autor: Wish

Popis / Obsah / Info k filmu Gympl



Ve snímku Gympl spojil režisér Tomáš Vorel tradiční studentskou komedii s fenoménem sprejerů. Vycházel přitom z knihy Graffiti Rules (2000), kterou napsal ředitel gymnázia Tomáš Houška, a ze zkušeností Pavla Noska, jenž byl kvůli sprejerství vyloučen ze školy. (Oba se s Vorlem podíleli i na scénáři.) Vznikla tak velmi hořká komedie, popisující neveselý stav českého školství, ale i značnou vyprázdněnost vzorku dnešních studentů. Kromě poněkud bezradného třídního Tomáše snad není ve filmu jediná kladná postava. Kantoři jsou předvedeni vesměs ve zkarikovaných podobách jako štvanci, nenávidějící „líné a zlé“ žáky, studenti pak jako mládež bez sebemenšího zájmu o vzdělání. – Septimán Petr Kocourek je náruživým sprejerem a vyráží v noci do ulic s igelitkou plnou barev. Přes den si neustále maluje různé graffiťácké motivy. Má sice dívku Pavlu, ale příliš si jí nevšímá. K Petrovi se připojí spolužák Michal, pocházející z rodiny zbohatlického a křupanského podnikatele. Oba mladíci samozřejmě narazí na policii. Jejich jednoduchý příběh provázejí různé epizody ze školy i ze sprejerského prostředí (ty jsou snímány dokumentaristickým způsobem). Tvůrci věnují pozornost nejen zmíněným mladíkům a jejich nejbližšímu okolí (dívky Pavla a Klára, věčně zhulený apatický student, student šprt atd.), ale též učiteli Tomášovi a ředitelce Mirce. Zůstávají ovšem u pouhého konstatování, že žádná strana to nemá lehké. Do děje místy zasahují také rodiče (Petrova utrápená matka, popíjející vodku, Pavlin despotický otec, primitivní Michalův otec, řešící vše penězi). – Ve filmu se kromě „povinných“ školních gagů (bzučení na češtináře), setkáme s odkazy na četné současné jevy (Pavlino sebopoškozování, učitel, který si přivydělává taxikařením, ředitelka, přeučená z ruštinářky na angličtinářku, vztah k drogám a k sexu atd.). Snímku, provázenému především hiphopovou hudbou, však schází jednotící linie, herecké výkony jsou nevyrovnané, a snaha postihnout mnoho věcí najednou je až příliš patrná. – Podobné téma měl film Sprejeři (2004, FP 12/2006), uvedený v kinodistribuci na DVD.
Tomáš Bartošek, Filmový přehled 2007/8


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Gympl



„Divák se dostane ze zaběhlých školních pravidel do nočního reje, kde kluci žijí druhý život. Ignorance všech pravidel, studenti i učitelé v absurdních situacích, divoká kamera, strhující hudba… Unavené, stereotypní město ožívá divokou atmosférou,“ takto popisuje Tomáš Vorel připravovaný film Gympl, který se bude točit v Praze a na jejích perifériích.


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Vejška (2014)

 Vejška (2014)
Vejška n
 
Žánr: komedie
Země: Česká republika
Režie: Tomáš Vorel

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Máte slovo s M. Jílkovou (2008...

21:40 - 22:40

42 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

ČT2 - Kaskadérky

21:50 - 22:55

32 minut již uběhlo
33 minut zbývá do konce

NOVA - Comeback (2008) [TV seriál]

22:20 - 22:55

2 minut již uběhlo
33 minut zbývá do konce

Prima - Inkognito (2021) [TV pořad]

21:45 - 22:55

37 minut již uběhlo
33 minut zbývá do konce

Reklama