Duben
ohodnotit

Grace

Další název:
Grace: The Possession
Žánr:
Rok:
2014
Délka:
87 minut

Obsah filmu Grace

 
Grace je příběh vyprávěný úplně novým způsobem – očima dívky posedlé ďáblem. Alexia Fast (Jack Reacher: Poslední výstřel) se představuje v roli Grace: naivní, půvabné a nevinné čerstvé vysokoškolačky, která si zvyká na nové prostředí i na svou novou spolubydlící. Když se ale jejího těla zmocní temné síly a rozpoutají chaos, Grace se ocitá zpátky v mrazivé náruči přísné babičky (Lin Shaye) a neúprosných pravidel církve. I tady ji ale pronásledují vzpomínky na děsivou smrt matky a hluboce zakořeněné destruktivní touhy. Je jí jasné, že démony ve svém těle musí zastavit dřív, než bude pozdě.

Zdroj: Bontonfilm

 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Jeff ChanJeff Chan  
hraje:
Alexia FastAlexia Fast..... Grace / Mary [21]   
Daniel ArnoldDaniel Arnold.....kněz   
Madeleine ArthurMadeleine Arthur..... Sally [17]   
Joel MooreJoel Moore.....Luke [36]   
Brett DierBrett Dier.....Brad [24]   
Kurt OstlundKurt Ostlund.....Joel [22]   
John Emmet TracyJohn Emmet Tracy.....doktor [44]   
Lin ShayeLin Shaye.....Helen [70]   
Joshua BallardJoshua Ballard  
Alexis KnappAlexis Knapp  
Alan DaleAlan Dale  
Clarke PetersClarke Peters  
Michael NunziataMichael Nunziata  
Margot BrennerMargot Brenner  
scénář:
Jeff ChanJeff Chan  
Chris PareChris Pare  
námět:
Jeff ChanJeff Chan.....příběh   
Chris PareChris Pare.....příběh   
Peter HuangPeter Huang.....příběh   
hudba:
Joseph BisharaJoseph Bishara  
kamera:
Norm LiNorm Li  
střih:
Greg NgGreg Ng  
trailer
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Grace >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

laratomb
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 25.8.2019
Tak pro mě tedy zase naopak tato inovace kamery   vůbec neseděla. Furt nahoru dolů a za chvíli   mi z toho bylo blbě. Ale mě tento styl   dokumentární kamery vadí, takže pro někoho to   může být super. Film ale mohl mít větší   spád a i více toho "hororu". I když   poslední třetina filmu už byla zajímavější,   bohužel to film z průměru nedostalo. Bodík   navíc dávám Alexii, neboť je velmi zajímavá   a nadějná herečka. Zaznamenala jsem ji v Jacku   Reacherovi a líbila se mi. Tak jí držím palce   v budoucnu i na charakternější role.
261972
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 11.1.2016
"Grace" mi jako film i jako postavu   připomíná "Carrie". Slušnou ,    nenápadnou, tichou  a věřící dívku,   trpící tajemnými schopnostmi a narozenou za   šílených podminek. Ovšem u "Grace"   je to trochu horší. Žije s babičkou a   přichází na kolej, kde jsou spolužáci úplně   jiný,  než ona. Narozdíl od "Carrie"   není šikanována a umí ze sebe udělat dámu a   o chlapce take nemá nouzi. Ve sportu ji to jde.   Ovšem to je asi jediná výhoda oproti její   "dvojnici". Má hrozné představy o   smrti svého spolubydlící a po šíleném   večírku skončí v nemocnici. Je škoda, že   prostředí nezůstane na koleji, mohlo to byt   zajímavější.  Grace tedy zůstává u   babičky,  jenže stále má děsivé sny,   děsivé představy a začíná se s ní něco   dít.
Režisér Jeff Chan se snažil o   originalitu, ale nevyšlo mu to. Začínal   příběh jako "Carrie ".Pak to šlo od   "Vymítače ďábla" přes "Chraň   nás od zlého" a našlo by se tam toho   ještě více. Nebylo to špatné, ale děsivých   scén tam moc nebylo, což filmu uškodilo.   "Grace" se postupem času zjevuje její   spolužák z koleje a sama jako panna objevuje   své sexuální chtíče za což ji babička   samozřejmě potrestá.
Babičku si zahrála   herečka Lin Shaye , která to svým vtipným   humorem zabila v hororové vánoční komedii   "Smrt přichází v bílém ". Má toho   na kontě samozřejmě více. Většinou dostává   nabídky jako výpomoc při hledání duchů   (" V zajetí démonů",   "Insidious"). Špatná herečka to   není, ba naopak si myslím,  že   "Grace" trochu zvedla reputaci. Do   hlavní role střihl režisér Alexiu Fast, která   není moc známá,  ale nezahrála to   špatně.       Co se filmu asi nejvíce   povedlo byla kamera. Dalo by se říct,  že   divák se po celou domu cítí jako Grace,   protože se tam její obličej objevil jen na   začátku a pak v zrcadle,  což bylo zajímavé.  
Závěrečná scéna s vymytáním odhalí   divákovi,  kdo byl skutečně Gracin otec a jeho   vražda byla solidní. Celkově "Grace"   není špatný horor. Pouze je škoda,  že celý   film jde docela pomalu, žádné lékačky,    žádné zajimavé zápletky a diváka to dá se   říct nudí, což je škoda, takže takový   průměr s odřenýma ušima.


Hodnocení:n12345678910
Grace (2014)Grace (2014)Grace (2014)Grace (2014)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190572
Osobností: 697863
Fotografií: 764000
Plakátů: 376644
Obsahů a biografií: 178297

Poslední komentáře

Neviditelné zlo (2024)

Neviditelné zlo
rozpočet - 13 milionů a   nikde to není vidět. Tak to   je vážně ubohý, něco   takovýho vůbec pustit ven

Autor: svitani | Hodnocení: 1 / 10

Piňero (2001)

Piňero
Pro mne byl tohle velmi   solidní a zajímavě   natočený životopisný film   s vynikajícím výkonem   Benjamina Bratra v titulní   roli i když více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Mizerná neděle (1998) [TV epizod...

Mizerná neděle
K Formanům přijede babička   a moc se na ni nikdo   netěší. Red porád utíká   do dílny a sklepa, Kitty je z   ní taky hotová, Eric musí   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10