Zari
ohodnotit

Garfield 2

Garfield: A Tail of Two Kitties

Rok:
2006
Délka:
81 minut
Premiéra v ČR:
10.8.2006
„Jeho královská výsost je zpět.“
Popis / Obsah / Info k filmu Garfield 2
Poblíž Londýna žil byl v blahobytu na zámku jeden kocour jménem Princ. Na druhém konci světa žil byl druhý, úplně stejně rozmazlený, jen o poznání menší „panství“ obhospodařující – Garfield. Garfieldův páníček Jon, který má kromě Garfielda ještě psa Odieho, plánuje požádat svou přítelkyní Liz o ruku. Garfield z té představy není ani trochu nadšený a nejradši by tomu zabránil. Když chce Jon Liz překvapit tím, že za ní přijede do Londýna, Garfield spolu s Odiem uteče z útulku a jede do Londýna s ním. Tam pak prchne z hotelového pokoje a potuluje se po městě. Kocour Princ zatím po smrti své paničky lady Eleonor zdědil celé panství. Na to si však brousí zuby lord Dargis, synovec zesnulé hraběnky, který se chce nepohodlného kocoura zbavit. Zavře ho proto do koše a pošle po řece. Komorník se ho vydá hledat a narazí na Garfielda. Protože jsou si kocouři k nerozeznání podobní, myslí si, že našel Prince, a odveze ho s sebou do zámku. Na Prince, který po řece připlul až do Londýna, zase narazí Jon a považuje ho za Garfielda. Tak se oba kocouři vymění...

Ostatní zvířata na panství sice poznají, že Garfield není Princ, ale rozhodnou se ho chránit. Garfield si to na zámku dost užívá. Dargis ho však chce, v domnění, že se jedná o Prince, zlikvidovat. Princ zatím uteče Jonovi a chce se dostat zpátky na zámek. Tam je tou dobou na prohlídce Liz a vydává se tam i Jon, který mezitím z novin, v nichž je obrázek Prince coby nečekaného dědice panství, zjistil, že mohlo dojít k záměně Garfielda a Prince...

Zdroj: FTV Prima


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Garfield 2
GARFIELD, všemi milovaný kocour, odjíždí do Evropy. Cestuje společně s věrným parťákem psem ODIE, aby překvapili svého páníčka JONA (BRECKIN MEYER), který je právě s přítelkyní LIZ (JENNIFER LOVE HEWITT) v Londýně.
V zemi Big Benu, Buckinghamského paláce, Scotland Yardu a především „fish and chips“, začíná Garfieldovo skutečné dobrodružství, když dojde k jeho záměně za PRINCE, královskou kočku (vypadá náhodou úplně stejně jako Garfield). PRINCE po své zesnulé paničce Lady Eleanor právě zdědil zámek Carlyle. To je ale obrovské zklamání pro Lorda Dargise (BILLY CONNOLY), synovce Lady Eleanor, který si na veškerý její majetek dělal zálusk.
GARFIELD si žije královsky jako „Kočka z Carlyle“, má vlastního komorníka Smitheeho (IAN ABERCROMBIE) a poddané ze všech koutů světa jako Winstona, (velmi) anglického buldoga, McBunnyho, jinak skotského zajíce, Nigela, fretku z Pandžábu, španělského býka Bolero, myš s podivným jménem Já, Claudius, která cituje Shakespeara, a nakonec francouzskou husičku Christophe.
Zatím si pravý PRINCE užívá obyčejného života, tu skočí do hospůdky, tu si pochutná na lasagních… a líbí se mu to čím dál víc.
Lord Dargis, který utřel nos, se chce pochopitelně PRINCE/GARFIELDA za každou cenu zbavit. Garfieldův nový, krásný a lepší svět se tak brzo změní na místo, v němž síly dobra a zla svedou rozhodující bitvu o právo na důstojný kočičí život.
260 miliónů čtenářů 2600 deníků po celém světě se denně směje nad Garfieldovými hláškami typu: "Byl bych radši, kdyby rána začínala později", nebo: "Raději bych se rochnil jako prase, než abych pracoval". Garfield se po fenomenálním úspěchu na plátnech kin – jen v České republice a Slovensku utržil 25 miliónů korun a přišlo na něj 320 000 diváků – vrací v rodinném „akčním“ filmu GARFIELD 2.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Garfield 2
Po úspěchu kombinované rodinné komedie Garfield ve filmu (FP 9/2004), kdy se populární kočičí hrdina z komiksových stripů poprvé objevil na plátně, přichází pod lakonickým názvem pokračování Garfield 2, v němž režiséra Petera Hewitta vystřídal Tim Hill. – Garfieldovi se nelíbí, že se jeho pán hodlá oženit. Když se Jon rozhodne požádat veterinářku Liz o ruku v Londýně, vydají se tam kocour a pes Odie tajně s ním. V Anglii však žije Garfieldův dvojník. Jmenuje se Princ, má modrou krev a právě zdědil zámek Carlyle, na nějž si brousí zuby zákeřný lord Dargis. Když dojde k záměně kocouřích protagonistů, je to Garfield, kdo s pomocí zvířat na zámku čelí lordovým vražedným nástrahám. - Animátoři si na chlupatých zrzavých dvojnících dali záležet a podařilo se jim vystihnout rozdíly v jejich povaze nejen na slovní úrovni, ale i v mimice obličeje a v pohybech. Princ je vznešený gentleman a Garfield neotesaný americký turista. Snímek, kombinující hrané akce s počítačovou animací, má jednoduchý příběh. Těží zejména ze situační komiky a z konfrontace anglické upjatosti s americkou bezprostředností.
-kat-, Filmový přehled 2006/9


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Garfield ve filmu (2024)

 Garfield ve filmu (2024)
Garfield ve filmu n
The Garfield movie
Žánr: animovaný / rodinný / komedie
Země: Spojené státy americké
Režie: Mark Dindal

(pokračování)

Garfield ve filmu (2004)

 Garfield ve filmu (2004)
Garfield ve filmu n
Garfield: The Movie
Žánr: komedie / rodinný / kombinovaný
Země: Spojené státy americké
Režie: Peter Hewitt

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Magnum (1980) [TV seriál]

15:55 - 16:45

48 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

ČT2 - Souboj titánů

15:55 - 16:50

48 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

NOVA - Výměna manželek (2004) [TV poř...

15:30 - 16:57

73 minut již uběhlo
14 minut zbývá do konce

Prima - Inkognito (2021) [TV pořad]

16:40 - 17:55

3 minut již uběhlo
72 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Dinosauři (Dinosaurs)

Dinosauři
Dinosaurs

Libor Blažek

Blažek Libor

Valerie Mahaffey

Mahaffey Valerie

Naposled navštívené:
Dinosauři (Dinosaurs)

Dinosauři
Dinosaurs

Libor Blažek

Blažek Libor

Valerie Mahaffey

Mahaffey Valerie