Duben
ohodnotit

Zjizvená tvář

Scarface

Další název:
Zjazvená tvár (SK)
Žánr:
Rok:
1983
Délka:
163 minut
„Na mrtvolách svých konkurentů chtěl vybudovat americký sen.“
Popis / Obsah / Info k filmu Zjizvená tvář
Tento film si oblíbí určitě všichni hráči hry GTA3 a GTAVC. Vice City je na motivy tohoto filmu a z GTA3 znáte hudbu z Flashbacku. Tak to jen na úvod.
Film se odehrává během roku 1980, kdy Fidel Castro otevře přístav v Havaně a tím vypustí občany své země do Ameriky. Tam se jich dostane asi 125 000, z toho 25 000 jsou političtí vězni Castrova režimu. Jeden z nich, Tony Montana je hlavní hrdina filmu.
Přistěhovalci jsou nejprve ubytováni v utečeneckém táboře pod křižovatkou dvou dálnic v USA. Po "převratu" v táboře však dostanou zelené karty a s tím i možnost pracovat v zemi. Tony Montana spolu s svým společníkem začínají pracovat pro mafii s obchodem kokainu. Po čase se Tony dostává na špičku mafie, díky úspěšným obchodům kokainu s Bolívií.
Film je plný akce, ale taky drastických scén s motorovou pilou a vrtulníkem. Po celou dobu se musíte určitě bavit, proto film opravdu doporučuji.


Autor: fran_klin

Popis / Obsah / Info k filmu Zjizvená tvář
Al Pacino jako nezapomenutelný Tony Montana na speciální, epické DVD edici. Zjizvená tvář je příběh možná nejbrutálnějšího gangstera, kerý kdy byl ztvárněn na filmovém plátně.
V režii osvědčeného hitmakera Briana De Palmy a v produkci Martina Bregmana popisuje Zjizvená tvář strmou kariéru kubánského emigranta, který jde za svým cílem zásadně přes mrtvoly. A dojde daleko. Pronikne až na samotnou špičku kokainového impéria v Miami.
Autentický scénář oscarového Olivera Stonea, výborná hudba Giorgia Morodera a skvěle zachycená atmosféra lascivního životního stylu Miami sedmdesátých let činí z filmu nejen jednu z nejlepších gangsterek hollywoodské produkce všech dob, ale také předsvědčivou výpověď o tehdejším drogovém trhu Ameriky.
DVD Express


Popis / Obsah / Info k filmu Zjizvená tvář
Klasické drama Howarda Hawkse Zjizvená tvář (1932), inspirované osudem proslulého chicagského gangstera Ala Caponea, se po více než padesáti letech dočkalo nového zpracování. Scenárista Oliver Stone a režisér Brian De Palma ovšem děj posunuli do současnosti, italského zločince nahradili kubánským emigrantem a pašování alkoholu distribucí drog.

V létě roku 1980 emigrovalo z kubánského přístavu Mariel se souhlasem Fidela Castra 125 000 lidí. Zhruba pětina z nich měla kriminální záznam, neboť Castro se potřeboval zbavit „nežádoucích“ osob. Asi polovina utečenců se usídlila v Miami a jeho okolí. Tato událost tvoří prolog nové verze Zjizvené tváře. Jeden z emigrantů Tony Montana (Al Pacino) se velmi rychle adaptuje v nových podmínkách svobodného světa. Se svým přítelem Mannym (Steven Bauer, jediný rodilý Kubánec mezi hlavními herci) vykonávají příležitostné práce v místním podsvětí a při jedné předávce drog skončí v jejich rukou ukradené peníze, za něž Montana vybuduje vlastní drogové impérium. S mocí a bohatstvím ovšem roste i jeho ego a především paranoia, že jej o jeho výdobytky připraví někdo stejným způsobem, jako to udělal on.

Režisér De Palma svůj snímek natočil efektním, rozmáchlým stylem, v němž se opřel o téměř maniakální výkon Ala Pacina. Spíš než u původní Zjizvené tváře hledal inspiraci u Coppolova Kmotra, což je zřejmé už z Pacinova obsazení. Mezi dalšími herci zaujmou tehdy ještě málo známé Michelle Pfeifferová (Montanova žena Elvira) a Mary Elizabeth Mastrantoniová (Montanova sestra Gina).

Zdroj: ČT


Popis / Obsah / Info k filmu Zjizvená tvář
V květnu 1980 otevřel Fidel Castro kubánský přístav Mariel s jasným záměrem nechat některé občany odjet za příbuznými do Spojených států. Do sedmdesáti dvou hodin bylo 3000 amerických lodí na cestě na Kubu. Brzy se ukázalo, že Castro přinutil majitele lodí, aby odvezli nejen příbuzné, ale i nejhorší kubánské vězně. Mezi 125 000 uprchlíky, kteří se vylodili na Floridě, bylo 25 000 trestanců. A jedním z nich byl i kubánský politický vězeň Tony Montana (Al Pacino). Tony ale hned po příjezdu skončí ve vezění, kde dostane nabídku, která se neodmítá: zabije komunistu a drogová mafie ho dostane ven i s jeho parťákem. Protože Tony by komunistu zabil i zadarmo, s rozhodnutím ani chvíli neváhá. Později začne pracovat pro mafii a svou drzostí a naprostou bezohledností si vydobývá nejvyšší postavení v drogovém oboru. S největší drzostí přebírá i manželku svého šéfa (M. Pfeiffer) a rozjíždí své obchody. Jeho touha po moci a určitá otupělost se postupně mění až v šílenství. Začne se distancovat, nikoho nepotřebuje. Svým jednáním a "nespolehlivostí" si ale znepřátelí spoustu vlivných lidí. A když se dostane na samotný vrchol, není už cesty zpět.
kino Aero


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Na stopě (2000) [TV pořad]

14:10 - 14:35

6 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

ČT2 - Fantom ze Spandau

13:35 - 14:30

41 minut již uběhlo
14 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Miami (2002) [TV se...

13:45 - 14:35

31 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

Prima - Komisař Rex (1994) [TV seriál]

13:25 - 14:30

51 minut již uběhlo
14 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697862
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178294

Poslední komentáře

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10