Duben
ohodnotit

Vyjednavač

The Negotiator

Žánr:
Rok:
1998
Délka:
138 minut
Premiéra v ČR:
26.11.1998
„Vždy rukojmí osvobozoval. Tentokrát si musí rukojmí vzít, aby přežil“

Obsah filmu Vyjednavač

 
Danny Roman (Samuel L. Jackson) je jedním z nejlepších policejních vyjednavačů. Je obviněn z vraždy svého partnera. Stává se zoufalým člověkem, když vezme jako rukojmí členy policejního sboru a snaží se tak odhalit skutečného vraha. Chris Sabian (Kevin Spacey), další z předních vyjednavačů chicagské policie, se pokouší dostat Romanovi pod kůži, manipulovat s jeho city, uklidnit situaci a osvobodit rukojmí, které Roman zadržuje. Ten však tuto strategii dobře zná - sám ji užíval. Celé město napjatě vyčkává, a vyjednávání začíná...

 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
trailer
Distributor v ČR:
Warner Bros. ČR
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno, s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 15 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Vyjednavač >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

klasifikátor
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.8.2021
Zdařilý krimi thriller režséra F. Gary Graye.   Příběh sám není příliš originální a   nevyvaroval se několika hollywoodských klišé.   Vnímavější divák záhy rozklíčuje, že   nejpodezřeleji působící jedinci Niebaum a Beck   jsou v tom nevinně a upře pozornost tím   správným směrem, ale prvotřídní herci v   hlavních i vedlejších rolích jako S. L.   Jackson, Kevin Spacey, David Morse, Paul   Guilfoyle, J. T. Walsh, Ron Rifkin, Paul Giamatti,   John Spencer a další dodávají svými výkony   filmu autenticitu a příznivému dojmu pomáhá i   dabing naší elity (Pavel Šrom, Aleš   Procházka, Jan Šťastný, Jiří Plachý, Jiří   Zavřel aj.). To vše jako vodící prvek spojuje   výborně vedená kamera. Tenhle film se zkrátka   nechá vidět!
red.mann
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.9.2017
Opravdu velmi dobrý film. Jednak zajímavý a   napínavý příběh, jednak hodně kvalitní   herecký výkon Samuela L. Jacksona, Kevina   Spaceyho. Dobře vyvážené porce akce a   dialogů. Souboj policejního vyjednávače,   který se ocitl po falešném obvinění v roli   únosce s bývalými kolegy.
PROCESOR
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.9.2017
PROCESOR!
Tento thriller patří mezi absolutní špičku,   jako je Sedm, Hra, Identita, kde se Kevin Spacey   zapsal do mý topky Vyjednávání s někým , kdo   vlastně není úplně tak na druhý straně.
kockak1
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.2.2015
Mám ráda tyhle klasické kriminálky, kde je   všechno, jak ma být - klaďas, kterému nikdo   nevěří, ale pomalu a jistě všechny obrací na   svoji stranu, záporák, do kterého by to nikdo   neřekl a až na úplném konci ho dožene   vlastní hloupost a pak sympaťák, který chce   být nezávislý, ale nedá mu to. K tomu všemu   neomylná sázka na osvědčené herecké týpky,   skvělá kamera, bezchybný scénář a je z toho   super napínavá podívaná s předvídatelnou   závěrečnou scénou a překvapivým rozuzlenim.   Zlatá devadesátá léta!
PORTER
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.2.2013
S.L.Jackson jako elita mezi policejními   vyjednavači je nařčen z vraždy a dostává se   na druhou stranu zákona když vezme za rukojmí   své kolegy aby odhalil skutečného   vraha.Skvělý krimi thriller se skvělým   obsazením.
enejčel
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.7.2012
Má úvaha o tom, že v devadesátých letech se   natočily ty nejlepší filmy není pouhý můj   výmysl. Kdybych tu začal vyjmenovávat filmy od   roku 1990 zjistili byste, že mám pravdu. Kromě   vynikajících filmů se ukázaly i nejlepší   herci, jako tato dvojka, Samuel Jackson, Kevin   Spacey, nebo Tom Hanks, Tom Cruise, a další. To   samé režiséři, jako Spielberg, Cameron, nebo   producent Bruckheimer. Teď k filmu   "Vyjednavač".
Jak jsem zmiňoval herce   Jacksona a Spaceyho, tito dva v žádném   případě nemůžou vzít roli do špatného   filmu, proto jsem věděl, že   "Vyjednavač" bude pěkný film.
Ale od   té doby, co se ve filmu odehrála potyčka v   mrakodrapu, jsem začal mít pochybnosti,   poněvadž mi snímek začal připomínat   legendární Smrtonosnou past, kde policisté se   budou chtít dobývat do mrakodrapu, jako zde. Jak   děj plynul, filmaři mi ukázali, že tento film   je zcela jiný a že jsem se velice mýlil.   Filmový zážitek jasné doplnil vedlejší Paul   Giamati, který mě svojí komediánskou rolí   překvapil.
Důkaz o tom, že i strážci zákona   policisté jsou pěkní prevíti a že by bylo   nejlepší opravdu některé grázly postavit   před zeď. Na světě žádná práce není   čistá, nebo-li magoři se najdou všude, klidně   i u policistů, kteří by měli pomáhat a   chránit.
Velice se mi tento film líbyl a   určitě se k němu ještě vrátím.
prvosenka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.6.2012
VYJEDNAVAČ

Perfektní thriller natočený   podle standardního schématu žánru. Nemůžu   říct nic jiného, než že to nemá chybu.   Tenhle filmový kousek je velice, ale opravdu   velice slušně a naprosto řemeslně zmáknuté   dílo se sympatickou ústřední dvojicí a   relativně silným scénářem. Jeden policejní   vyjednavač proti druhému. Jeden se snaží ze   všech sil prokázat svoji nevinu, druhý tápe,   pátrá, neví, komu má věřit, na čí stranu   se přidat. Spletenec děje je možná průhledný   a předvídatelný, ale celé drama je vykresleno   velmi umně a napínavě. Celý film je   víceméně založený na hereckých výkonech   dvou hlavních představitelů. A vidět proti   sobě stát tak skvělé herce jakými jsou Kevin   Spacey a Samuel L. Jackson, je skutečně   zážitek. Strhující výkony Spaceyho i Jacksona   vykreslují neskutečnou hru kočky s myší a   podtrhují atmosféru temné války nervů a   diplomacie. Moc se mi to líbilo, pocit neskonale   příjemného mravenčení v určitých   napínavých pasážích mi při sledování filmu   už docela dlouho chyběl. Tady se mi ho dostalo v   míře vrchovaté, nelze jinak než doporučit   dále.
hledaseniki
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.6.2012
The Negotiator
Není divu, že tenhle film má tak vysoké   hodnocení, narazila jsem na něj, když jsem   brozdala po netu a hledala nějaký lepší   akční film a musím říct, že jeho stopáž   přes 2 hodiny mě docela odrazovala, ale nakonec   jsem si film pustila a udělala jsem opravdu   dobře. Film se nijak nevleče a rozjíždí se   hodně dobře a co je na filmu nejlepší, že   absolutně neztrácí dech, jeden v tom samém   duchu od začátku do konce, o akční scény   není nouze, takže se dočkáme střílení o   kterém se mi dlouho nesnilo. Jako bonus   shledávám Samuela L. Jacksona a Kevina Spaceyho,   kteří jsou mistři oboru a spolu tvoří   parádní dvojci. A oni dva nejsou zdaleka   nejlepšími herci snímku, protože o zvučná   jména zde není nouze. Gary F. Gray tímto   snímek dokázal, že tohle mu není vůbec cizí   a stejně tak to dokazuje v dalších jeho   snímcích, které jsou mé oblíbené a to např.   Italian Job či Ctihodný občan. Já jsem se zde   nudy nedočkala a tenhle film musím, protože   jinak to nejde zařadit do mé Topky.
Kanystr
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.12.2011
Nejkvalitnější snímky? Proč né!
Samuel, který má všeobecně nálepku drsného   vynikajícího parchanta už několikrát   potvrdil, že klaďáci mu jdou se stejnou   grácií a v této roli, tentokrát opravdu jiné(   kladný hrdina, opravdový dobrák) se ukázal   jako herec který už si opravdu zasluhuje   uznání.
Oproti tomu druhý vyjdnavač, težko   říct jestli lepší či horší herec Kevin zde   vystřih další z výborně grimasoidních rolí.   (jak už zmínila Ancaz za zmínku opravdu stojí   jeho první scéna ve filmu s rodinou typický   Spacey.
Tahle dvojice je slast pro film.   Některé další výkony jsou občas lacinějši   ale z vedlejších musíme určitě vyzdvyhnot   Davida Morse, Stephena lee, či klasický   hysterický Giamatti.
Na můj vkus by tenhle film   nepotřeboval tolik akce ale beru v rámci   mezí.
Co však vyzdvyhuje snímek je   realistický pohled na vyjednavačskou práci,   nenaivní scény a hlavně bez přímočarého   hraní na city. Absolutně nenávidim současné   detektivní serály kde se pravidelně scéna   zastaví a s melancholickou muzikou jakoby říká   nyní plačte prosím.
Jeffery Deaver napsal   knihu Dívčí hrob, kde oproti ostatním naprosto   ukázal pohled na vyjednavačskou práci, byl   podle něho natočen stejnojmený film, který   jsem však bohužel nikdy neviděl a asi neuvidim   protože nevyšel na dvd, nicméně tento film   jakoby mu svou profesionalitou (o čem se smí a   nesmí mluvit aj.), a zápletkami z oka vypadl. I   když jsem dopředu věděl co se jak seběhne,   vůbec mi to nevadilo opravdu jsem si to užíval.   Svého druhu nejlepší film, nebo spíš jediný   ty ostatní mu nejsou ani po tytulky
FLA
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.11.2011
Slušně natočený a napínavý krimi thriller s   dobrým a oblíbeným (u mně) Samuelem   L.Jacksonem,ale i dalšímy. Opět skvělý   záporák David Morse, on tohle prostě umí.   Líbil se mně i konec, hodně povedené!
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih65401minih65401Voják 2 (2009) [Video] 
The Marine 2 n
minih43122minih43122Podfukáři (2004) [TV seriál] 
Hustle n
minih37067minih37067Četař York (1941) 
Sergeant York n
minih55079minih55079Nekecej a pádluj 2 (2009) 
Without a Paddle: Nature's Calling n
minih10232minih10232King Kong (1933) 
King Kong n
minih175438minih175438Black Like Me (1964) 
Black Like Me n
minih39806minih39806Rodinná pouta (2004) [TV seriál] 
Rodinná pouta n
minih156438minih156438Vzteklina (2018) [TV minisérie] 
Vzteklina n
minih36007minih36007O buchtách a milování (1986) [TV inscenace] 
O buchtách a milování n
minih9253minih9253Jaguár (1996) 
Le jaguar n


Hodnocení:n12345678910
Vyjednavač (1998)Vyjednavač (1998)Vyjednavač (1998)Vyjednavač (1998)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190572
Osobností: 697863
Fotografií: 764000
Plakátů: 376644
Obsahů a biografií: 178297

Poslední komentáře

Piňero (2001)

Piňero
Pro mne byl tohle velmi   solidní a zajímavě   natočený životopisný film   s vynikajícím výkonem   Benjamina Bratra v titulní   roli i když více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Mizerná neděle (1998) [TV epizod...

Mizerná neděle
K Formanům přijede babička   a moc se na ni nikdo   netěší. Red porád utíká   do dílny a sklepa, Kitty je z   ní taky hotová, Eric musí   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10