Jeden svět
ohodnotit

Východní přísliby

Eastern Promises

Další název:
Prísľuby z Východu
Žánr:
Rok:
2007
Délka:
100 minut
Premiéra v ČR:
10.1.2008
„Každý hřích zanechá svou stopu“

Komentáře k filmu Východní přísliby

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 32
kali.4
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.1.2008
Přiznám se, že jsem čekal   něco trochu jiného, nevím   přesně co. Pomalejším   tempem ubíhající, lehce   komorní film bez hluchých   míst se silnou atmosférou,   doprovázený taktéž   komornější hudbou, který   je opravdu velmi silný v   detailech; nebylo zde   samoúčelné scény, každý   moment měl svůj význam, na   něco podstatného   upozorňoval. A herci? Jenom   jsem zíral, co všechno Viggo   Mortensen a Vincent Cassel   dokáží, ať už se jednalo   o akcent, či způsoby jim   vlastní, a kdykoli se   alespoň jeden z nich objevil   na obrazovce, nepřestával   jsem žasnout. Kulturní   rozdíly jiných světů byly   patrné na první pohled.   Naomi Watts vytěžila ze své   trošku naivní role maximum a   příliš se pravděpodobně   nenadřela, jelikož neměla   tak široké pole působnosti,   jako její kolegové. Velmi   osvěžující drama.
rankinfitch
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.3.2010
Praktiky ruské mafie v režii   Davida Cronenberga...a   výsledek je prvotřídní   thriller s prvotřídními   hereckými výkony snad všech   protagonistů. Nebýt toho   maličko americkýho závěru,   dal bych plnej počet, ale   těch 90% je tady naprosto   správně.
karlosphonic
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.6.2011
Až na klasicky filmovou   záchranu dítěte na konci   filmu,neměl tento snímek ani   tu nejmenší   chybičku.Člověk zachycuje   ve Východních příslibech   parádní drobné detaily a   jen labužnicky pokyvuje   hlavou.
Například   zabíjení je předkládáno s   realistickou syrovostí,ale ne   zbytečně dlouho,takže se   vyhýbá trapnému   násilnickému   exhibicionismu.Ruská mafie je   přesně do puntíku   taková,jak si ji představuji   (mají svůj svět,svoje   zákony,svojí tvrdost,svojí   chytrost...) a jak jsem ji   ještě v žádném filmu   neviděl.I obyčejný rodinný   oběd u ruského bosse sálá   atmosférou osobnosti,s nimž   si neradno zahrávat.Další   plus je za to,že jsem   neviděl nikoho z herců   výrazně čnít nad   ostatními,takže pro   autentičnost velmi   dobře.Tempo je takové,jako   má u takových filmů být a   okolo jen realističnost a   zase jen realističnost.Bez   nudy,zbytečného   patosu,romantiky a   nadlidství(výborná reálná   scéna boje o život v   sauně).
Nebudu mít   problém se podívat na   Východní přísliby   kdykoliv.
Akana
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.4.2012
Cronenberg se opět ukázal ve   své disciplinovanější   podobě i když pár svých   typických nechutností sem   propašoval. Trochu mi   chybělo působivější   finále, ale jeho absenci mi   plně vynahradil vrcholný   moment filmu, neskutečná   bitka v lázních. To je   scéna, jaké se vrývají do   paměti a vstupují do   historie. Na Východní   přísliby se ale vyplatí   podívat nejen kvůli ní.   Cronenbergův vhled do světa   ruské mafie je dostatečně   syrový a věrohodný a   přitom nepostrádá divácky   vděčný příběh.
Vig
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.10.2007
Ne nadarmo je podtitulem   filmu:
Každý hřích   zanechá svou stou

Cronenberg si s vámi   opět pohrává, nenechá ani   chvíli na pokoji váš   mozek.
Stále se vám v   něm šťourá a jako vždy,   konec není úplně to co by   si asi každý přál - tedy   nečekejte průhledný   konec.

Film   velmi posunul Mortensenův   výborně zvládnutý ruský   původ a skvělý výkon Armin   Mueller-Stahla.

PS: Nechám se tetovat :)
JVSoolen
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.7.2008
Tak tenhle film me pomerne   strhnul a prijde mi ponekud   podhodnoceny... Cely stylove   natoceny s pomerne uveritelnym   pribehem. Cronenberg me   prijemne prekvapil.
Naomi21
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.6.2012
Od prvního momentu je jasné,   že zobrazení ruské mafie v   Londýně nebude pohádkou s   krásnými prostitutkami   jdoucími za štěstí   vstřít princům. Břity jsou   tady ostré a při žádné   návštěvě u holiče si   nemůžete být jistí, zda se   z křesla znovu zvednete.   Mladé dívky tady umírají,   sestřičky jsou trochu   naivní aklidně vlezou do   chřtánu bestii - jednoduše   proto, že se v tomto   prostředí ocitají poprvé.   Hlava "rodiny"   naopak velmi dobře ovládá   znalosti prostředí a   neštítí se pro přežití   své a svých nejbližších   obětovat doslova cokoliv.   Korunní princ je floutek,   kterého zajímá jen chlast a   své postavení dokazuje   nesprávnými kroky. Má ale k   ruce hlavního hrdinu -   řidiče a pohřebáka v   jednom, který to umí s   fénem, kleštičkami,   motorkami, mafiány,   policajty, bývalými členy   KGB i zdravotními   sestřičkami. Ví, jak se   chovat, co se od něj   očekává a pro posílení   svého postavení se   neštítí dělat špinavou   práci. Anebo je to trochu   jinak? Kdo je tady král a kdo   poskok?
Film plyne   poklidným tempem, režisér   ví, že nic se nesmí   uspěchat. Herecké výkony   jsou perfektní - Naomi stojí   jako sestřička trošku   stranou a zobrazuje tak   světlý bod v deštivém a   chmurném světě. Armin   Mueller-Stahl je jako hlava   mafiánské rodiny   přesvědčivý až běda.   Vincent Cassel dokazuje, že   umí hrát a svého Kirila   zobrazuje s naprostou   přesvědčivostí. A ano -   tomu všemu dominuje   bezchybný Viggo Mortensen   jako Nikolaj.
Snape
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.6.2008
Bezvadne zahrani Rusove. Vubec   nechapu, kde se potetovanej   Mortensen naucil ten vychodni   prizvuk. Fakt hustej film.
Ivett
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.3.2008
Výborný, působivý film   někde na pomezí dramatu a   gangsterky. I když, pravda, s   tradičními mafiány se tady   nesetkáte. Snímek je to   originální, děj si drží   plynulost po celý film a   Viggo Mortensen je přímo   uhrančivý. S ruským   přízvukem a strohou tváří   působí tak, že mu prostě   věříte každé slovo. Ne   jako ruským padouchům z   amerických akčňáků.   Zdatně mu sekunduje Naomi   Watts i Vincent Cassel.   Charizmatičtí herci a   drastický, působivý   příběh dávají dohromady   film, který určitě stojí   za to vidět.
Mary.Elwood
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.8.2008
Absolutně fenomenální!   Ruská mafie,perfektní výkon   Vigga Mortensena,jeho   uvěřitelný přízvuk. Film   ze kterého zamrazí,ale   zárověn pohladí na duši.   Příběh,který ve mě něco   zanechal.....
Banky
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.1.2008
Další perfektní film po   dějinách násilí opět se   skvělým Mortensenem. Film   mě nejvíce zaujal svou   opravdu mafiánsky působivou   atmosférou, která se jen tak   nevidí. Naprosto mě oslnil   ruský přízvuk Mortensena,   který zahrál s Casselem a   Naomi Watts výborně. Tenhle   film doporučuji každému i   těm, kteří mafiánské   filmy nemají v lásce.
curil
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.11.2010
Mně se film dost líbil, mám   taky rád Davida Cronenberga.   Ruská mafie, která je dnes   rozlezlá v celém světě.   Nejen to, kamkoliv člověk   vycestuje na dovolenou do   lepšího hotelu ve známých   destinacích, je obsazeno s   převahou Rusáky a dalšími   příbuznými národy.
Justik66
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.12.2007
David Cronenberg, muž s   pověstí nejúchylnějšího   Kanaďana na světě, nám v   poslední době trošku   vyměknul. Už netočí filmy,   kde lidem vybuchují hlavy,   nebo ve kterých brouci mluví   řitním otvorem, teď si se   svými hrdiny pohrává trochu   normálnějšími, ale stále   svým způsobem stejně   krutými způsoby. Předloni   takhle dostal do spárů Viggo   Mortensena a byly z toho velmi   zajímavé Dějiny násilí. A   protože se oběma pánům   vzájemná spolupráce   zalíbila, zkusí to podruhé.   Tentokrát si bývalý Aragorn   zahraje Rusa jménem Nickolai   Luzhin. Ten pracuje pro jednu   velmi významnou a velmi   drsnou mafiánskou rodinu v   Londýně. Ubližuje lidem,   porušuje zákon a je za to   placený a spokojený. Jednoho   dne ale udělá obrovskou   chybu. Ta chyba se jmenuje   Anna Khitrova a jelikož má   obličej Naomi Watts, je   jasné, že to bude chyba   osudová. Anna totiž úplnou   náhodou objeví důkazy,   které mohou nadělat hodně   vrásek Nickolaiově   zaměstnavatelům. Nickolai si   teď bude muset vybrat stranu.   Budou umírat lidé. Jelikož   jsme ale ve filmu Davida   Cronenberga, nebudou nejspíš   umírat v typickém akčním   filmu, ale v psychologickém   napínavém thrilleru. Dějiny   násilí ukázaly, že   Cronenberg podobný žánr   zvládá velmi dobře a v   Eastern Promises má navíc k   ruce opravdu dobré herecké   obsazení. Jestli se mu   podaří navázat na   předchozí úspěch, to   zjistíme až na podzim.   Vyhlídky jsou však víc než   nadějné.
M.A.G.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.7.2017
Tak tomu říkám film.
Je fakt, že mně nějak   unikl a viděl jsem ho až   nedávno, ale byl jsem   spokojen.
Dost dobrá   pointa a herecké obsazení   bylo také výborné.
V.Mortensen to zahrál   velmi dobře. Ovšem V.Cassel   mně tady dostal - to byla   skvěle zahraná role.
Chrustyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.2.2008
Zajímavý a docela krvavý   thriller s výborným výkonem   Vigga Mortensena, který sice   nepůsobí tak děsivě jak   jsem čekal ale i tak je   téměř k nepoznání.   Výsledný dojem kazí jen   Vincent Cassel a konec. Jinak   je vidět, že Cronenberg   přehodil ve své režiserské   kariéře výhybku a udělal   velice dobře jelikož   Východní přísliby a jeho   předchozí Dějiny násilí   jsou řemeslně velice   kvalitní thrillery. Jen tak   dál Dave.
pigal
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.4.2008
Vyborny film s mafianskou   tematikou,v ktorom je citit   europsky styl a je odlisny od   hollywoodskych velkofilmov.A   to je jedine dobre-atmosfera   je ponura a temna,herci su   jednoducho skveli/hlavne Viggo   Mortensen a Vincent   Cassel/.Obcas hapruje   scenar-niektore sceny su tazko   uveritelne a citanie denniku   len zbytocne odvadza od   strhujuceho deja,ale celkovo   skvely film.Jednoznacne   doporucujem.
Cash89
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.1.2008
Myslim že režisér David   Cronenberg nám předvedl   drsnou podívanou do zákoutí   ruské mafie...Film není ani   zase tak akční jako spíš   drama...Viggo Mortensen nám   předvedl že zahrát   drsňáka bez minulosti   opravdu umí, a že od dob   Aragorna se toho hodně   změnilo...Jedná se tam o   dítě mrtvé 14 leté   prostitutky, která si psala   deník který usvěčuje kápa   celé mafie, takhle bych to   zkrátil do jedné věty...Na   konci filmu mě převapilo, s   jakou odvahou si režisér   pohrává s Viggo Mortensen a   předvedl nám ho tak jak ho   Pánbůh   stvořil...Závěrečná bitka   se nevyrovná Bournovy ale i   tak je reálná a velmi   povedená...Ale na závěr   musím říci že kdyby tento   film viděli příslušníci   mafie, že by se sakra   divili...Nicméně mě to   velmi bavilo a doporučuji.
Zimmy871
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.10.2010
Vynikající snímek bez   všelijakého hnusu z   dřívější Cronnebergovy   tvorby. Snimek se zabývá   tzv. Vory v zakoně, kteři   mají tradici až v carském   Rusku. Jejich život je   zaznamenaný tetováními na   jejich těle. Ten, kdo má   hvězdy na kolenou a ramenou,   je nedoknutelný. Doporučuji.
matej69
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.2.2011
Fakt povedenej film se   zajímavym příběhem a   skvělym obsazenim (půvabná   Naomi, chladnokrevný   agent/zabiják Viggo,   vznětlivý ožrala Vincent a   tajemný Armin).
Amthauer
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.8.2009
Nenásilně podávaný   příběh s pár velmi   dobrými scénami a zvlášť   vypíchnutelnými herci.   Hlavní mafián jako by se   všem snažil překonat dona   Corleona Marlona Branda, v   Mortensnovi přestane člověk   vidět Aragorna, sotva prvně   promluví s ruským   přízvukem a Naomi Watts ani   Vicent Cassel ještě   nezklamali. Škoda jen celkem   useknutého konce - člověk   by čekal, že ještě něco   přijde a takovéto vyznění   do otevřena mi k filmu tohoto   typu příliš nesedí.
Stegr
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.3.2008
Zajímavý film, nejlepší na   něm byla asi dvojka   Mortensen, Cassel, kteří   svými výkony hodně pomohli   k tomu, že jsou Východní   přísliby tak kladně   hodnocené. Naturalistické   pojetí snímku bylo někdy   až udivující. Moc mi ke   zbytku filmu neseděl konec,   protože se nesl ve stylu   hollywoodských velkofilmů a   to Východní přísliby   rozhodně nebyly...
V3nca
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.10.2010
Když jsem koukal na tento   film, až mě mrazilo z té   ruské atmosféry. Film vás   vtáhne do děje a nepustí.   Herecké výkony jsou zde   skvělé a praktiky mafie   skvěle ukázané.
dobes.pavel
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.3.2012
Východní přísliby
Dobré kriminální drama z   ruského mafiánského   prostředí v Londýně. Film   se celou dobu nese spíše v   poklidném tempu, což je   možna trochu na škodu.   Diváka pouze sem tam   vytrhnout povedeně   naaranžované vraždy. Celý   film na mě působil surově a   docela autenticky, je jen   škoda, že nebyl více   akční.
Pardal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.5.2008
Po delší době lepší   gangsterka se zajímavým   hereckým obsazením , trochu   pohled do ruské mafie   dnešní doby, lehce mi to   připomínalo sondy alá   Scorsese ale opravdu jen   okrajově...
sisakov
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.3.2008
Ruská mafie obchodující s   lidmi v Londýně? Skvělé   téma pro gangsterku,   výborný Viggo Mortensen v   roli ruského bouchače, ale   kdo by čekal Kmotra nebo   Mafiány, ten by se dle mého   spletl, protože Východním   příslibům chybí trochu   rychlejší spád, ale   přirovnávat něco k těmto   filmům snad ani nejde. Dále   tu je pár krutých scén, v   kterých kamera neuhýbá a   pěkná bitka na závěr.   Pokud chcete vidět   gangsterku, nyní bych   doporučil spíše Amerického   gangstera, než ruského.
Vlastovka89
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.3.2016
Surrealismus v jiných filmech   Cronenberga a částečně   jejich "béčkovost"   jsou podle mě   přesvědčivější než   pokus o "opravdový   film". Ale napínavé to   je.
Clockwork
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 16.1.2008
Abych rekl pravdu, tak me se   to zas az tak moc nelibilo.   Sice celkem neokoukane tema,   ale zase strasne utahanej a   rozvleklej dej, ve kterym se   toho moc nestane. A uz jen   proto ze moc Mortensena   nemusim tak davam min.
vdobes
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 24.2.2012
Film mě bohužel moc   neoslovil, do děje nás to   zatáhne tak nějak za jízdy   a ukončí ho tak otevřeně,   že vlastně skončil úplně   ničím. Bohužel, já čekal   poněkud více napětí, ale   vyklubalo se z toho pouze   klidné drama s mafiánského   prostředí.
Body   pouze za působivé reálné   prostředí a za reálně   surové, ne však sadistické   vraždy.
Duri86
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 27.2.2013
Gangsterka vedená v   poklidném klasickém   gangsterském duchu, to by   nevadilo, gangsterky nejsou   žádná divočina. Co by   vadilo je spoustu   nelogičností. Začalo to   hned úvodní scénou v   holičství, maníka chtějí   podříznout,chytnou ho jen za   vlasy, on má volné ruce i   nohy a jen sedí a dřepí,   jestli to bylo tak rychlý   budiž ale pud sebezáchovy je   sakra silnější určitě by   aspoň zvedl ruce a pokusil se   bránit ne že si je jen   zapře do opěrek a čeká.   Další, to že necháte   největšího mafiánského   bosse zavřít za   znásilnění neznamená že   je jeho organizace vaše,   tyhle "Donové"   mají vliv i z basy. Navíc   kolik by dostal za   znásilnění?? 2-5 let??   Nemluvilo se o tom ostatním,   kuplířství atd... To by   jich pozavírali víc i toho   jeho syna. Max. za 5 let by   byl venku a jelo by to dál. A   navíc ještě s tím strýcem   na dva měsíce ho poslal do   Skotska a pak už se mohl   klidně vrátit, další   blbost. No za mě průměr.
callaghan
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 15.9.2010
Film na mě vůbec   nezapůsobil tak, jak to asi   jeho tvůrci zamýšleli. Po   celou dobu mě vůbec   nedokázal vtáhnout do děje   a závěr, který má   nejspíš vyvolávat   hořkosladké pocity, u mě   vyšuměl tak nějak do   ztracena. Násilné scény   nejsou ani tak moc šokující   jako spíš nechutné. No   zkrátka Východní přísliby   určitě nepatří k filmům,   na které bych se ještě   někdy rád podíval znovu..
mat.ilda
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 22.4.2013
Ačkoliv si myslím, že   Cronenberg si z toho vlasy   rvát nebude, stál jej tento   snímek místo v mojí topce   režisérů. Po ulítlém   "Nahém obědě",   originálním   "eXistenZ" a   syrových "Dějinách   násilí" se příslib   "Východních   příslibů" nenaplnil,   zbylo rozčarování - z   odtažité nóbl nudy,   špatných ruských   přízvuků a nejasností v   rozuzlení nezajímavé   zápletky - opravte mě,   jestli ten hodný, i když   trošku rozpolcený strýček   Kolja v roli nástupce   starého kmotra - kuchaříka,   nebude nakonec ten   spravedlivej, a zlej a   sobeckej je svět kolem nás?
radegaster
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 13.9.2015
Přísliby mafie
Kam čert nemůže, pošle   Rusa..? Tento film se mi   nelíbil. Nezamlouvala se mi   jak věrohodná ruština, tak   i lehce předvídatelný   příběh. Navíc mi v něm   chybělo něco, co by mě   zaujalo. Něco, co by ve mně   vyvolalo nějaké emoce, ať   už ve vztazích k rodině,   zamilovanosti nebo strachu o   dítě. Vše jen jen lehce   naznačené a přijde mi,   jakoby nezbyly síly,   dotáhnout to do konce.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih36904minih36904Ztracené (2003) 
The Missing n
minih16477minih16477Správná posádka (1983) 
The Right Stuff n
minih8039minih8039Halloween IV: Návrat Michaela Myerse (1988) 
Halloween 4: The Return of Michael Myers n
minih7416minih7416Eso es (1982) 
L'as des as n
minih31648minih31648Místo nahoře (2004) [TV seriál] 
Místo nahoře n
minih86159minih86159Moje letní prázdniny (2011) 
Get the Gringo n
minih47678minih47678Ruiny (2008) 
The Ruins n
minih15533minih15533Pátek třináctého 6: Jason žije (1986) 
Friday the 13th Part VI: Jason Lives n
minih25192minih25192Letiště 77 (1977) 
Airport 77 n
minih45630minih45630Soukromá válka pana Wilsona (2007) 
Charlie Wilson's War n


Hodnocení:n12345678910

Tagy

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177911

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10