Duben
ohodnotit

Ultraviolet

Další název:
Ultraviola; Ultravioleta
Rok:
2006
Délka:
88 minut
Premiéra v ČR:
10.8.2006
„Je nepřemožitelná a odhodlaná zachránit malého chlapce i svět, ohrožený smrtícím spiknutím a nebezpečným virem.“
Popis / Obsah / Info k filmu Ultraviolet
Armádní laboratoře objevily dosud neznámý virus a snažily se ho upravit, aby pomohl stvořit rychlejší a silnější vojáky. Vznikl kmen HGV, experiment se však vymkl kontrole, když virus zmutoval a rozšířil se v extrémně nakažlivé formě. Svět zasáhla epidemie, která ho navždy změnila. Lidé se přestali bát terorismu a začali se bát choroby, která sice nakaženým dala nadlidskou rychlost a sílu, současně však byla stoprocentně smrtelná. Zdravotnický systém získával stále větší pravomoci, až se nakonec zmocnil vlády a proměnil ji v nelítostnou diktaturu. Nemocní byli shromažďováni v koncentračních táborech a později likvidováni na příkaz šéfa všemocného militantního lékařského systému, vicekardinála Ferdinanda Daxuse. Mladá Violet Song jat Shariff žila spokojeně s manželem, s nímž se těšila na narození prvního dítěte. O všechno však přišla, když se nakazila a stala se cílem experimentů, které měly najít lék. Podařilo se jí uniknout a založila hnutí odporu. Tak začaly Krvavé války. Píše se rok 2078 a z Violet je nelítostný vražedný stroj, jehož jediným cílem je boj proti Daxusovi a jeho organizaci. Rozhodne se postavit všemocnému nepříteli i bývalým spojencům, překazit plán a zachránit celý svět.

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Ultraviolet
Violet (Milla Jovovich) žije ve světě, kterému bychom jen těžko porozuměli. Americkým vědeckým vývojářům se vymkl výzkum podivného viru HGV z pod kontroly a mnoho lidí bylo nakaženo zláštní nemocí. Poté buď zemřeli anebo zmizeli navždy. Violet, která byla také nakažená, založila spolu s několika přeživšími "Hemofágy" hnutí odporu. Tak začaly války krve.

V čele militantních zdravotníků, kteří tento svět plný strachu ovládají, stanul vicekardinál Ferdinand Daxus (Nick Chinlund). Ten vyvinul novou zbraň, jenž má zbylé Hemofágy během několika málo dní vyhubit.

Violet dostala od svého velitele Nerva (Sebastien Andrieu) za úkol tuto zbraň ukrást a pak přinést nebo zničit. Což se jí díky mnoha maskování, velmi vyspělé technologii krytí, svému bojovému umění a také velké síle, podaří. Jenomže zjistí, že ta zbraň je dítě - chlapec (Cameron Bright)- experiment číslo Šest, jehož krev je plná antigenů, které by je vyhubily do jednoho.

Oklame tedy Nervu a Šetsku neodevzdá, jelikož si myslí, že by to mohl být i lék pro Hemofágy. Začne jej tedy chránit a přes mnohá nebezpečí ho dopraví ke svému příteli (také Hemofág) Garthovi (William Fichtner), který se zabývá výzkumem .Ten však zjistí, že jim Šestka nepomůže. Je totiž velmi radioaktivní a za pár hodin stejně zemře. Ale přece jen mu Šestka napíše pro něj dosud neznámý vzorec. Potom ho Violet odvede.

Mezitím Daxus a Nerva spolu uzavřeli dohodu, protože Šestka není zbraň proti Hemopfágům nýbrž proti lidem. Violet se tedy chce Šestky zbavit, ale její srdce to nakonec nedokáže. Jenže než se k němu ,poté co ho opustila v metru ,dostane zpět, tak se ho zmocní Nerva se svými Hemofágy. Violet se ale nevzdá a jde si pro něj do kostela, kam se Nerva a spol. uchýlili.

Violet je všechny i Nervu zabije a Šestku zachrání. Poté zatelefonuje Daxovi a domluví si s ním schůzku, na kterou však posílá místo sebe hologram.....

....se Šestkou odejde na dětské hřiště, kde si spolu hrají na kolotoči. Šestka tu umírá a přijíždí Daxus se svými lidmi, zabije Violet a odváží si chlapcovo tělo.

Garth, který Violet velmi miluje, ji po mnoha pokusech přivede zpátky k životu. Také se mu podařilo, díky vzorci, jež mu zanechal Šestka, objevit lék na uzdravení Hemofágů. Violet se vzchopí a začíná věřit, že Šestka stále žije. Proto se pro něj vypraví na arciministerstvo.......sama. Tam se jí postaví Daxova armáda. Violet postupně zabije každého, kdo jí stojí v cestě. A že je jich opravdu hodně.

Nakonec zůstané poslední.......sám velký Ferdinand Daxus. Ten se jí svěří, že je také Hemofág jako ona a dokonce z toho vyplyne, že on byl vlastně úplně první.

Nástává závěrečný boj.
Po velmi pěkně vytvořené scenérii jejich zápasu, kdy jim hoří meče, Violet vyhraje a Daxe zabije.Poté odchází i se stále žijícím Šestkou zanechávajíc za sebou hořící arciministerstvo.....


Popisek vznikl za spolupráce Hortensie.


Autor: M.A.G.

Popis / Obsah / Info k filmu Ultraviolet
Violet / Milla Jovovich / je dokonalá žena z daleké budoucnosti, která se zaplete do občanské války mezi vládou a kolonií lidí pozměněných nákazou, díky níž jsou tito jedinci rychlejší, silnější i chytřejší. Aby zachránila malého chlapce, který byl odsouzen k smrti, musí odstranit lidskou vládu.


Autor: hejtman

Popis / Obsah / Info k filmu Ultraviolet
Milla Jovovich (Resident Evil, Pátý element) hraje hlavní roli v příběhu z budoucnosti o ženě zapletené do občanské války mezi vládou a subkulturou lidí pozměněných nákazou, díky níž jsou tito jedinci rychlejší, silnější a inteligentnější. Aby zachránila malého chlapce, který byl odsouzen k smrti, musí odstranit lidskou vládu.


Autor: jelinek61

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190579
Osobností: 697889
Fotografií: 764077
Plakátů: 376718
Obsahů a biografií: 178306

Poslední komentáře

Strážmistr Topinka (2019) [TV se...

Aj na konci sveta sa niečo deje

Strážmistr Topinka
Seriál vychádza z Doktora   Martina, ktorý sa tu   sporadicky mihne. A aj keď v   origináli Topinka nebola moja   najsympatickejšia postava,   více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 7 / 10

Ukradené auto (1999) [TV epizoda...

Ukradené auto
Otec Ericoj veme klíčky od   auta kvůli škrábanci a že   není zodpovědný a tak Kelso   sežene jiné auto, ale to je   údajně kradené, tak celá   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

O těle a duši (2017)

O těle a duši
Musím se přiznat, že v   maďarské kinematografii mám   určité (a ne malé) mezery,   ale tuhle podívanou bych si   troufl doporučit každému   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Romantický víkend (1999) [TV epi...

Romantický víkend
Jede se na chatu, ale Kelso se   líbá s jinou holkou a tak ho   tam sebou Jackie nechce, ale   potom jí Kelso chybí. Eric   se dává dohromady více s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Vánoce (1998) [TV epizoda]

Vánoce
Správně "praštěnej" díl,   jede to vpřed, střídají se   situace a hlášky a scénky   jsou některý mimořádně   povedený, bavěj všichni,   ale super je Kelso hlavně u   kradení stromečku:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10