Duben
ohodnotit

Tři dny ke svobodě

The Next Three Days

Další název:
Následující tři dny; Další tři dny; Tri dni k slobode (SK); 72 Stunden - The Next Three Days
Rok:
2010
Délka:
133 minut
Premiéra v ČR:
20.1.2011
„Russell Crowe má 72 hodin na to, aby zachránil to nejcennější ve svém životě“

Obsah filmu Tři dny ke svobodě

 
Drama o vině a nevině, spravedlnosti a nespravedlnosti a neočekávaném kroku manžela odsouzené ženy, drama, kde o napětí není nouze. John Brennan žil šťastný život až do okamžiku, kdy je jeho žena Lara zatčena. Je obviněna z vraždy, kterou pravděpodobně nespáchala. John po tři roky, než se znám rozsudek, vychovává syna, učí na universitě a snaží se najít důkazy o Lařině nevině. Všechny pokusy o odvolání jsou zamítnuty a John se rozhodne Laru z vězení vysvobodit. Snaží se vymyslet plán útěku, ocitá se v neznámém a velice nebezpečném světě, který nezná, ale učiní vše pro ženu, kterou miluje...

Zdroj: IKO Cable, s.r.o. (Film+)

oficiální text distributora
 
Související odkazy
 
Recenze: Tři dny ke svobodě

Co všechno jste ochotní udělat pro osobu, kterou milujete? číst dál

 
 
Tři dny ke svobodě

Paul Haggis světu přinesl mimo jiné scénáře dvou bondovek a Million Dollar Baby, ukazuje, že není schopen psát špatné filmy i kdyby chtěl. číst dál

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Paul HaggisPaul Haggis  
hraje:
Russell CroweRussell Crowe..... John Brennan [46]   
Liam NeesonLiam Neeson.....Damon Pennington [57]   
Olivia WildeOlivia Wilde.....Nicole [26]   
Elizabeth BanksElizabeth Banks.....Lara Brennanová [36]   
Brian DennehyBrian Dennehy.....George Brennan [70]   
Jonathan TuckerJonathan Tucker.....David [27]   
Lennie JamesLennie James.....poručík Nabulsi [44]   
Moran AtiasMoran Atias.....Erit [29]   
Jason BegheJason Beghe.....inspektor Quinn [50]   
Tyrone GiordanoTyrone Giordano.....Mike [34]   
Sean HuzeSean Huze.....Barney [35]   
Nazanin BoniadiNazanin Boniadi.....Elaine [29]   
Ty SimpkinsTy Simpkins.....Luke [8]   
Helen CareyHelen Carey.....Grace Brennanová [66]   
Daniel SternDaniel Stern.....Meyer Fisk [52]   
Kevin CorriganKevin Corrigan.....Alex [41]   
scénář:
Paul HaggisPaul Haggis  
námět:
Fred CavayéFred Cavayé.....film Pour elle (2008, Nevinná; sc. F. Cavayé, Guillaume Lemans; r. Fred Cavayé - V)"   
hudba:
Danny ElfmanDanny Elfman  
Alberto IglesiasAlberto Iglesias  
kamera:
Stéphane FontaineStéphane Fontaine  
střih:
Jo FrancisJo Francis  
dvd obal trailer
Distributor v ČR:
Bioscop
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno, s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Tři dny ke svobodě >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

adam75
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.4.2016
..si tady čtu, že je to remake fr.filmu   Nevinná, ten jsem neviděl, takže nemůžu   srovnávat...tento americkej se mi líbil..
...je   to o tom, že Russell Crowe potřebuje naši   podporu, potřebuje vědět, že dokáže dostat   manželku z lapáku na svobodu...není si jistý,   ale nemá jinou možnost...a my mu držíme palce,   aby to nepodělal, protože víme, co by to   znamenalo - žádnej happyend..
..není potřeba   se šťourat v detailech, slušnej   thriller..doporučuju
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.4.2016
Když opomenu naprosto otřesný dabing,   nevyznívá tento remake   francouzsko-španělského filmu pod českým   názvem ´Nevinná´ zase až tak špatně. Je   sice tempem krapet pomalejší, než může být   očekáváno, ale je zase všemu dán patřičný   prostor a náležitý rozsah. Příběh je o tom,   jak jednoduché je stát se podezřelým,   zatčeným a odsouzeným. Očekávaná   spravedlnost když je náhle slepá, bezmocnost a   beznaděj nutí člověka k jedinému. Občas se   tu některé scény vyjeví jako nucené a rádoby   obdařené, ale v zájmu dramatičnosti a   obsahovosti děje to zřejmě bylo nezbytné. I   tak snímek poukazuje na problematiku, která se   může stát každému a všude. Russell Crowe   opět ve vynikající formě, který tomu dává   tu patřičnou šťávu. Proč ale proboha v   českém dabingu tak hluboký hlas? Skoro jsem   měl dojem, že obživl Miroslav Moravec. Hlas k   Russellovi naprosto nehodící.
cerfik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.12.2014
Russell Crow se u mě jako herec vyšplhal na   úplný vrchol, je to taková radost se na něj   dívat, kdaž má opravdu co hrát a tady má   vážně prostor ohromnej. Tenhle film mi vyrazil   dech a musím říci, že jsem dlouho neviděl tak   skvělej scénář v tak nádherný akci. Ty   postavy jsou tak živý a mnohovrstevnatý, že   líp se to udělat nedalo, skvost.
wolvie95
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.6.2014
Síce téma "čoho všetkého je človek   schopný, ak je v bezvýchodiskovej situácií a   musí ochrániť to, na čom mu najviac   záleží" bola vo filmoch použitá už   nespočet krát. Ale v tomto prípade to vôbec   neprekáža, keďže je film zrežírovaný   bravúrne. Začiatok filmu začína veľmi   pokľudne a pohodovo, aby sa zrazom hlavným   postavám zo sekundy na sekundu zmenil život o   360 stupňov. Vďaka skvelému hereckej zostave   (tušil som, že Russel Crowe je dobrý herec, ale   tu ma ešte viac milo prekvapil) sa darí vo filme   budovať a udržiavať neustále napätie.   Pozitívom, ktorý ma potešil, bola skutočnosť,   že aj napriek dômyselnému plánu, ktorý si   John chystal dlhodobejšie, sa mu nie vždy darilo   naplno . Film má približne prvú polovicu   pomalší rozbeh, avšak to pomáha budovaní deja   a vytvorení emočnej odozvy. Po tej približnej   polovici sa to začne prehupovávať do   premyslenej akčnej adrenalínovej honičky,   ktorá nenechala vydýchnuť. Dávam   zaslúžených 5* za veľmi dobrý krimi-thriller,   ktorý ma chytil od začiatku do konca a ktorý si   niekedy pozriem rozhodne znovu. 90%
hvezdyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.6.2013
Na tu bídu, která v posledních letech   přichází ze zámoří bych mohl tento   napínavý příběh zařadit mezi ty lepší.  

Hlavní hrdina je bezradný. Veškerá snaha   osvobodit legálně svoji manželku z obvinění z   vraždy selhává, a tak nařadu musejí přijít   krapet jiné prostředky, které zrovna nejsou v   souladu s literou amerického zákona. Pracuje   jalo profesor na střední škole. Jednoho   krásného dne do jeho domu vpadne policejní   komando, které vyděsí malého synka a zatkne   ženu. A to ženu vlastní. Všechny technické   důkazy ukazují na to, že je pachatelkou vraždy   jiné ženy. Asi jsem nepozoroval pozorně, při   sledování filmu jsem se věnoval i jiným   aktivitám, ale něco mi tu chybělo. Do jaké   míry se tvůrci zaobírali motivem vraždy. Resp.   jak byl motiv vraždy v příběhu objasněn. A   nebo s tím si tvůrci hlavu nelámali?
prvosenka
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 14.6.2012
TŘI DNY KE SVOBODĚ

Původní francouzský   film Nevinná, jehož remake mně byl dnes   předložen, jsem viděla již před nějakou   dobou, kdy Nevinná byl ještě horkou novinkou.   Bohužel si již úplně přesně nepamatuji   všechny detaily, ale vím, že film se mi hodně   líbil. Dost mně překvapilo, že z něj již byl   natočen remake, ale americká produkce je tím   již pomalu pověstná, že si dobré zahraniční   filmy natočí po svém. Asi jsem jediná, ale   mně je stejně bližší původní snímek.   Možná je to tou originalitou příběhu, který   na mně tehdy hodně působil. Dnes mně to   donutilo prohrabat se skříňkou s DVD a podívat   se na film Nevinná ještě jednou, takže se   neubráním srovnání.

Tři dny ke svobodě   to snad nebyl ani remake, to byla téměř   doslovná kopie. Od úvodních titulků do zhruba   dvou třetin filmu se neúnavně opakovaly tytéž   scény jedna za druhou jako přes kopírák. Jen v   nich bylo všechno tak pěkně po lopatě   vysvětleno, proč se postavy chovají tak, jak se   chovají, jaké mají plány a cíle. Zřejmě   jinak by film široká americká veřejnost nebyla   schopná pochopit. Usedlý tatík R.Crowe se jen   pozvolna rozhoupává k nějaké činnosti. Pak   přijde zhruba poslední třetina a s tatíka se   doslova přes noc stane superman, který levou   zadní převeze všechny elitní policisty ve   městě. Nikdy neměl nic dočinění se zákonem,   nemá žádné zkušenosti, jen ty, které se   dozvěděl v baru u drinku od bývalého vězně.   Ale v Americe to stačí k tomu, aby se z vás   stal rovnocenný partner policejních agentů.   Závěr je tedy mnohem akčnější, plný   napětí, nečekaných dramatických zvratů, kdy   např. chlapec odejde slavit narozeniny do ZOO a   tatík o tom nemá ani tušení, kdy se matka na   útěku rozhodne, že už ji to nebaví a že si   vystoupí za jízdy z auta apod.. Tento silně   překombinovaný konec u mě zaručeně nebodoval.   Možná je to celé víc napínavé, ale už to   není tak reálné a kouzlo a obdiv k obyčejnému   profesorovi je ten tam. R.Crowe ve své roli   docela ušel, ale jeho žena byla unylá, asi se   jí její vlastní útěk nijak zvlášť   netýkal. Škoda, zajisté to není špatný film,   to v žádném případě, ale stejně je to jen   pouhý plagiát.
FilmFan24
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.2.2012
Tři dny ke svobodě
Kam je až ochotný člověk zajít pro záchranu   svojí rodiny? Ve vypjaté situaci jakou je   obvinění nevinné ženy za vraždu, kterou   nespáchala, se ocitá hlavní hrdina John. Role   jak vyšitá pro Russella Crowea. Ale je jeho   manželka skutečně nevinná? Hlavní hrdina   věří, že ne a podle toho se rozhodne jednat!   Když už ne ničím tak zcela určitě tohle   kriminální drama zaujme výbornými hereckými   výkony. Vše odsýpá jak má a to je dobře u   filmu, který je remake francouzského thrilleru   Nevinná. Někdy se prostě i u znovu natočeného   námětu zadaří!
Trikvetra
Hodnocení:
Přidáno: 8.2.2012
Ten film se mi opravdu líbil, ale režisér nemá   moc originální nápady. Ten film je úplně   totožný s filmem Nevinná. Tohle zjištění mě   docela zklamalo.
Firecat
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.1.2012
Na rozdíl od prison breaku a jiných   "zdrhaček" tu máme konečně film,   kterému se dá uvěřit. Hlavní hrdina není   MacGyver a neví jak se dá sesrojit bomba z   kancelářské sponky a pitíčka. To všechno se   musí naučit a film to podle mě realisticky   zmapoval. A jak to už bývá, nic nejde přesně   podle plánu...
FLA
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.12.2011
Russell Crowe zachraňuje svojí neprávem   odsouzenou manželku a celkem se mu to dá i   věřit:-)Zprvu jsme konfrontováni s tím jak se   hlavní hrdina a jeho příbuzní musí se   ztrátou manželky,maminky atd.smířit.Poté se   postupně připravuje a nakonec vše vrcholí   napínavou akcí.Samozřejmě je to ve filmu   učitel né nějaký Rambo,ale zas akční   sekvence nejsou extrémně přehnané.Zajímavé   pokoukání....Samozřejmě,že realita by takhle   asi neproběhla:-)
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih148254minih148254Sicario 2: Soldado (2018) 
Soldado n
minih163959minih163959Greta - osamělá žena (2018) 
Greta n
minih22511minih22511Víkend na Zuydcoote (1964) 
Week-end a Zuydcoote n
minih192513minih192513Na západní frontě klid (2022) 
Im Westen nichts Neues n
minih24637minih24637Psohlavci (1955) 
Psohlavci n
minih15945minih15945Ples upírů (1967) 
The Fearless Vampire Killers n
minih36802minih36802Žralok útočí 3: Lidožrout (2003) 
Shark Attack 3: Megalodon n
minih34009minih34009Šestý batalion (2005) 
The Great Raid n
minih89083minih89083Ptačí zpěv (2012) [TV minisérie] 
Birdsong n
minih72639minih72639Chlapská čest (1989) [TV inscenace] 
Chlapská čest n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Nevinná (2008)

 Nevinná (2008)
Nevinná n
Pour Elle
Žánr: krimi / drama / romantický / thriller
Země: Francie / Španělsko
Režie: Fred Cavayé

(remake)

Brian DennehyOlivia WildeOlivia Wilde, Russell CroweRussell Crowe
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697863
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178291

Poslední komentáře

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10