Duben
ohodnotit

Tacho

Další název:
Dotkni se duhy, Rally
Rok:
2010
Délka:
99 minut
Premiéra v ČR:
2.12.2010
„Život je o každém okamžiku.“

Komentáře k filmu Tacho

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 29
klasifikátor
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 13.8.2020
Tenhle autorský projekt   Daniela a Mirjam Landových se   opravdu hrubě nepovedl.   Možná dobrá a originální   myšlenka se v průběhu   realizace úplně rozklížila   a rozpadla. Hlavní   příčinou po mém soudu byly   přehnané ambice a nadměrné   sebevědomí (naprosto   neopodstatněné).Výsledkem   je podprůměrný film o   ničem a na nic!
Pitryx
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 29.9.2015
Já starý vůl jsem čekal   něco jako muzikál, no viděl   jsem něco zcela jiného. Byl   jsem upozorněn, že je to o   závodech aut a tím vším   kolem toho. A to já přímo   nenávidím a nesnáším a   prostě nemám rád. Takže   jsem se hodně snažil   přistoupit k filmu zcela   nezaujatě a myslím, že se   mi až tolik nepodařilo.   Nuže co jsem viděl??   Svěží dílko, nic moc   převratného, ale občas jsem   se nepokrytě bavil. Dokonce i   pár sympatických postav by   se našlo. Hlavně Jožo.   Odehrávat se ty příběhy v   jiném prostředí, šel bych   možná s hodnocením výše.   Určo mrknu ještě jednou a   třeba hodnocení změním.   201509299152/9516
martin.stusak.9
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 28.9.2014
Myšlenka byla asi dobrá, ale   nějak se to sesypalo. Děj   vůbec není rozpracovaný a   plynulý. Vše skáče z   jednoho dějství do   druhého zbrkle a bez logiky,   tudíž nic nedává smysl.   Komedie? Sportovní   motoristický film? Ne,   ohromný filmový omyl.   Emocionální vsuvka nefunguje   vůbec. Trénink na závod…   Sakra, ti si ale věřili. V   závodě by do cíle ale   rozhodně nedojeli. A závod   jako takový postrádá   veškerý sportovní duch a   patřičnou závodní   dramatičnost a napětí. Už   přímý přenos závodů   Really v TV je daleko lepší   a rozsáhlejší podívaná.   Vlastně není pořádně   ani poznat, co tímto filmem   vlastně chtěli tvůrci   říct. Amatéřina tu sálá   z každé minuty. Ne, tento   film neměl ani vzniknout.   Je to urážka všech   automobilových sportovních   filmů, dokonce i napříč   žánry.
Petantino
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.7.2013
Svět rallye považuji   atraktivní filmové téma a   nečekám žádné   hlubokomyslné veledílo.   Takže, když se v Tachu   túrují motory, do toho duní   rocková muzika a mafián   Jožo přitom vykládá svoju   rozprávku o zajacovi,   jazvecovi, liške a   medveďovi, tak je vše v   nejlepším pořádku. Na   druhou stranu mne onkologická   stránka věci nijak zvlášť   nenadchla a loupící Angláni   byli tak trochu navíc, ale   přesto se mi tato jízda   přes hory, doly, horizonty i   malé růžové dinosaury   docela dost líbila.
PORTER
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.2.2013
Docela potěšilo vidět Landu   ve filmu jako   automobil.závodníka asi   věděl jak na to když jezdí   i mimo film.Jinak film je   průměr občas zábava a   občas i napětí,trochu to   schodily ty dva zjevy co tam   melou něco anglicky a maj   trapný hlášky.
jirry
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.6.2011
Landa má svůj styl, drží   se ho a to se mi na něm   líbí. Ve filmu se mluví   čtyřmi jazyky, ale bez   titulek. Proč ne, ať si lidi   trochu namáhají hlavičky   :-) Nic není zadarmo.
Není to ale žádná   velká filmařina. I když je   tam hodně silných scén,   sráží to zase plno   slabých. Dalo se z toho   jistě vytěžit víc.   Dějová linka zlodějíčků   pobaví, ale má opravdu   zbytečně moc prostoru. Zato   závěr, ten zvedá hodnocení   o dva body.
lucymat
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 16.6.2011
Je fajn zase vidět Landu v   plné polni na plátně.   Navíc ve filmu, který se   zavděčí mužskému i   ženskému publiku. Produkce   2Landa nám předhodila   svižnou vtipnou podívanou se   snesitelným scénářem (ač   v některých místech dost   skřípe), pohodovými herci a   výbornou hudbou hlavního   představitele.
Zimmy871
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.11.2010
Ale jo. Nebylo to zas tak   spatny. Akorat nechapu proc v   poslednim peti letech musi   davat Cesi do filmu rakovinu a   umirani. Neni toho dost v   zivote? Nepotrebujeme na to   koukat i ve filmu. Samozrejme   ze chapu ze to bylo mysleno   tak, aby jsme to nikdy   nevzdavali, ale proste jsem   tomu nejak neveril. Film   obsahuje par dobrych hlasek a   co jsem ocenil jsou autenticky   zavodni zabery a ten nadhled   na zivot sam. A taky jsem   nepochopil jednu vec, proc   american, ktery viditelne   mluvi anglicky je predabovany   cechem s radoby americkym   prizvukem. Landa je provokater   a udelal to, tak jak to   chtel....
decepticon
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 29.7.2012
Nahodou ako oddychovka na   nedelne poobedie je to vyborne   - netreba u toho premyslat a   proste sa len divat, mafian   Jozo bol dobry, no a ten   koniec som rozhodne   necakal.

/4.2.12/ [fs]
/28.7.12/ [pip]
Vig
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.6.2011
Není to zas až tak špatný,   jak říkaly recenze, ale   není to zas tak dobrý na to,   aby z toho člověk sednul na   pr*el.
Hvězdičky za   titulní píseň.
Sanchez
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 21.12.2010
Žádná sláva, ani   překvapení, ale ani   zklamání..Kvalita filmu   kolísá jako hladina moře   při bouři, částečná   nudné pasáže jsou   střídány vtipnými   sekvencemi ( Jožo a jeho   zubatá :D ) a hlavní děj o   životě, smrtelné nemoci je   spíš k dokreslení, protože   vážnost v pravém slova   smyslu zde hraje až třetí   housle. Bod pro rally   prostředí a Danovo EVO :)
Lasy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.5.2011
parádní film, skvělý   hlášky, super hlavní   postavy, super prostředí,   skvělá hudba, velmi   nečekaný konec :)   doporučuji
tomka2000
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 4.8.2011
Z celého filmu mě nejvice   zaujal, kupodivu, až úplný   závěr filmu, u kterého jsem   nestuhla nejenom já, ale i   celé koni.
Roux
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.1.2011
Když jsem se dověděla, že   máme jít do kina právě na   Tacho moc se mi do toho   nechtělo. Hodnocení to   nemělo zrovna nejlepší, po   přečtení jedné kritiky   jsem si říkala, že je to   sice můj oblíbený Landa,   ale nadšení jsem necítila.   S kina jsem odcházela s   dobrým pocitem. S klidem se   na tento film podívám znovu   a je mi jedno co říkají   ostatní, pro mě je to   příjemná oddychovka u   které jsem se zasmála.   Nemusela jsem složitě   přemýšlet nad tím co se   tam děje, film nebyl zmatený   a celkově mám z něj dobrý   pocit. Je mi jedno proč to   Landovi natočili, je mi jedno   jestli se tím chtěli   zviditelnit i jiné úmysly,   které občas čtu na netu.   Některé filmy nejsou točeny   jen proto, aby ohromovaly   diváky nebo ukázaly   nejnovější technologie ve   světě filmu. Navíc jsem se   dověděla i něco nového,   příjemného, hezkého.
Honey0105
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.12.2010
Na film jsem šla, kvůli   tomu, že v kině snížili   ceny. Jinak bych asi na film   nemusela jít a spíš bych   počkala, až třeba poběží   v televizi. Ale nakonec jsem   opravdu ráda, že jsem do   kina šla!
Začátek   mě moc nezaujal, říkala   jsem si, že to je hloupost,   ale pomalu se to rozjíždělo   dál a dál a mělo to i   velice zvláštní a   nečekané vyvrcholení!
U konce jsem opravdu   seděla s otevřenou pusou,   ale filmu to neubralo na   kvalitě. Abych pravdu řekla,   tak jsem se opravdu bavila.   Sice asi až po čtvrt   hodině, ale poté jsem se   smála opravdu hodně   poměrně povedeným   vtipům.
Landa tu byl   jako drsňák (samozřejmě) a   tou svojí bláznivou láskou   do aut ale také dokázal   rozesmát. Nejvíce jsem se   ale stejně smála výstupu   Martina Havelky. Ten byl   dokonalý! I ten jeho   růžový dinosaurus. Dále   také Rudolf Hrušínský měl   dobrý záběr z konference.   Ještě musím pochválit dva   mladé angličany, kteří   svými výměnami aut také   dokázali pobavit.
Před filmem doporučuji   zjistit si, jak se řeknou   lanýže slovensky. To jsem   opravdu nevěděla, tak jsem   nad tím trochu tápala.
Jinak hudba sem také   pasovala dobře, jen myslím   jedna písnička mi trošku   nesedla, ale nebyl to nějaký   velký kýč.
Dále   jsem ráda, že jsem aspoň   trochu zjistila jak některé   ty závody probíhají. To   bylo opravdu zajímavé,   hodně věcí z toho jsem   nevěděla.
Myslím si,   že takových 75% je   hodnocení tak akorát pro   tento film.
red_dragonfly
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 1.12.2010
Vcelku oddechový film -   komedie.. Souhlasím, že bych   uvítala českou tvorbu bez   účasti rakoviny nebo jiného   kekelu.. Ale v tomto filmu   měla alespoň vcelku logickou   úlohu. Jinak nic extra a ani   nic, co bych neshlédla   znovu.. A chválím super   vtípky - levý růžový   dinosaurus vede. Dávám 5 z   10 (z čehož je tam bodík   navíc za to, že Dan je   pořád takovej sekáč ;-)).
matushome
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 8.1.2012
Neviem ako ostatní.... bol to   dobrý film do minúty, kým   sa tam neobjavili Dangl s   Pomajbom....to som už mal po   komédii...
Zdanny
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.12.2010
Absolvoval jsem předpremiéru   v Lucerně, jinak bych asi na   tenhle film do kina nešel -   odrazoval mě Landa v hlavní   roli, ovšem nakonec musím   uznat že právě jeho postava   a její ztvárnění je   jedním z plus jinak   rozporuplného filmu.

Zajímavý   scénář, lze v něm sice   najít témata a scény z   jiných filmů ale to vůbec   nevadí. Filmu by určitě   prospělo sestříhání na 90   minut, je tam dost nudných a   někdy dost iritujících   scén - například   rozvláčné a poněkud   trapné scénky dvojice   anglických   závodníků/lupičů, je zde   zřejmě snaha o specifický   humor odlehčující vážná   témata, ale přehrávání   této dvojice je už opravdu   moc a filmu škodí asi   nejvíce. Další iritující   element je předabovaný (ale   jinak vcelku zábavný)   Alexův manažer, proč tam   nenechat originál angličtinu   a jen dodat titulky? Ty ovšem   chyběly (alespoň na   předpremiéře) u všech   dialogů v němčině a   angličtině, což asi   namíchne spoustu diváků co   tyhle jazyky moc   neovládají...
Herecké výkony jsou   vcelku dobré, mafiáni a   Roman Pomajbo v roli   spolujezdce opravdu baví.

Prostě vcelku   dobrý scénář a režie,   většinou dobré herecké   výkony, dobrá hudba, jen je   to přeplácané zbytečnými   scénami které by tam být   nemusely či by měly být   výrazně sestříhány -   myslím že finální střih   je největší slabina   filmu.

Jde   bezesporu o zajímavý počin   autorské dvojice Landa-Landa,   film určitě pobaví svými   hláškami a nějakou tou   rychlou jízdou, má i   vážnější rovinu a dá i   trochu romantiky, takže pokud   divák moc nečeká a skousne   nudné pasáže tak lze   doporučit ke konzumaci...
nefertiti3010
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 2.7.2011
NEEE
NUDA NUDA, ŠEĎ   ŠEĎ......... Neskutečná   blbost.. Jednoduchá pointa a   absolutně předpokládaný   konec... Nic záživného,   ztráta času...
smrkac
Hodnocení:
Přidáno: 2.7.2011
Komedie (nejen) pro lidi
Kdo by to byl řekl, že z   rukou "Landovců"   může vzniknout docela   slušná usměvná věc. Mám   rád prostředí závodů,   rychlá auta a dá se říct,   že je to i trochu podmínkou,   aby se vám toto téma   líbilo, potom se vám možná   i zalíbí tento film, ale   podotýkám není to   podmínkou i když je to   rozhodně lepší je být   spíš fandou, potom   přehlédnete drobné   nedostatky. O tom, že Landa   je ( nejen ) ve filmu drsňák   a frajer to k jeho image   patří, takže to čekáte,   ale kdo mne překvapil je   Martin Havelka v roli mafiána   - kvůli jeho vyprávění   slovenské rozprávky to   stojí za to vidět i po   druhé :-) Hlášky typu   "kde sú ty   hlúzovky" apod. se   zkrátka nezapomenutelně   vryly do mého podvědomí. A   co ještě podotknu z vlastní   zkušenosti - je to tzv.   "dobrý" film ke   šlapání tedy třeba na   rotopedu, zkrátka k   vyvíjení nějaké   "nenáročné"   fyzické aktivity, čas vám   skvěle ubíhá a má to   odpich. Mezihra s loupeží   dvou anglánů je taky   poměrně zajímavou   zápletkou. Ono ruku na srdce   napsat dobrý scénář,   poshánět všechny ty prachy,   dát do kupy herce a pak   ještě natočit něco na co   se dá podívat to není jen   tak a paní Landová   dokázala, že talent má.   Pokud někdo zvolí raději   béčko made in usa na N@vě   nic proti tomu, ale tohle je   mi určitě bližší i když   Lanďáka taky dvakrát   nemusím, je ho někdy až   všude moc ... Nechám na   každém z vás posoudit jak   moc se jim to povedlo, ale   myslím, že je tento film   neprávem zcela šmahem   zatracován a předem   odepisován ... takže   příjemnou zábavu a LEVÁ   ŠEST a HORIZONT FULL !!!!!
janette
Hodnocení:
Přidáno: 4.12.2010
Film jsem měla možnost   vidět na úterní   předpremiéře v Lucerně   (tímto děkuji Fdb.cz za tuto   možnost pro fanoušky) a   musím říct, že vtipných   hlášek měl opravdu hodně,   takže nudné to nebylo. Ale   některé dialogy mi   připadali mimo mísu   (telefonický hovor   "Umíraš" "Hm,   neporazil jsem Webera") a   některé postavy mohly mít   méně prostoru (btitští   zlodějíčci). Postavy mi   přišly černobílé, Landův   hlavní hrdina až příliš   jednoduchý (auta, rally,   auta, rally, jiné zájmy   nemá).
Film se mi   líbil, protože mám ráda   Landu, hlášky mě pobavily,   ale není to film, který bych   chtěla vidět víckrát...
Levý růžový dinosarus   pobavil snad nejvíc... :D
fallenCZE
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 16.1.2011
škoda potenciálu, ale   nemůžu se zbavit dojmu, že   film byl natočen snad jen pro   zisk - masivní kampaň a   rozhovor s Landovými kdekoli   mě o tom jen potvrzují. Jako   kdyby všechno točili na   první dobrou a je to škoda -   mohl to být zajímavý film,   ale něco se fakt nedá   zkousnout - angličtina Dana,   "navigátořina"   Olgy, bezdůvodné duševní   pochody - Alexi, chtěla bych   s tebou jet na Nový Zéland.   atd...
magdal
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.3.2015
Mám Tacho moc ráda. Stejně   tak Kvasku. K angličtině   mohly být titulky, ne každý   umí anglicky, ale jinak se mi   líbí hudba, herci, bavila   jsem se. :-)
tijas
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.12.2010
Byl jsem na tomto filmu v   utery na predpremiere a mam   takove smisene pocity. Film   jako oddechova komedie, je   velmi uvolnujici, ale po   shlednuti nevim, zda bych ho   chtel videt znovu, za rok   mozna, ale nijak moc me   nezaujal. Hlavni zapor je   podle me obcas nelogicky dej a   vsechno se vysvetli az ke   konci filmu. Ovsem na druhou   stranu, hlasky z tohoto filmu   byly velice vtipne a dobre   jsem se bavil, ale jak rikam,   nemusim ho videt tak rok.
miroo
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.9.2012
Tento film mě velmi zaujal   už tím v jakém prostředí   se odehrává a bál sem se   že to bude nějaká česká   kravina ale velmi mile sem se   zmýlil :D..k filmu bych snad   neměl žádné připomínky,   byly tam skvělé hlášky,   výborný herci a velmi mě   pobavil rozpis v barevných   zvířátkách..:D Doporučil   bych každému


*Už není k   filmu*
akorát mě   štve že už není žádný   jiný film o Rally..:(..
DPistulka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.12.2010
Tacho jsem měl možnost   shlédnout rovněž v úterní   předpremiéře v Lucerně.   Dlouho jsem se na něj   těšil, ale zároveň se   obával, kloubit rally, s   lanýži, mafií a černým   humorem mi nějak nepřišlo   jako rozumný nápad a tak   jsem se dost bál o výsledek   - teď už můžu říct, že   zbytečně.
Tacho je   film se zajímavým dějem a   landovským humorem. Nutno   podotknout, že pokud by   hlavní roli nehrál právě   Dan Landa, tak by ten humor   ani tak nevyzněl. Prostředí   rally se snaží laikovi   přiblížit dokonale, ale ani   znalec nepřijde zkrátka.   Další perličkou je duo   Jožo a Jula, parádní   hlášky, dobré herecké   výkony. "Strhat" je   ale třeba ten děsný dabing   Leventa, to je jedna z věcí,   která degraduje dojem z   filmu, potom tak trochu   zcestné ministory dvou   anglánů, spíše jak už tu   někdo poznamenal dost   roztahané, trochu víc   střihu by opravdu neškodilo.   Velmi se mi ale zamlouval   konec, poté co Vás autoři   nechají 95 min smát, přijde   rána (a to doslova) a   člověk si teprve uvědomí,   že ten slogan (Život je o   každém okamžiku) je   pravdivý.
Takže podle   mého názoru, bereme-li v   potaz rozpočet filmu a   další tvůrčí   náležitosti, tak velmi   povedený film, na který se   může jít podívat téměř   kdokoli, protože každý si   tam najde to své.
ladisprachar
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.9.2011
Možná jsem trochu cíťa,   ale podle mě je to opravdu   silný příběh. Krásná   práce. Velmi slušné   herecké výkony. Je   důležité vnímat všechny   dějové linie, které se   prolnou v samotném závěru.
káče79
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.12.2010
dnes jsem měla tu čest   vidět tento film a mohu   říci, že kdo nezažil,   nepochopí.....žít život na   plno, dívat se kolem sebe,   dýchat z hluboka a děkovat   za zdraví a dar žít a   prožít. Nevím, kde Dan bere   celou životní filozofii a   zkušenosti, ale moc mu   děkuji a ne jen jemu, za   celou jeho tvorbu, kdo   poslouchá a vnímá slova,   pochopí
marceladusi
Hodnocení:
Přidáno: 4.12.2010
dnes jsem viděla film Landův   film a byla jsem   nadšená,Landa opět   nezklamal,pořád se něco   děje,nejsou zde nudná místa   a hlášky jsou vtipné a ze   součastnosti,jako vždy si   Landa na nic nehraje a ukazuje   drsnou stránku   života,určitě doporučuji.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih78299minih78299Sněžný drak (2012) [TV film] 
Sněžný drak n
minih28959minih28959Tichý Američan (2002) 
The Quiet American n
minih46169minih46169Otevřená rána (1969) 
Dito nella piaga, Il n
minih110811minih110811Únos Air Force One (2013) [TV minisérie] 
Air Force One is Down n
minih12495minih12495Milování zakázáno (1938) 
Milování zakázáno n
minih24867minih24867Žirafa v okně (1968) 
n
minih46253minih46253Reportér v ringu (2007) 
Resurrecting the Champ n
minih32228minih32228Pátek třináctého 4: Poslední kapitola (1984) 
Friday the 13th: The Final Chapter n
minih39484minih39484Ostrov (2005) 
The Island n
minih122693minih122693Inherent Vice (2014) 
Inherent Vice n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Příběhy slavných - Vladimír Dl...

10:30 - 11:30

57 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

ČT2 - Anakonda - konec mýtu?

10:40 - 11:30

47 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

NOVA - Rizzoli & Isles - Vraždy na pi...

10:55 - 11:45

32 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

10:30 - 11:30

57 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697863
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178294

Poslední komentáře

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10