Duben
ohodnotit

Superman se vrací

Superman Returns

Další název:
Supermanův návrat; Superman sa vracia
Rok:
2006
Délka:
155 minut
Premiéra v ČR:
27.7.2006
„Muž z oceli se vrací zpět na Zemi, aby se opět stal zachráncem lidstva.“

Obsah filmu Superman se vrací

 
Před pěti lety Superman odešel ze Země, aby ve vesmíru hledal ztracené pozůstatky planety Krypton. Během jeho nepřítomnosti byl z vězení propuštěn zločinec Lex Luthor, který se oženil se starou bohatou vdovou, aby po její smrti získal majetek astronomické hodnoty. Jeho životní žena Lois Lane získala Pulitzerovu cenu za článek Proč svět nepotřebuje Supermana. Lex nachází na své expedici do Arktidy Pevnost samoty a ukradne tam krystaly, aby je použil pro experiment, který způsobí výpadek proudu na východním pobřeží. Poruchy vyřadí i probíhající test nového raketoplánu. Jeho motory se zažehnou, ale nedojde k oddělení od nosného stroje, ve...
 
Související odkaz
 
RECENZE: Superman se vrací. Je mladý, milý, ale jeden z mnoha

Staronový Superman má jednu zásadní chybu. Přišel pozdě. Neboť za léta jeho spánku se na plátně střídali Batmani, SpiderMani, X-Meni a další maníci, kteří komiksový žánr kypřili motyčkou. číst dál

Hodnocení: 60 %

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Bryan SingerBryan Singer  
hraje:
Brandon RouthBrandon Routh.....Clark Kent / Superman [26]   
Kate BosworthKate Bosworth.....Lois Lane [23]   
Kevin SpaceyKevin Spacey.....Lex Luthor [46]   
Eva Marie SaintEva Marie Saint.....Martha Kent [81]   
James MarsdenJames Marsden.....Richard White [32]   
Frank LangellaFrank Langella.....Perry White [68]   
Sam HuntingtonSam Huntington.....Jimmy Olsen [24]   
Parker PoseyParker Posey.....Kitty Kowalská [37]   
Kal PennKal Penn.....Stanford [29]   
Stephan BenderStephan Bender.....mladý Clark Kent   
Marlon BrandoMarlon Brando.....Jor-El   
Raelee HillRaelee Hill.....Paramedic [33]   
James KarenJames Karen.....Ben Hubbard [82]   
Tristan Lake LeabuTristan Lake Leabu.....Jason [6]   
Ian RobertsIan Roberts.....Riley [40]   
Jack LarsonJack Larson.....barman Bo [78]   
scénář:
Bryan SingerBryan Singer.....příběh [40]   
Michael DoughertyMichael Dougherty.....příběh [31]   
Dan HarrisDan Harris.....příběh   
námět:
Jerry SiegelJerry Siegel.....postavy z komiksu Superman nakladatelství DC Comics   
Joe ShusterJoe Shuster.....postavy z komiksu Superman nakladatelství DC Comics   
Michael DoughertyMichael Dougherty  
Bryan SingerBryan Singer  
Dan HarrisDan Harris  
hudba:
John OttmanJohn Ottman  
John WilliamsJohn Williams.....hudební téma [74]   
Kevin KlieschKevin Kliesch  
kamera:
Newton Thomas SigelNewton Thomas Sigel  
střih:
Elliot GrahamElliot Graham  
John OttmanJohn Ottman  
dvd obal trailer
Distributor v ČR:
Warner Bros. ČR
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
dabováno, s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Superman se vrací >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

red.mann
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.3.2020
Tenhle Superman sice nenudil a byl i svým   způsobem zajímavý, ale chyběl tomu nějaký   větší náboj. Asi lepší než jeho   předchůdce, ale mohli z toho vymáčknout víc.
martin.stusak.9
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.12.2019
Pět let byl Superman v čudu. Přesněji řečeno   někde ve vesmíru, kde trávil čas zkoumáním   svého domovského světa planety Krypton. Prostě   se objevila fáma, že planeta nevybuchla, což se   nakonec nepotvrdilo. Za ty roky, co o něm nikdo   nevěděl, tedy není divu, že se i taková Lois   vdala a porodila dítě. Superman se však na Zemi   vrátil a vše by mělo být jako kdysi. Snímek   režiséra Bryana Singera byl natočen ve snaze   navázat na nejslavnější filmové dílo s   Christopherem Reeverem. To se svým způsobem   daří, ale jen z poloviny. Brandon Routh se v   roli Supermana aka Clarka Kenta Christophera   snaží napodobit skutečně věrně. To platí   pro Kate Bosworth v roli Louise Lane, což   potvrdí hlavně scéna, kde se tradičně ptá na   pravopis. Její roztržitá živelnost i   romantické cítění v porovnání s klasikou je   nezpochybnitelné. Ale to je asi tak vše.   Pozornost samozřejmě přitahuje také Lex   Luthor, kterého si tentokrát zahrál Kevin   Spacey. Ten už si však tuto postavu pojal po   svém a tak vyznívá zcela jinak. A co si budeme   povídat, jelikož je zvyk železná košile,   není to prostě už ono. Gene Hackman je prostě   Gene Hackman. Vadou na kráse je také na dva a   půl hodinový film v celku chudý scénář.   Dohromady se toho tady zase tolik nestane a tak   celý příběh vyznívá velice zdlouhavě a   natahovaně. Ten je kupodivu zasazený do   současnosti, takže není překvapením, že si   Supermana v akci natáčí nějaký chlapec   mobilním telefonem. YouTube by tedy takovými   videi musel praskat ve švech. Po shlédnutí   tohoto snímku se tedy myšlenkové vrací   otázka, která v příběhu zazní. 'Potřebuje   svět Supermana?' Snímku chybí klasikou   nastavená zábavnost, dobrodružství, romantika   a komiksový nadhled. Akční scéna s dopravním   letadlem je sice velkolepá, ale to snímek jako   celek vůbec nezachránilo. Více se tu zaměřuje   na emoce, jako je smutek, lítost, deprese a   melancholie, ale to asi není to pravé ořechové   pro komiksové i filmové fanoušky   nejslavnějšího superhrdiny všech dob.
pueblan
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 6.6.2016
Dlouho jsem se tomuhle filmu vyhýbal, ale nakonec   jsem se na něj kouknul. A musím říct že,   tenhle Superman se vracet nemusel. Hlavní   představitel absolutně bez charisma. O nějaké   muskulatuře se nedá vůbec mluvit. Komiksovému   Supermanovi se zdaleka ani nepřiblíží :D   narozdíl od Henryho Cavila, ten pro tu roli něco   dělal a stále dělá. A Lois Laneová? Kdyby tam   nebyla bylo by to lepší. Taková neslaná,   nemastná, nesympatická. Aspoň ten Lex Luthor za   něco stál, spolu se svou trochu míň   inteligentní asistentkou v podání Parker Posey.   Man of Steel je prostě jiná liga :)
blondataXena
Hodnocení:
Přidáno: 3.2.2016
Rozmnožování
Už během sledování původních dílů s   Christopherem Reevem jsme se pubertálně bavili   představou co by se stalo, kdyby spolu měli Lois   se Supermanem mít pohlavní styk a dělali jsme   si legraci, že by do ní semenem vystřelil   díru. A najednou se objeví nový díl, kde   opravdu potomka má a navzdory téměř   neukázaných schopností má celou snůšku   nemocí. Trochu přehnaný kontrast. Škoda, že   se nenatočil ještě další díl, zajímalo by   mne jak by filmaři naložili s rostoucím   Supermanem jr. a jak by se vymotali z těch   drobných nelogičností. Nebo že by to byl   důvod, proč byl později už natočen jen   remake?
petrusmev
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.11.2014
Předchozí zpracování Supermana jsem neznal,   tak jsem docela koukal. Jasně, je to zábava pro   mladší ročníky, mě pobavil hlavně legrační   Kevin Spacey jako záporák. Do popisu filmu bych   přidal nálepku romantický, protože ve velké   části filmu nešlo o zachraňování světa, ale   o vztah Supermana a jeho vysněné dívky.
MARi0
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 17.2.2014
Superman se vrací
Valentýn se slavit nemusí. To vám řekne   každá přítelkyně. Ve skutečnosti však   všechny myslí něco jako když nepřineseš   aspoň kytku s čokoládou, tak se připrav že do   konce měsíce spíš na gauči. Já tento svátek   zamilovaných strávil v práci tak jsem si musel   žehlit den na to tím, že jsem se slečnou pekl   nějaké blbosti a sledoval romantického   Supermana. Patřím docela k fanouškům toho   prvního velkofilmu a tak jsem byl zvědav, jak si   s tím poradí ve dvacátém prvním století. A -   co říci. Ne že bych byl nějak zklamán, ale   potěšen úplně také ne. Takže asi nejlepší   scéna vůbec když Supermana střelí do oka a   kulka se jen tak rozplácne a spadne na zem. Pak   také mohla být dobrá scéna s letadlem, při   které jsem ale musel zdobit perníčky, takže   jsem si jí nemohl moc užít. A hlášky,   kterými všichni určitě perlili, nebylo mým   uším dopřáno, jelikož jsem sledoval vše v   litevské telce a ten jejich dabing, kdy přes   originál jeden hlas namlouvá všechny postavy,   to je strašné. Ale protože Superman se vrací   pojali jako velkofilm, aspoň najali dva dabéry,   muže a ženu...
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.9.2012
až na trochu podivný konec byl film   vynikající, rok 2006 dal tvůrcům do ruky   neuvěřitelné množství strhujících efektů.   Scéna kdy Superman zachraňuje letadlo je   vynikající. Brandon Routh se mi v roli velice   líbil a hodil se mi do ní víc než Christopher   Reeve, ale tyto snímky se nedají srovnávat je   mezi nimi 30 let, každý má své.Každopádně   Lex Luthor v podání Hackmana byl trochu   zbytečně moc komická postava ,za což   samozřejmě nemůže Gene ale scénář ,v tomto   snímku je ponurejší,zákeřnější a opravdu   vám pije krev Spacey zahrál výborně.   Příští rok má přijít restart a nový   příběh o Muži z oceli od začátku.
papamidnight
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.12.2011
nova doba,novy herci,novy efekty,z navlas stejnym   patosem.ale co stejne se mi to libi.novacek   brandon routh v roli clarka kenta\supermana.to   nebyla spatna volba ale do charismatu christophera   reeva ma daleko,ale dobry je ze film muzete   zkouknout bez znalosti predeslich dilu.kevin   spacey jako lex luthor dobra volba celkove se na   to nekouka spatne.jen skoda ze nejlepsi akcni   sekvenci si odbyli hned par minut ze   zacatku.necekejte akci film je to spis love   story.akce tam je,ale jen je presunuta na druhou   kolej ale film to nejak nebrzdi.
Karius
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.9.2011
Jelikož jsem velikej fanda muže u oceli,viděl   jsem snad všechno, co kdy bylo se Supermanovskou   tématikou natočeno, filmy s Christopherem   Reevem,seriál z devadesátých let s Deanem   Cainem,Smallville nebo Donnerova verze z roku   2006,ale nic z toho nebyla taková parodie jako   tohle!Katastrofální výběr herců,Kate Bosworth   se na roli Lois hodí asi tak, jako když   přijedete na sraz milionářů v trabantu a co se   týče hlavního hrdiny,tak to ty halucinogeny   musel taky někdo přebrat!! Původně hnědookej   Brandon Routh je sice hezoun a dobře se na roli   vypracoval,ale to je vše...absolutní neherec   ,alespoň pro mě a ty jeho modrý čočky,co   kvůli filmu nosil jsou asi tak přirozený,jako   konzumace polívky vidličkou!Jedinej, kdo   relativně zastál svou roli,byl Kevin Spacey v   roli Lexe,na něm bylo i dost vidět,že jedinej z   herců má dost zkušeností a že je opravdu   herec, narozdíl od Routha či Kate.Co se týče   příběhu,tak taky bída s nouzí...scénař nic   moc a nesmysly vůči originálu!Nechápu,jak s   úlomkem kryptonitu v zádech,mohl furt fungovat a   dokonce vynést x milionů tun dalšího   kryptonitu do vesmíru,když nám celý léta bylo   vštěpováno,že se k němu superman nemůže ani   přiblížit?A k tomu všemu ještě syn   superman?to je opravdu na pováženou a tenhle   snímek je jen nepovedená atrapa v krabici s   dobrým jménem!Ale jedna věc je přeci jen   výborná a to efekty...Takže za mě, ač jsem   zapřísáhlej fanoušek Supermana,dam pouhých   60% za nějaký ty akce,Lexe Luthora a bezchybný   efekty (tak ještě,aby nebyly za 250   milionů)víc bohužel dát nemůžu a docela mě   to i mrzí :((
anetaaneta
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.1.2011
Film jsem viděla až po dlouhé době jeho   uvedení..ale líbil se mi..Taková oddechovka   nedělního odpoledne
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih26936minih26936Lev Tolstoj (1984) 
Lev Tolstoj n
minih5538minih5538Černý mlynář (1975) [TV film] 
Die Schwarze Mühle n
minih2946minih2946Horor z Amityville (1979) 
The Amityville Horror n
minih96819minih96819Divoká cesta (2010) [TV film] 
Jack's Family Adventure n
minih70557minih70557Y'a un os dans la moulinette (1974) 
Y'a un os dans la moulinette n
minih39877minih39877Patate (1964) 
Patate n
minih45456minih45456Zpráva o medvědech (1983) 
Zpráva o medvědech n
minih153995minih153995Hrdina Max 2: Chlupatý bodyguard (2017) 
Max 2: White House Hero n
minih69223minih69223Kouzelníci (2010) 
Het geheim n
minih9296minih9296Jak si vzít milionáře (1953) 
How to Marry a Millionaire n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Superman 4 (1987)

 Superman 4 (1987)
Superman 4 n
Superman IV: The Quest for Peace
Žánr: akční / sci-fi / dobrodružný
Země: Velká Británie
Režie: Sidney J. Furie

(pokračování)

Superman III (1983)

 Superman III (1983)
Superman III n
 
Žánr: sci-fi / akční / dobrodružný / fantasy / komedie
Země: Velká Británie
Režie: Richard Lester

(pokračování)

Superman II (1980)

 Superman II (1980)
Superman II n
 
Žánr: sci-fi / akční / dobrodružný / fantasy / romantický
Země: Velká Británie
Režie: Richard Lester

(pokračování)

Superman se vrací (2006)Superman se vrací (2006)Superman se vrací (2006)Superman se vrací (2006)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697863
Fotografií: 763990
Plakátů: 376627
Obsahů a biografií: 178296

Poslední komentáře

Piňero (2001)

Piňero
Pro mne byl tohle velmi   solidní a zajímavě   natočený životopisný film   s vynikajícím výkonem   Benjamina Bratra v titulní   roli i když více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Mizerná neděle (1998) [TV epizod...

Mizerná neděle
K Formanům přijede babička   a moc se na ni nikdo   netěší. Red porád utíká   do dílny a sklepa, Kitty je z   ní taky hotová, Eric musí   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10