Zari
ohodnotit

Směšný pán

Další název:
Muž na ulici; A Ridiculous Gentleman
Žánr:
Rok:
1969
Délka:
81 minut
Premiéra v ČR:
28.11.1969
„I ve zlomeném srdci může dřímat naděje a láska.“

Obsah filmu Směšný pán

 
Bývalý profesor kybernetiky Šimek (V. Šmeral) se v nemocnici zotavuje po náročné operaci srdce. Lékařský tým, vedený chirurgem dr. Preclíkem (J. Adamíra), se starého pána ze všech sil snaží udržet při životě. Profesor Šimek však vlastně o to nestojí. Vybavují se mu vzpomínky na léta, která z politických důvodů strávil ve vězení. Tam také onemocněl a přišel o manželku i o dceru, která se ho pod nátlakem zřekla. Jediné, co teď pacienta zajímá, je mladá dívka, kterou oknem několikrát spatřil na vzdálené střeše věšet prádlo a vypouštět holuby. Jednoho dne se však dívka už neukáže a profesor Šimek dostane neblahé tušení. Přestože sebemenší...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Pitryx
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 7.8.2019
Nic proti velkému panu režisérovi, ale zde   nějaká poetika u mne nezabrala. Je to celé   zdlouhavé a hodně nudné. Ovšem, musím uznat,   že pár moudrostí zde rozhodně je, a pan   Šmeral byl dobrý. I když toho moc hrát   nemusel.
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.6.2013
Karel Kachyňa měl vždy velký cit pro lidské   životní tragédie a dokázal to ve filmu vždy   patřičně uplatnit. Tento snímek ukazuje vůli   člověka, jenž vzdával svůj boj se srdeční   slabostí, za každou cenu přijít na to, co se   stalo s děvčetem, která pravidelně každý den   vypouštěla na protější střeše holuby. Nikdo   mu nevěřil, nikdo mu nehodlal pomoc, a tak se   sebral, a šel se i přes zákaz tam na proti   podívat sám. Příběh je pomalý až epický,   takže neosloví každého. Ze začátku jsou k   nepochopení flashbacky ukazující komunistické   věznění tohoto člověka. Co to s tím má   společného? Až na konci filmu to divák   pochopí. Vytrpěl si za život hodně, ale   lidskost a úctu k lidskému životu mu nikdo   nesebral. Dokázal obětovat život svůj pro   druhý. Happy and? No, jak se to vezme. Obrázek   si o tom musí udělat každý sám. Tento film   vede k zamyšlení. Tak hluboký je to příběh,   který uměl ztvárnit jen Karel Kachyňa.
jarda53
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 15.4.2010
I když jde o satiru,tak z toho mám smíšený   pocity, i přesto ,že film byl dlouho v   trezoru,není to můj šálek čaje


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Směšný pán (1969)Směšný pán (1969)Směšný pán (1969)Směšný pán (1969)
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Ďáblův bratr (The Devil's Brother)

Ďáblův bratr
The Devil's Brother

Naposled navštívené:
Ďáblův bratr (The Devil's Brother)

Ďáblův bratr
The Devil's Brother