Zari
ohodnotit

První den zbytku tvýho života

Le premier jour du reste de ta vie

Žánr:
Země:
Rok:
2008
Délka:
114 minut
„Problémy všech příbuzných poskládají celoživotní mozaiku rodinného dění.“

Obsah filmu První den zbytku tvýho života

 
Rodina Duvalových je početná. Manželé mají tři děti, dva dospělé syny a nejmladší dceru. Nejstarší syn se hodlá osamostatnit a stěhuje se do bytu po dědečkovi. Mladší sourozenci jsou z toho zdrceni, stejně jako matka. Rozhodne se navštěvovat vysokou školu, aby zaplnila prázdné místo ve svém životě.

Po pár letech se odstěhuje i mladší ze synů, v domě zůstane jen dcera. Je v pubertě a nesnáší celý svět, především ale matku. Tajně miluje bratrova kamaráda, který o ni nejeví zájem. Absolvuje potrat, o němž nikdo neví.

Po pár letech se žení starší bratr Albert. Při svatbě zemře dědeček, a tak se oslava zruší. Albert s otcem se pohádají a...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
trailer
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
francouzská
 
 
Distribuční verze:
dabováno
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu První den zbytku tvýho života >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

mat.ilda
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.2.2013
Vychytaný název zlomového okamžiku v životě   jednoho každého z obyčejné pětičlenné   rodiny, jehož důležitost je uchopena jako   subjektivní vjem jednotlivých členů. Žádná   velká morální dilemata ani extrémy, jen   ubíhající čas, který nás učí   přizpůsobovat postoje, prohazovat přední   místa priorit a nacházet cesty zpět. Více,   než čím jiným se snímek zabývá procesem   odpouštění - co všechno musí rodiče   prominout svým dětem a samozřejmě naopak, aby   byli schopni nadále se navzájem milovat a tím   se mnohem lépe vyrovnávat se ztrátami, které   neodvratně přijdou. Jedině pak se může i den   z nejsmutnějších stát perfektním, jak praví   skvěle vybraná finálová skladba... Skvělý   Marc-André Grondin a soutěž ve hře na kytaru   bez kytary :-)
karlosphonic
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.5.2012
Filmový klenot o obyčejné rodině
Jestliže by někdo chtěl doporučit film o   běžné rodině,jejích starostech a   radostech,nebudu se rozmýšlet a doporučím   snímek První den zbytku tvýho života.Lépe se   takový film natočit prostě nedá.Vyváženost   dramatických a komických scén je ohromující a   snímek ani chvíli nenudí a ani "netlačí   na pilu".Po letech půstu mě francouzská   kinematografie opět baví a to nejen u tohoto   filmu.Rémi Bezancon natočil civilně lidský   klenot.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
První den zbytku tvýho života (2008)První den zbytku tvýho života (2008)První den zbytku tvýho života (2008)První den zbytku tvýho života (2008)
Reklama