Duben
ohodnotit

Panika v městečku

Panique au village

Další název:
A Town Called Panic
Země:
Rok:
2009
Délka:
75 minut
Premiéra v ČR:
3.12.2009
„Kovboj, Indián a Kůň – nerozlučná trojice přátel prožívá bizarní dobrodružství.“

Obsah filmu Panika v městečku

 
V městečku zvaném Panika, na dohled od farmáře Stevena a jeho ženy Jeanine, žijí v jednom domě Kovboj, Indián a Kůň. Nerozlučná trojice přátel prožívá bizarní dobrodružství, jež je zavedou mimo jiné do středu země, zamrzlé tundry a paralelního podvodního světa obývaného podvodnickými příšerkami se špičatými hlavami. Naši hrdinové jsou plastové figurky evokující dětství, kterým technikou stop motion vdechla život nerozlučná dvojice belgických animátorů. Excentrická komediální šaráda plná vypilovaných odzbrojujících gagů, vycházející mimo jiné z dědictví surrealismu, nabízí animovanou akční podívanou par excellence, jíž před nedávnem doslova...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Stéphane AubierStéphane Aubier  
Vincent PatarVincent Patar  
mluví:
Stéphane AubierStéphane Aubier.....Kovboj [44]   
Jeanne BalibarJeanne Balibar.....Madame Longrée [41]   
Nicolas BuysseNicolas Buysse.....Mouton / Jean-Paul [34]   
Véronique DumontVéronique Dumont.....Janine   
Bruce AbbottBruce Abbott.....Indián [54]   
Christine GruloisChristine Grulois.....kráva/ Étudiante   
Frédéric JanninFrédéric Jannin.....četník/ Gérard / dodavatel cihel   
Bouli LannersBouli Lanners.....Faktor / Simon /kráva [43]   
Christelle MahyChristelle Mahy.....Poule   
Eric MullerEric Muller.....Rocky Gaufres / student   
Vincent PatarVincent Patar.....kůň [43]   
Franco PiscopoFranco Piscopo.....medvěd   
Benoit PoelvoordeBenoit Poelvoorde.....Steven [44]   
Alexandre von SiversAlexandre von Sivers.....vědec   
François De BrigodeFrançois De Brigode.....novinář   
scénář:
Stéphane AubierStéphane Aubier  
Vincent PatarVincent Patar  
Guillaume MalandrinGuillaume Malandrin  
Vincent TavierVincent Tavier  
hudba:
 Dionysos Dionysos  
French CowboyFrench Cowboy  
kamera:
Jan VandenbusscheJan Vandenbussche  
střih:
Anne-Laure GuéganAnne-Laure Guégan  
trailer
Barevný:
Ano
 
 
Distribuční verze:
dabováno, s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
pro všechny
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Panika v městečku >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

LetztesBiest
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.1.2014
Původní seriál je sice o něco vtipnější,   ale i tak to je stále zábavné :) Kdyby vznikl   ještě nějaký film, asi bych se nezlobil ...
Ostrovan
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.12.2011
Taky jste si jako děti hráli s vojáčky? Pak   uvidíte, jak to zhruba vypadá, když se do toho   pustí dospělí, kteří snad na něčem jedou.   Nemám to slovo rád, ale je to mazec! Je pravda,   že to končí přesně ve dvanáct- delší   stopáž už by příběh asi neunesl, ale   nevidět Paniku znamená ochudit se o 74 minut   smíchu v té nejryzejší podobě.
PS: V   každém případě jen a pouze v originální   znění!
hvezdyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.8.2011
Napřed jsem si říkal "To zas bude   krávovina". Po prvních pár minutách už   jsem měl tendenci snímek vypnout, ale nastal   okamžik a má ruka šátralka se nad ovladačem   rovněž zarazila. A začal jsem příběh na   obrazovce sledovat. Dobře jsem se bavil. Asi jako   tvůrci, které to točili. Skutečně jsem si   vzpomněl na dětská léta. Však podobné   figurky, které zde ožívaly, mezi hračkami   nechyběly. Tenhle film je nářez. Žádné teda   úchvatné dílo, ale zaslouží si i tak poklonu.   Vznikalo snad dva roky. Shrnuto podtrženo. Na   konci jsem si řekl: "To zas byla   krávovina". Ale krásná a vtipná.
jmenuji.se.libor
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.8.2011
Film o hravosti... :-)
Náhodou sem dnes zapl ČT2 a tam zrovna Paniku v   městečku dávali. Film je to pěkný - je o   hravosti a hraní. :-) Hlavimi hrdiny filmu jsou   "indiánni" gumový panáčci. Moc mne   pobavil, byl plný nečekaných situací, docela   jsem se zasmál. Kam tvůrci na ty nápady chodí?   :-)

Vedle toho, že je to film plný hraní a   fantazie, mi ještě připoměl mé dětství, -   tehdy sme si hrávali s "indiány" z NDR   a zažívali jsme s nima plno dobrodružství.
MARi0
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.1.2011
Panika v městečku
Když jsme seděli a popíjeli, nevrhl kamarád   pustit jako kulisu Panique au village, belgický   animovaný snímek točený podle pětiminutových   skečů. Hned při jedné z prvních scén, kdy si   indián fénuje péra jsem zjistil, že jako   pozadí Panika v městečku rozhodně neprojde a   budu jí muset věnovat celou svoji   pozornost.
Celý děj je tak absurdně absurdní,   musel jsem se spolu s ostatními chlámat od   začátku do konce, opravdu si nešlo od smíchu   odpočinout. Hlášky typu Stevenovi prosby -   Koni, vyzvedni prosím tě moje zvířata z   hudební školy - totálně rozsekají.
Na   Španělském katalánském filmovém festivalu v   luxusním přímořském středisku Sitges vyhrál   film hlavní cenu za nejlepší celovečerní   animovaný snímek pro děti. Osobně si myslím,   že panika není až tak dětským snímkem, a že   by děti asi tolik nebavila, jako spíš ty   starší diváky. Protože srovnáme-li ji   například s "VALL-I", "Vzhůru do   oblak" nebo třeba "Toy Story", jde   zde úplně o něco jiného, méně dětského.   Zařazuji proto Paniku mezi mé nejoblíbenější   a doufám, že se mi podaří někdy v budoucnu   shlédnout i seriál...
mildaaxe
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.11.2010
Trailer na tenhle film mě před nedávnem   přivedl ke stejnojmennému seriálu. Všechno, co   jsem si pochvaloval u seriálu se objevuje i tady   – nepravděpodobní hlavní hrdinové žijící   v jedné domácnosti v podobě Koně, Indiána a   Kovboje, úžasné rozpohybování všech   zúčastněných a neskutečné situace, které   bych dnes nedokázal vymyslet. Možná by to ale   před patnácti lety nebyl problém. Tihle   Belgičani jsou totiž neuvěřitelně hraví a   šílených situací je zde proto k vidění   nepočítaně. Skvělý je, že hlavní role   dostali mí tři oblíbenci, ale na druhý   straně, nejnovější inkarnace Adolfa Hitlera v   podobě uřvanýho (ale když jde do tuhého, tak   kupodivu jednoduše zpacifikovanýho vlastní   ženou) sedláka Stevena je rovněž dokonalá…   Příběh je naštěstí totální výmaz, stejně   jako ony seriálové skopičinky -
Kůň má   narozeniny a Indián s Kovbojem na poslední   chvíli objednávají cihly na rožniště.   Nedopatřením jich však objednají místo 50   rovnou 500 000 000. A co teď s tím? Kůň je   zachvíli doma a tohle by ho asi moc nepotěšilo.   Naskládají je tedy na svůj domeček. Ten   chvíli odolává ale v noci ho ta neuvěřitelná   tíha překoná. Z trojice individuí jsou   najednou bezdomovci. Postaví si tedy hrubou   stavbu a jdou spát. V noci jim však jejich zdi   někdo ukradne. Tak staví znovu a situace se   opakuje. Nakonec se, na stopě zloději,   dostávají do nitra samotné Země, na Antarktidu   a podvodního světa. Dokonce se rozpoutá válka   mezi obyvateli pozemskými a podvodními. A   zamilovaný Kůň už vynechal dvě hodiny   klavíru u svý milovaný paní Koňový…
Tohle   asi jako nástin totálně ujetýho, ale proklatě   zábavnýho děje úplně stačí. Jedinej   problém je tudíž v délce – seriálový díl   má sotva 5 minut a jeho průběh je tudíž   docela prost jakýchkoliv hluchých momentů. Tady   se nějaké objevují, ale na druhý straně, moc   jich není, protože šílenost střídá ještě   větší šílenost a celý je to prostě jeden   velkej, ale příjemnej haluz. Přesto mi onen   pětiminutový formát vyhovuje o něco lépe.
lucymat
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.10.2010
Panika je velmi příjemný výtvor, ale v jednom   kuse jsem se na ni dívat nevydržela. Dávkovala   jsem si to po 2-3 scénkách, protože i přes   všechnu originalitu začínala ve větším   množství kapku nudit.
Kralovna.Zbojniku
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 29.8.2010
Tento film u me zarucene sklidil velky obdiv. I   přes velmi chladné počasí jsem vydržela v   letnim kině sedět až do konce.
ondrech
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.3.2010
Velmi příjemné překvapení, tempo tohoto filmu   je zběsilé, přišlo mi, že jsem v kině   strávil rok a ani chvíli jsem se nenudil.   Doporučuji!
berneska.brenta
Hodnocení:
Přidáno: 27.11.2009
Úžasná podívana, nevšední animace, figurky   známé ze socialistických hračkářství.   Neobyčejně promyšlené. Tento film vás osloví   a nezapomenutelně poznamená.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih50982minih50982Susedia (2006) [TV seriál] 
Susedia n
minih9782minih9782Jsou mezi námi (1988) 
They Live n
minih27246minih27246Notting Hill (1999) 
Notting Hill n
minih10232minih10232King Kong (1933) 
King Kong n
minih9472minih9472Jeden z nich je vrah (1970) 
Jeden z nich je vrah n
minih60684minih60684Serie galante (1989) [TV seriál] 
n
minih41086minih41086Phenomena (1985) 
Phenomena n
minih22106minih22106Varování (2003) [Video] 
Silent Warnings n
minih154021minih154021Deadpool 2 (2018) 
Deadpool 2 n
minih24640minih24640Putování Jana Amose (1983) 
n


Hodnocení:n12345678910
Panika v městečku (2009)Panika v městečku (2009)Panika v městečku (2009)Panika v městečku (2009)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697863
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178294

Poslední komentáře

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10