Zari
ohodnotit

Nezvaní hosté

Intruders

Další název:
Vetřelci; Strašidelný dom
Žánr:
Rok:
2011
Délka:
100 minut
Popis / Obsah / Info k filmu Nezvaní hosté
POZOR SPOILER

Malý kluk Juan je sám s matkou. Ta jej dá spát, ale on uvidí venku kočku. Leze pro ni z okna a uvidí něco v kápi a bez tváře, jak se pohybuje po lešení. Vleze to až k jeho matce a napadne to i jeho. Nastává zoufalý boj a hoch se probudí.

Mia slaví narozeniny, má právě dvanáct let. Když honí kotě, narazí ve stromě na ukrytou krabičku a v ní je popsaný papír. Mia text opíše a upraví. Pak jej čte ve škole a celkem se to líbí. Je to o o „Prázdné tváři“.

Juanova matka to zkouší v kostele, ale nakonec uteče.

Na výškové stavbě dochází k neštěstí. Jeden z dělníků nedodrží předpisy a hrozí mu pád. Miin otec John se tomu pokusí zabránit, ale neúspěšně. Pak chce pomoci dceři od nočních můr, a tak spolu zapálí jakéhosi strašáka a myslí si, že jsou za vodou. Leč maminka Sue strašáka uhasí.

Juan je opět obtěžován přízrakem, a to již do domu přichází kněz, otec Antonio. Umí vymítat ďábla.

Podivný tvor je opět u Mii, ale tentokrát jej vidí i její otec a pustí se s ním do křížku. Boj nemá vítěze, protože tvor uteče. Ale Mia oněmí. Její táta nechá namontovat kamery, a když na jedné vidí Miiny ruce, vpadne do pokoje. Opět se utká s prázdnou tváří.

Otec Antonio se pokouší o vymítání, ale protože neví, proti čemu stojí, neuspěje. A „Prázdná tvář“ se objeví přímo u nich. Kněz ji nevidí, domnívá se, že Juan a jeho matka vidí jen sochu.

Také John nedopadá nejlépe. Je mu tvrzeno, že má jen představy - společné s dcerou. Bohužel to potvrzuje fakt, že na záznamu z kamery není nic vidět. Jen on a dcera. Z Johna udělají cvoka za vydatné pomoci jeho ženy a přinutí jej opustit dům. On to však nemíní vzdát jen tak. Celý problém se tak vrací ke stromu, kde našla Mia krabičku. Tu tam strčil Juan, aby svého démona navždy zahnal. John vyhledá svou matku a nařkne ji ze lži. A také teprve nyní zjistí, co za tím vším stojí.


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Nezvaní hosté
Malý Juan žije ve Španělsku a malá Mia ve Spojených státech, ale každý večer je navštěvuje stejný strašidelný vetřelec bez obličeje. Děti tuší, že se jich chce zmocnit a ani rodiče je nedokážou před záhadným přízrakem ochránit. Možná existuje nějaké řešení, ale než ho najdou, životy jejich blízkých se dostávají do područí strachu a úzkosti. Nejkritičtější je okamžik, kdy vetřelce spatří i rodiče. Strhující hororový příběh v rukou známého španělského režiséra získává nečekané rozuzlení…
Snímek vznikl v koprodukci se Spojenými státy a Velkou Británií a také hvězdné obsazení hlavních rolí (Clive Owen a Pilar López de Ayala) je ukázkou stále častější hispánsko-hollywoodské spolupráce. Juan Carlos Fresnadillo se proslavil svým debutem Intacto a pokračováním scifi-hororu 28 dní poté. I ve svém posledním díle rozvíjí další variaci na téma náhody, štěstí a smrti.
La Pelicula 2012


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Ruské peklo (Moskovskaja žara)

Ruské peklo
Moskovskaja žara

Závrať (Vertigo)

Závrať
Vertigo

Black Books

Black Books
Black Books

Hunt Block

Block Hunt

Naposled navštívené:
Ruské peklo (Moskovskaja žara)

Ruské peklo
Moskovskaja žara

Závrať (Vertigo)

Závrať
Vertigo

Black Books

Black Books
Black Books

Hunt Block

Block Hunt