Duben
ohodnotit

Líbánky

Další název:
Honeymoon
Rok:
2013
Délka:
98 minut
Premiéra v ČR:
22.8.2013
„Měl to být nejkrásnější den v jejím životě...“

Obsah filmu Líbánky

 
Svatba měla být pro těhotnou třicátnici Terezu nejšťast­nějším dnem v životě. Pak se ale mezi svatebčany vloudil podivný vetřelec, který se představil jako Jan Benda, a za­třásl vším, v co žena věřila a doufala. Po Kawasakiho růži (2009) a [film=66340]Nevinnosti (2011)[/film představuje psychologický thriller Líbánky zá­věr volné trilogie režiséra Jana Hřebejka a scenáristy Petra Jarchovského o temných rodinných tajemstvích.
LFŠ 2013

oficiální text distributora
 
Související odkazy
 
RECENZE: Hřebejkovy Líbánky nejdřív nadchnou, na konci však zradí

Z Líbánek se rodí úvaha o rozvodu. Nikoli postav filmu, nýbrž tvůrců. Protože návrat režiséra Jana Hřebejka k vrcholu táhnou zpět dolů krkolomné schválnosti scénáře Petra Jarchovského. číst dál

Hodnocení: 55 %

 
 
Líbánky

Svatba má být okamžikem, kdy si dva lidé, kteří se milují, slíbí lásku až do smrti. Co na tom, že už ji slíbili někomu jinému…
číst dál

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Jan HřebejkJan Hřebejk  
hraje:
Anna GeislerováAnna Geislerová.....Tereza [37]   
Stanislav MajerStanislav Majer.....Radim [34]   
Jiří ČernýJiří Černý.....optik Aleš Klíma alias Jan Benda [31]   
Kristýna NovákováKristýna Nováková.....Renata [30]   
David MájDavid Máj.....Milan [38]   
Jiří ŠestákJiří Šesták.....Karel [56]   
Jana RadojčičováJana Radojčičová.....Marie [56]   
Bořivoj ČermákBořivoj Čermák.....Filip   
Daniela ChoděrováDaniela Choděrová.....Filipova matka [38]   
Juraj NvotaJuraj Nvota.....farář [59]   
Matěj ZikánMatěj Zikán.....Dominik   
Vlastimil DušekVlastimil Dušek.....Stanislav   
Eva KukučkováEva Kukučková.....Ivana   
Monika SvadbováMonika Svadbová.....Johanka   
Tadeáš MachTadeáš Mach.....Lubošek   
 Dudlajda Dudlajda  
scénář:
Petr JarchovskýPetr Jarchovský  
hudba:
Aleš BřezinaAleš Březina  
Giovanni Battista PergolesiGiovanni Battista Pergolesi.....Stabat Mater (X. Fac ut portem Christi mortem)   
Sebastián YradierSebastián Yradier.....skladba "La Paloma"   
kamera:
Martin ŠtrbaMartin Štrba  
střih:
Alois FišárekAlois Fišárek  
trailer
Distributor v ČR:
Falcon
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Formát:
širokoúhlý
 
 
Jazyková verze:
česká
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
pro všechny
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Líbánky >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

klasifikátor
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 26.8.2019
Po pravdě nebýt titulků neuvěřil bych, že   tenhle film stvořil Jan Hřebejk. Režisér s   takovým talentem a potenciálem, který má na   svém kontě filmy jako "Šakalí léta"   "Pelíšky" "Musíme si   pomáhat" aj. určitě umí mnohem víc než   nabízí tenhle neskonale nudný a poněkud   zmatený výtvor. Ani herecké výkony tomuhle   filmu nijak výrazně nepomohly. Anna Geislerová   podle mne patří mezi nejpřeceňovanější   české herečky a zde znovu dokázala, že její   výrazový rejstřík je podivuhodně úzký.   Celkový dojem z tohoto filmu je asi "JAKO   KDYŽ KOUKÁŠ Z OKNA A NIKDO NEJDE"!
Frolíček
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.8.2019
Tak mi to tak nějak připadalo poskládané za   sebou, občas bez ladu a skladu. A tak nějak   neuvěřitelně. Nemyslím přímo tu šikanu, ale   tu logiku, že se zjeví nepozvaná osoba na   svatbě a vlastně to nikomu nevadí. Manželka se   rozložila po emotivním dopise a manžel prostě   syčák byl, ale to snad jako rozvedená,   křísnutá životem, musela vidět už před   svatbou. Za zmínku stojí akorát herecký výkon   Jiřího Černého, ostatní tam jen tak byli a   byli značně nesympaticky. Třeba tatínek   nevěsty byl citlivka k pohledání. Anebo mám   štěstí, že takovou sortu lidí prostě   neznám.
petrusmev
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 6.8.2019
Řemeslně zručně natočeno, jen ten příběh   měl být jinak uchopen. Atmosféra vytvořená v   první půlce slibovala lepší vyústění v   části druhé, bohužel film ke konci   "vygradoval" do absolutní nuly.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 26.11.2015
Blood Is Thicker Than Water
V prvom rade tu budú obrovské SPOILERíky,   keďže bez nich sa nedá hodnotenie obhájiť,   takže pozor! Pôvodne to malo byť zrejme   myslené ako ťažké umenie a výsledok mal byť   vedený ako vysoko umelecký európsky film, ale   dosiahol pravý opak. Nie je ani dramatický, ani   umelecký, ani psychologický. Je sci-fi, alebo   absurdná akcia z inej planéty. Celý film je o   neuveriteľne nesympatickom indivíduu, ktoré   zhliadne bývalého spolužiaka v opravovni   okuliarov. On už má urnu kamoša a hybaj mu na   svadbu. Nik ho nepozná a nik nevie, kto to je a   všetci ho tam trpia. V skutčnosti by sa našlo   hneď zopár ostrých týpkov, čo by mu na tej   svadbe vykopali dušu z tela. Nie je pravda, že   si ho tam ostatní obľúbili, oni ho tam ešte   viac znenávideli, navyše je slušný risk ho   nechávať s malými deťmi, výzor a správanie   na to mal. Nakoniec ho chvalabohu vyhodia, no on   sa ráno vráti. Normálna mladucha by ho nakopala   do gulí, prinajhoršom zavolala borcov z bytčice   až ho dajú do kazajky a nech je pokoj, no nie.   Ona si ho vypočuje. Uverí skôr nejakému   cudziemu psychopatovi ako svojmu mužovi, navyše   z nejakého neurčitého dopisu zmení svoj   svetonázor na svojho muža, to že takých   napíšem desať za večer jej nevadí, verí mu.   Všetko malo asi smerovať k nejakému   grandióznemu finále, či šokujúcemu odhaleniu,   ale že bol niekto šikanovaný na strednej a   točiť o tom film je zvláštne, keďže zažili   iní aj oveľa horšiu šikanu, a mládenec šiel   na umeleckú školu, takže musel rátať s tým,   že budú na neho močiť, keďže to je dnešné   umenie, taká príprava naň, podobne ako rádoby   punk v pravoslavnom kostole, či hanobenie   pamiatok ruských vojakov, ktorí nás oslobodili   od toho mierumilovného "pokrokového"   Nemecka. To sa dnes považuje za obrovský   kultúrny prínos a duchovné obohatenie jedinca.   Jednoducho socha anjelika či pekná krajinka je   dnes zvrhlé umenie. Vrchol filmu sú monológy   nášho nezvaného, keď spustil tie rádoby   umelecké kecy, tak mi bolo jasné, že to raz   niekto natočí na pásku a bude používať pri   mučení a výsluchoch, prezradíte všetko.   Navyše mám podozrenie, že zas tvorcovia nám   skyto dávajú do podvedomia najavo, že by sme sa   tak správali k nemu všetci, keďže bol na   chalanov, takže zas sa snažia o nejakú agendu,   ale myslím, že ich môžeme upokojiť,   normálnemu človekovi je jedno, či je kto na   chalanov, dievčatá či oboje, každého   súkromná vec. Oni ho skôr mlátili, že bol   riadne nepríjemný, nevyspytateľný a vlastne   svojim spôsobom nebezpečný. Veľmi zlý film,   so znepokojivými odkazmi a útokmi na podvedomie   diváka. Šikanovali ma na strednej, tak to idem o   dvadsať rokov povedať jeho budúcej žene práve   na svadobnú hostinu (prečo práve jej?), ona mu   uverí a ožerie sa. Des
Pitryx
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 7.11.2015
Zdlouhavé, utahané, nic neříkající. Hlavní   myšlenka se okecává a okecává a nakonec se   ani nerozvede. Zdlouhavé záběry na svatební   veselí, zdlouhavé monology, prostě všechno se   to táhne jako žvýkačka. Navíc jsem nepobral,   proč někdo řeší situaci starou dvacet let a   dělá z toho tragédii. Na tohle koukat je   ztráta času. Závěr to celé jen potvrdil.   Autoři nenechali divákovi možnost volby, zda   bylo Adamovo vyprávění pravdivé či ne.   Dávám jen něco málo za zápletku a za herecké   výkony.201511069411/9758
janka29
Hodnocení:
Přidáno: 22.10.2015
Česke filmy a komedie su užasne,   komicke.......... ale toto, čosi strašne, nudne,   nezaujimave...hrôza
FLA
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 8.2.2015
Dobří herci a jejich výkony,pěkné lokace a   kamera,zajímavý námět,ale celé to tak trošku   uspávalo.Škoda že film více negradoval,taklhe   za 50%.
PORTER
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 7.1.2015
Tohle určitě není můj žánr filmu který bych   vyhledával takže hodnotím jenom že jsem se na   to díval zběžně protože mě to moc   nebavilo.Herecky docela dobrý ale některé   dialogy nuda ,občas se objevila zajímavější   scéna.
Otir
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.1.2015
Nepochopil jsem
Začátek filmu se zdá zajímavý. Ale pak jaksi   začíná děj stagnovat, hlavně některými   neúměrně dlouhými scénami např. svatební   veselice, zdlouhavé záběry na indiferentní   objekty, šukací scéna v podkroví, které   ještě více rozmělňují až mažou hlavní   dějovou linii, k čemuž významně přispívá i   zdlouhavé lítostivé čtení dopisu A.   Geislerovou, které jsem skoro vůbec nerozuměl.   Co záběr, to jiná myšlenka, samostatný děj.   Scény, kolikrát dobře celkově provedené a   zahrané, působí hodně autenticky, ale   připomíná mně to rodinné video. Udržet si   pak hlavní děj filmu a najít souvislost mezi   jednotlivými záběry je pro mě skoro nemožné.   Ke všemu se začínají na sebe vršit další   dílčí problémy, které nevyřešeny,   vnášejí do děje další zmatek. Velmi bych   pochválil filmařský výkon autorů, ale hlavně   herecký výkon mně zatím neznámého herce J.   Černého ve scénách ve vaně, které svou   syrovostí na mě působily nejvíc. Film končí   rozplizle do ztracena.
curil
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.1.2015
Miluju Aňu Geislerovou, a mám rád pana   Hřebejka a Jarchovského, ale tohle asi bude   první film, který mě z jejich spolupráce tolik   neoslovil. Na film jsem se těšil a určitě jsem   nebyl zklamaný. Pořád je to ta lepší část   české kinematografie současné doby. Ale může   to být i mou slabostí pro vypouklé bříško   paní Geislerové. Jinak Aňa v seriálu HBO   "Až po uši" je výborná.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih75479minih75479Intimní tajemství (2008) 
Teeth n
minih96438minih96438La moglie vergine (1975) 
La moglie vergine n
minih28150minih28150Malý Nicky - Satan Junior (2000) 
Little Nicky n
minih4469minih4469Bonnie a Clyde po italsku (1982) 
Bonnie e Clyde all'italiana n
minih102430minih102430Těžká léta československého filmu 1969 - 89 (2011) [TV pořad] 
Těžká léta československého filmu 1969 - 89 n
minih67056minih67056Ležáky 42 (2010) [DVD kinodistribuce] 
Ležáky 42 n
minih27560minih27560Černá kočka, bílý kocour (1998) 
Crna mačka beli mačor n
minih52914minih52914Dovolená na úrovni (1985) [TV film] 
Dovolená na úrovni n
minih79905minih79905Rock of Ages (2012) 
Rock of Ages n
minih56909minih56909Příležitost dělá zloděje (2010) 
Henry's Crime n


Hodnocení:n12345678910
Líbánky (2013)Líbánky (2013)Líbánky (2013)Líbánky (2013)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697862
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178294

Poslední komentáře

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10