Duben
ohodnotit

Kefalonie, 8. září 1943 [TV film]

Cefalonia

Žánr:
Země:
Rok:
2005
Délka:
210 minut, (2 části)

Obsah filmu Kefalonie, 8. září 1943

 
Září 1943. Oznámení, že Itálie podepsala separátní mír se spojeneckými silami přivádí italské jednotky na území Řecka do euforie. Ale naděje rychlého návratu domů jsou brzy zmařeny jejich dřívějším spojenectvím s Třetí říší, která požaduje, aby se jí vzdali nebo nadále bojovali. Válkou vyčerpaný seržant Saverio, který doufá, že nalezne svůj vlastní mír s Feriou, půvabnou Italkou, která se přistěhovala do Řecka a kterou opustil manžel a odjel do Ameriky, je nucen řídit nákladní auto dopravující italské důstojníky k trestu smrti před německou popravčí četou. Saverio, původně zamítající odpor, přebírá aktivní roli.

oficiální text distributora
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

jarda53
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.12.2013
Na řeckém ostrově Kefalonie, kde je samý   šutr, jsou tisíce italských vojáků, kteří   slaví konec války. Jenže němečtí   důstojníci, kteří si válku vymysleli, jsou   zásadně proti tomu, že byla podepsána smlouva,   která pro ně neplatí a rozpoutají peklo na   zemi. Umírají stovky italských hrdinů, ať v   boji, nebo v četných popravám. I na ně doma   čekají ženy a mámy a nedočkají se jich.   Hlavní hrdina Saverio, je obyčejný, sympatický   chlap, který si zde našel italku, které její   manžel odešel do amerického Bronxu, kde   prodává banány a kaki. Ale přijde, pochová si   vnučku a vrací se do států sám, neboť   krásná Feria s ním odejít nechce. Saverio se   již nemůže dívat na popravy svých kamarádů,   dopomůže ukončení poprav a dá dohromady   vojáky, k uchopení moci. Válka skončila,   rozdávají se zlaté, stříbrné a bronzové   řády, 10. tisíc vojáků padlo a těm, patří   tento film. Herec, který hrál Saverio,Luca   Zingaretti, se asi nejlépe popasoval s rolí.   Dabing byl slušný, ale téměř 4hodinový film   byl dost těžko stravitelný, scény v šeru,   vypadaly, opravdu jako v noci...
Vladimír25
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.6.2009
Velice působivý děj doprovázený nádhernou   hudbou.
V 1. díle se seznámíme s hlavními   hrdiny ještě Mussoliniovské armády , kteří   spolu s němci okupují Řecko, především s   kšeftujícím seržantem Saveriem.
Ve 2. díle   zažijeme obrat, kdy po Oznámení, že Itálie   podepsala separátní mír se spojeneckými   silami, se italská divize Aqua rozhodne bojovat   proti svému bývalému spojenci. Válkou   vyčerpaný seržant Saverio, který doufá, že   nalezne svůj vlastní mír s Feriou, půvabnou   Italkou, která se přistěhovala do Řecka a   kterou opustil manžel a odjel do Ameriky, je   nucen řídit nákladní auto dopravující   italské důstojníky k trestu smrti před   německou popravčí četou. Saverio, původně   zamítající odpor, přebírá aktivní roli.
I   když jsou ve filmu některé nereálnosti, jako   například to , že se zajatí italští vojáci   prohání po pobřeží se zbraněmi apod.,   nekazí to obyčejnému divákovi celkový   výsledek, poutavého a napínavého děje.   Především druhý díl, kde jsou emotivně   laděné scény - loučení se důstojníků před   odchodem na popravu, postoj italského vojenského   kaplana, nebo pomáhání seržanta Saveria svému   soku v lásce dostat se k jeho manželce Ferii,   zacloumá s divákovými city.


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697862
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178294

Poslední komentáře

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10