Duben
ohodnotit

Chyťte doktora!

Další název:
Goldbergovy variace
Žánr:
Rok:
2007
Délka:
92 minut
Premiéra v ČR:
29.11.2007
„O doktorovi, kterému ženy prostě přerostly přes hlavu.“

Komentáře k filmu Chyťte doktora!

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 34
klasifikátor
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 18.7.2021
Tohle je ryze autorský   projekt Martina Dolenského.   Ten stvořil předlohu, napsal   podle ní scénář a sám si   to i odrežíroval. Já   bohužel nedokážu ocenit   film jen proto, že v něm   hraje řada prokazatelně   dobrých herců. Tento druh   humoru, který má lehkost a   ladnost jako práce v   kamenolomu mne nikdy příliš   neoslovoval. Obsazení Michala   Malátného do hlavní role mi   přišlo absurdní. Jestli   měl být vtipný kontrast   jeho hereckých   "schopností" v   porovnání s paní   Janžurovou, Pavlem   Landovským, Vladimírem   Javorským a dalšími tak to   bylo přání otcem myšlenky   a dopadlo to bledě, protože   tahle komedie se prostě   nepovedla!
SvoKar
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 26.4.2011
Mám docela rád Chinaski a   tady jsem poprvé viděl M.   Malátného hrát, ale film   jako celek nijak nevyčnívá   z průměru - žádným   směrem.
Pitryx
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 6.4.2020
Vadil mi pan Malátný v   hlavní roli. Celkem jsem se u   toho bavil, některé scény   byly opravdu povedené.   Ovšem, že bych to musel   vidět znovu...  
 
 

 
veverka-zrzka
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 29.4.2013
Proč mám takový neblahý   pocit, že vím, o čem ten   film je? Chlap má rodinu a   "odskočí si"   vedle, kde si   "užene" další   dítě. Vím o čem to je. Jen   ten konec mě hodně zarazil!   Do toho bych nikdy nešla.

Ve filmu jsem   měla tu čest seznámit se se   zákulisím České televize.   Aspoň tak, když mi nikdy   nevyšel den otevřených   dveří :-(. Přišlo mi ale,   že film byl trochu komicky   sestříhán. Táňa   Vilhelmová si zde zahrála   roli manželky a milenky.   Podkreslení hudbou od   Chinaski bylo celkem   odlehčující.

Celkový dojem: řekněme,   že téma bylo dobré!   Průběh a děj také celkem   ušel. Jak jsem již zmínila,   střih mi přišel komický.   Herecké obsazení také   ucházející. Celkem je to   ale průměrný film.
Angelika2808
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 26.1.2010
Nemastná, neslaná prý   komedie, kterak   lékař-gynekolog v bílém   plášti neustále pobíhá   mezi hysterickou manželkou a   naštvanou milenkou, kterou   nevědomky přivedl do jiného   stavu. Říkali tam gynekolog,   že? A zapomněl, že ji   vlastně vysadil antikoncepci,   že? No, k popukání!!   Komedii vidím úplně jinak,   3 body dávám jen díky   hlášce milenky Kláry,   přistižené mladinkým   strážmistem při dopravním   přestupku " Víte, pane   majore..." a báječné   tchýni (I.Janžurová) a   jejímu zvolání: Ku.va, zas   mi leze v tom záhonu...
řepešínský
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.1.2010
rozhodně milé a zcela   nečekané překvapení se   zrodilo s komedií chyťte   doktora. jednoduchá a   přímočará zápletka s   telefonátem odhalující   nevěru v chyťte doktora   dává dostatečný prostor   vilhelmové dokázat své   herecké kvality za zdatného   sekundování celého   dalšího hereckého obsazení   a tím i potvrdit současný   trend domácích tvůrců v   návrat klasické české   filmové komedie. skvěle   ustříhané a zdynamizované   scény obohacené o   netradiční výtvarné   vyjádření trochu rozbředá   v časové i dějové smyčce   jediné linie, ale zase proč   ne? jisté je, že chyťte   doktora se chytlo v těch   nejlepších   kinematografických   výšinách, přestože mu k   samotnému vrcholu přeci jen   ještě trochu zbývá.
Frolíček
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 8.10.2008
Připomínalo mi to několik   splácaných příběhů z   cyklu Bakaláři najednou.   Nemastné, neslané, nic   objevného. Jediná část,   kdy jsme se smála byla když   milenka reagovala stejně jako   manželka, ale toť tak vše.
MARi0
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.7.2019
Chyťte doktora!
Je Michal Malátný horší   zpěvák, nebo herec? Po   tomhle filmu těžko říct.   Tatiana Vilhemová měla málo   rolí, proto jí zde bylo   přiděleno hned více postav   a zahrála si jak manželku,   tak milenku.
O tom že   malé detaily mohou změnit   zásadně život je již   několik snímků, Lola   běží o život, Srdcová   sedma a spousty dalších.   Teď se k tomu přidala i   česká kinematografie a   ukázala tři možné   varianty, jak by mohl skončit   osud jednoho záletnického   gynekologa.
Takže,   člověk sedí v kině, kouká   na Vilhemovou jak se pere s   Vilhemovou, do toho popové   songy od Chinaski (kde jen   jsou ty doby jejich punkových   začátků) a Malátný, tak   nesympaticky divný, že jen   počítáte příběhy do   konce. Na jedno shlédnutí   asi dobré, ale popravdě mě   to jen utvrdilo v mé skepsi   vůči českým filmům.   Takže příště už raději   ne...
FLA
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.3.2013
Chyťte Doktora není žádný   filmový zázrak,na druhou   stranu lhal bych i sám   sobě,že bych se   nepobavil.Dobré herecké   obsazení a několik vtipných   scének a hlášek zvedá   hodnocení na 6 poctivých   hvězdiček:-))
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.2.2015
Mírně ztřeštěná komedie   o mladém gynekologovi, jeho   manželství a těhotné   milence. Snímek hodně   připomíná staré dobré   francouzské komedie, ale je   fakt, že na takového Pierra   Richarda má přeci jen   hodně daleko. Tatiana   Vilhelmová ve dvojroli   manželky a milenky podala   úctyhodný herecký výkon.   Rozdílné povahy zvládla   dokonale. Příběh si drží   tempo a není hluchého   místa. V humoru se moc   netlačí na pilu a všemu se   nechává přirozený vývoj.   Ryze česká komedie, jaká tu   dlouho nebyla.
Justik66
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.3.2008
Nevím kde jste přišli na   Druhý název:   "Goldbergovy   variace". Ještě jsem to   nikdy neslyšel... Kdyby to   šlo prosím vysvětlit
Duri86
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 30.1.2013
Průměrná česká komedie o   milostném trojůhelníku s   Michalem Malátným,   frontmanem skupiny Chinaski, v   hlavní roli. Na jedno   shlédnutí postačí,ale   nijak obzvlášť vás   nechytne
PORTER
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 14.5.2014
Slabá komedie o nevěře   jednoho doktora který si   občas odskočí   jinam.M.Malátnému moc   herecký pokus nevyšel,nic   moc vtipného jsem na tom   filmu neviděl.Slabota jak   režijně tak hereckými   výkony.
BinLADIN
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 25.1.2010
Na české poměry a slušné   a i pro diváka zajímaví  
nápad a jeto i   zábavné je škoda že do   Českého filmu nejde více   peněz.
lucymat
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 29.1.2010
A máme tu další pokus o   českou "komedii".   Scény, kdy jsem se zasmála,   by se daly spočítat na   prstech jedné ruky, ostatní   nebezpečně balancovaly na   hranici trapnosti. Neustálé   vracení se na "pád z   postele" a pokus   naservírovat nám jiný   pohled na věc diváka jen   unudí a o věrohodnosti tu   snad ani nemůže být řeč.   Hezký, že se MM snaží na   chvíli od svých Chinasek   odpoutat, ale pro své   herecké ambice by si měl   vybrat mnohem lepší projekt.   Na druhou stranu musím   pochválit Tatianu   Vilhelmovou, protože mi opět   dokázala, jak širokou   škálu hereckých vlastností   má.
Barney94
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 24.11.2017
Dnešní české komedie jdou   čím dál víc do háje. Éra   dobrých českých filmů (až   na výjimky) už pominula,   hold se s tím musíme   smířit. Jako bonus do   hlavní role obsadili   nesympatického Michala   Malátného.
kali.4
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.1.2008
Dějové vakuum vyplněné   převážně opakujícími se   scénami, které časem trochu   ztrácejí na zábavnosti, a   Michal Malátný, ze kterého   asi nikdy nebude dobrý   herec.
Přesto film,   který jako celek rozhodně   nenudí a kdybych ho bral byť   jen trochu vážně, připadal   bych si jako idiot. Řada   neskutečných až hloupých   situací, která v jiných   filmech působí spíš   dementně, mne v této komedii   potěšila, jednou dvakrát i   rozesmála. Snímku bez debat   hodně pomáhají herci,   nejvíce Tatiana Vilhelmová,   naprostá většina z nich má   potom ozdobnou funkci a   opravdu potěší, ať už   tím myslím jinak neherce   (Pavel Bém, Karel Janák,   Petr Weiss), nebo profíky   (krásný placák Marka   Vašuta, naprosto brilantní   Pavel Landovský, tupý   strážník Kryštofa Hádka i   překvapivě velice slušný   Luděk Sobota). V úvodu   zmíněný leader skupiny   Chinaski se sice jenom   „ksichtí“, ale nevadí.  
Přihlouplý,   nicméně zábavný sled   chabě provázaných scének.   Filmu v mých očích dost   pomohla atmosféra v kině,   kdy se lidé kolem mě   neustále něčemu (těžko   říci čemu) řehtali :-).
davidek
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 8.1.2010
Ač mám české filmy rád,   najdou se i takové, které   bych ani nemusel viděl, i   když v nich hrají dobří   herci. Tento patří k nim.
Rocky4
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 25.1.2010
Normální klasický   průměrný film, na který se   podíváte, ale nic extra vás   na něm neuhrane. Avšak ani   neurazí, a v neděli večer   se na něj dalo v pohodě   kouknout. Kdo film drží   především před pádem do   podprůměru je skvělá   Táňa Vilhelmová, ta podala   perfektní výkon a nesmím   taky zapomenout na hudbu od   oblíbených Chinasek. Michal   Malátný je přece jenom asi   lepší zpěvák, než herec.
Peykka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.2.2010
U tohoto filmu jsem se celkem   nasmála. Velmi mě pobavil   příběh celkově. Trochu mě   ale vytáčela Táňa   Vilhelmová coby manželka, to   víc se mi líbila v roli   Malátného milenky. Jinak   celkem dobrá komedie na   odreagování.
ValaMalDoran
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.11.2008
Zase se ukázalo, jaká je   Tatiana skvělá herečka.   Dvouroli zvládla perfektně.   Ten film sice není žádný   trhák, ale tak je to   koukatelný a jsou tam docela   i vtipný scény.
Wish
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.8.2008
pohodová česká komedie -   nijak závratný děj, ale   proč vytvářet složitosti,   které v závěru diváka   vůbec nepobaví? tohle byl   pro mě příjemně strávený   čas a klidně bych se na   tenhle film podívala znovu.   Michal Malátný sice není   žádný herec, ale myslím,   že tuhle roli zvládl dobře   a Tatiana Vilhelmová hraje   skvěle vždycky. BTW: velké   plus za Kryštofa Hádka:)
Warden
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 20.5.2008
Slabě podprůměrný film o   vztazích mezi ženami a   muži.Malátný se tváří   celou dobu jako jeliman a   Vilhelmová ve své dvojroli   zklamala na plné   čáře.Naštěstí jim   zdatně sekundují Vladimír   Javorský,Kryštof   Hádek,Pavel Landovský a   překvapivě i Luděk Sobota   ve zcela netradiční roli.
Myshitchka
Hodnocení:
Přidáno: 27.5.2008
To Justik66:
Milý Justiku, Goldbergovy   variace byl název první   verze scénáře, názvy   filmů se někdy s novými a   novými verzemi scénářů   mění, tak to prostě   chodí...:) čus
ancaz
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.5.2011
Poslednní dobou mě česká   kinematografie dost štvala,   neustálé objevování   objeveného a cpaní divákům   obličeje, které jsou jen   slavné a hlavně ochotné   vlézt do každé kraviny bylo   jak nudné tak ubohé. Chyťte   doktora ve mně ale vzbudil   naději, že se snad blýská   na lepší časy. Milá   komedie s velice příjemnými   herci. Malátný je   neokoukaný a ve své roli   působil dobře a ač   Wilhelmovou nemám ráda, je   to vážně dobrá herečka.   Odkazy na Chinaski docela   pobaví(milenka Klára-proč   asi?, Vakuum znějící celým   filmem, kdy divák už čeká   na okamžik, kdy ho začnou   pět a oni to ti kluci pitomí   začnou zpívat v   angličtině:-)Vážně   dobrý!)
Neopomínám   ani roztomilého policistu a   vždy skvělou Janžurovou.  
Celkově vzato   úžasná komedie s nádechem   ironie.
Lucka-V.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.7.2009
Velice zábavná komedie na   kterou se člověk kdykoli   rád podívá a baví se u   toho pořád stejně jako,   když to viděl poprvé.
Lucelka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.10.2010
Pčiznám se že sem viděla   lepší komedie ale vzhledem k   upadku dnešní české   filmografie je tohle v celku   podařený film. Tatiana   Vilhelmová v dvojroli   manželky a milenky je prostě   skvělá
rarak94
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.8.2009
Velmi zábavná komedie   režiséra Martina Dolenského   v hlavní rolích báječné   Tatiany Vilhelmové jako   manželka a milenka a zpěvák   Chinaski a vystudovaný herec   Michal Malátný jako doktor   Goldberg. U tohoto filmu se   každý určitě musí hodně   nasmát!!!
kcobain
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 25.5.2008
Body dávám hlavně za   obsazení rolí, ale děj mě   nějak nic neříkal,   vtipných scének tam bylo   jako šafránu.A netrpělivě   sem čekal konec.
Fugas16
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.7.2008
nic moc
Od českých komedií   očekávám že se budu smát   ale u této moc ne i když   nebylo to zas tak špatný a   hudba byla taky dobrá.
ICEMAN1979
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 14.6.2008
Co jsem od toho filmu čekal   toho jsem se dočkal a někdy   to i očekavání   předčilo.Nějaké scény   byli nadpruměr některé   podpruměr prostě obyčejná   česká komedie.Takže kdo   chce film u ktereho nemusí   myslet doporučuji ale   vážně nečekejte žádný   zázrak.
retrogirl
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.5.2008
Moc jsem od filmu nečekala,   takže jsem nebyla až tak   zklamaná. Průměr. Chvílema   jsem se zasmála, hlavně   polda Hádek :)
honza.dlask
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 2.1.2009
Tak se přiznám ,že jsem   očekával od toho filmu   daleko víceš,dost mě   zklamal.Některé hlášky   sice super ,ale na český   film dost slabé...
Pjeer
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 26.1.2010
Televizní komedie
Obrazově to bohužel   nepřekračuje rámec   televizní inscenace, zvuk   rovněž za moc nestojí.   Vložené songy s anglickým   textem spíše ruší, naopak   závěrečná česká pjosenka   příjemně osvěží.   (Nemusíme být za každou   cenu IN.) Po úvodních   děsivých titulcích se   příběh celkem zajímavě   rozjede, aby se po dvaceti   minutách zjistilo, že   tvůrcům došel dech.   Nepomohou ani neslaná   rugbyová zasnění. A tak   zatímco se od půlky vaří z   vody, hlavní motivek, s   nímž se možná mohlo   pracovat (70% mužů je   nevěrných a ským to teda   dělají?) se jaksi vytrácí   v rádoby-humorné televizní   diskuzi. Finále na   policejním dvoře je naprosto   nezvládnuté ve všech   složkách. Když si položím   otázku, zda chci tento film   ještě někdy vidět, sám si   odpovím, že ne a opět se   raději podívám po   stopadesáte na "Jáchyme   hoď ho do stroje."

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih60850minih60850Krvavé vykoupení (2008) [TV film] 
Backwoods n
minih11872minih11872Malevil (1980) 
Malevil n
minih82209minih82209Místo spočinutí (1986) 
Resting Place n
minih23550minih23550Záletník (1976) 
Un éléphant ca trompe énormément n
minih51906minih51906Kajínek (2010) 
Kajínek n
minih25225minih25225Tisícročná včela (1983) 
Tisícročná včela n
minih111180minih111180Sanitka 2 (2013) [TV seriál] 
Sanitka 2 n
minih35973minih35973Zálety koňského handlíře (1991) [TV inscenace] 
Zálety koňského handlíře n
minih53763minih53763Nejsem chmýrko na bodláku (1970) [TV inscenace] 
Nejsem chmýrko na bodláku n
minih82915minih82915Eduard a Bůh (1969) 
Eduard a Bůh n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190584
Osobností: 697892
Fotografií: 764078
Plakátů: 376726
Obsahů a biografií: 178309

Poslední komentáře

Strážmistr Topinka (2019) [TV se...

Aj na konci sveta sa niečo deje

Strážmistr Topinka
Seriál vychádza z Doktora   Martina, ktorý sa tu   sporadicky mihne. A aj keď v   origináli Topinka nebola moja   najsympatickejšia postava,   více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 7 / 10

Ukradené auto (1999) [TV epizoda...

Ukradené auto
Otec Ericoj veme klíčky od   auta kvůli škrábanci a že   není zodpovědný a tak Kelso   sežene jiné auto, ale to je   údajně kradené, tak celá   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

O těle a duši (2017)

O těle a duši
Musím se přiznat, že v   maďarské kinematografii mám   určité (a ne malé) mezery,   ale tuhle podívanou bych si   troufl doporučit každému   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Romantický víkend (1999) [TV epi...

Romantický víkend
Jede se na chatu, ale Kelso se   líbá s jinou holkou a tak ho   tam sebou Jackie nechce, ale   potom jí Kelso chybí. Eric   se dává dohromady více s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Vánoce (1998) [TV epizoda]

Vánoce
Správně "praštěnej" díl,   jede to vpřed, střídají se   situace a hlášky a scénky   jsou některý mimořádně   povedený, bavěj všichni,   ale super je Kelso hlavně u   kradení stromečku:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10