Duben
ohodnotit

Blb a blbec

Botte di Natale

Další název:
Průseráři; Troublemakers; The Night Before Christmas
Žánr:
Rok:
1994
Délka:
90 minut
Premiéra v ČR:
19.9.1996
„Další z dobrodružných komedií oblíbené dvojice Bud Spencer + Terence Hill!“
Popis / Obsah / Info k filmu Blb a blbec
Nebyť ich dvoch, Divoký západ by bol zrejme dávno stratený. Moses patrí medzi najznámejších a najšikovnejších zabijakov na Divokom západe. Vykonávať tuto prácu ho nútia isté okolnosti. Má mnohočlenu rodinu, ktorú musí uživiť. Za hlavu zločinca Sama Stonea bola vypísaná odmena 5000 dolárov. Tie by sa Mosesovi veľmi hodili, však má doma mnoho hladných krkov. Úplnou náhodou sa v Mosesovom dome objavuje jeho brat Travis, ktorého nemá príliš v láske, lebo z ním v minulosti zopár krát vybabral. Aj keď už nie sú najmladší, práve teraz je čas ukázať, že vôbec nepatria do starého železa. Práve naopak: sú v najlepšej forme. Bud Spencer a Terence Hill ako bratia vo westerne plnom divokých naháňačiek, prestreliek, bitiek a nezvládnuteľných situácií. A pri tom všetkom stihnú stráviť v relatívnej pohode vianočný čas aj u svojej mamy s poriadnou štedrou večerou.


Autor: Agostino

Popis / Obsah / Info k filmu Blb a blbec
POZOR SPOILER!!

Matka píše dopis svému synovi Travisovi. Chce, aby našel svého bratra Mosese a aby přijeli k ní na Vánoce. Prý jim předá poklad, který vykopal jejich otec ve zlatém dole.

Moses se živí chytáním zloduchů. I když je zloděj koní. Jednoho banditu načapá, když ujíždí s mladou unesenou dívkou. Lotra zatkne a dívku pošle domů.

Na popravě v nedalekém městě Travis přestřelí odsouzencův provaz. Tím odsouzeným je obávaný Stone.

Moses přijíždí domů, kde jej vítá velká kupa dětí a manželka. Je zde ovšem i jeho bratr. Ten jej ukecává, aby našli Stona a tak si vydělali čtyři tisíce dolarů. A tak se oba bratři vydávají najít nejobávanějšího zločince v okolí. Dostanou se do města, kde hostují komedianti. Travis se zde dostane do konfliktu s místní partičkou. Dostává dost na frak, když mu Moses pomůže. Zavolala jej hezká komediantka Bridget, kterou pro něj Travis poslal. Ta je později pozve k sobě na čaj. Zde se oba bratři seznámí s medvědem a hadem, který hlídá skrýš s penězi.

Bratři vyčmuchají, že Ston vyloupí banku. Ve snaze tomu zabránit tam vtrhnou. Lupiči jsou však pryč a oni se stávají podezřelými. A také ihned končí v lochu. Z toho vytáhne Bridget Travise, když za něj složí kauci. Ten se snaží bráchu z lochu vytáhnout, ale lano na mříži se ukáže jako velmi nevhodný nápad. A tak se Travis rozhodne požít svou specialitu a přestřelit ráno při popravě provaz. Jenže dobrá vůle nestačí, Travise otravuje pes a Moses je opravdu oběšen. Naštěstí váží tolik co hroch a šibenice se zřítí. Stone ukradl Bridget medvěda a požaduje výkupné. A Travis má nápad, totiž ukrýt do tašky s výkupným pistoli. Plán se nějak nepovede. Stone je překvapí ještě před předáním výkupného. Oběma bratrům však dává svobodu, protože mu Travis připomněl to, jak mu přestřelil provaz a tím zachránil krk. Ale později lupič opět upadne do jejich tenat a stává se jejich zajatcem. Jenže i tentokrát jej Travis v noci pustí. Ráno se Moses probouzí, zajatec nikde a Travis je svázaný. Ponechává jej svému osudu a odjíždí. Ale Travis se osvobodí (spoutal se sám) a je ve městě zároveň s bratrem. A mezitím je Moses junior, cestující po savaně, kousnut hadem. Naštěstí v té široširé krajině potká svého otce s bratrem a ti jej rychle vezou do města. Junior je tak zachráněn. Oba bratři se tedy pak ocitají doma. Maminka má radost. Je tu i celá Mosesova rodina. Přichází i Bridget. Ale přicházejí také jejich nepřátelé…


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Blb a blbec
Můj milý synu Travisi, dlouho jsme se neviděli, vánoce se blíží a my bychom se měli zase sejít... Všechno začíná tímto dopisem s maminčiným přáním a zmínkou o tajemném pokladu. Informace o pokladu se stává veřejným tajemstvím a všichni si dělají plány. Začíná western plný divokých jízd, přestřelek a nezvládnutelných situací. Jak dopadne honba za pokladem se všichni dozví až o slavnostní vánoční noci.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Blb a blbec
Oblíbená dvojice všeho schopných komiků se představí v komediélnfm westernu. Kolotoč přestřelek a divokých jízd začíná dopis~n milující maminky, ve kterém se svému synovi svěří, že ví, kde je schován poklad. Informace se dostane na nepravé místo. Honba za pokladem začíná. A jaký je to poklad? O tom se dozvíme až tu slavnostní noc o vánocích.

Autor/Zdroj: /reklamní materiály distributora


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Kde domov můj? (2016) [TV pořa...

18:25 - 18:55

19 minut již uběhlo
11 minut zbývá do konce

ČT2 - Planeta pokladů

18:05 - 19:00

39 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

18:30 - 19:30

14 minut již uběhlo
46 minut zbývá do konce

Prima - Prostřeno! (2010) [TV pořad]

17:55 - 18:52

49 minut již uběhlo
8 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190601
Osobností: 697912
Fotografií: 764340
Plakátů: 376778
Obsahů a biografií: 178335

Poslední komentáře

První večeře (2018)

První večeře
Tedy, na to, že jde o   krátkometrážní studentskou   záležitost se stopáží   necelé čtvrthodinky, musím   smeknout před nápaditostí a   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Hlasy mrtvých (2023)

Hlasy mrtvých
Slečna so zdedenou   nehnuteľnosťou, čarodejnica   Vrecohlavová v suterénnych   priestoroch, a zopár   hereckých poskokov to majú   marné, keď více >

Autor: horribile_dictu | Hodnocení: 5 / 10

Pilulka (1999) [TV epizoda]

Pilulka
Kelso se dozví, že Jackie je   těhotná a je z toho hotovej,   Donna proto radši objednává   v lékárně antikoncepci, v   lékárně se sejdou Eric,   jeho ségra a Bob Piciotti a   dál docela švanda:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

První rande (1999) [TV epizoda]

První rande
Konečně první rande Erica s   Donnou a právě na   Valentýna. Hyde jim to chce   zhatit, ale moc se mu to   nezdaří a Kelso chce stále   další sex s Jackie, ta mu ho   odpírá, ale nakonec?:-))

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Young Catherine (1991) [TV film]

Young Catherine
Legendární historie o   mladičké pruské princezně,   která se měla stát   manželkou šíleného   následníka ruského trůnu a   nakonec se stala více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10