Zari
ohodnotit

Fair Play [2k digital]

Rok:
2014
Délka:
100 minut
Premiéra v ČR:
6.3.2014
„Jsou hranice, za které se nejde.“
Popis / Obsah / Info k filmu Fair Play



Osmdesátá léta v Československu. Mladičká sprinterka Anna (Judit Bárdos) se stává členkou Střediska vrcholového sportu. Její matka (Anna Geislerová) a trenér (Roman Luknár) doufají, že splní kvalifikační limit a postoupí na olympijské hry. Vybočením ze světa tvrdého sportovního drilu je pro Annu pouze milostný vztah s Tomášem (Ondřej Novák (1)). Anně začnou být bez jejího vědomí podávány anabolické steroidy. Její výkonnost stoupá, objevují se ale rovněž první zdravotní problémy. Anna se o přípravcích dozvídá pravdu, a přestože je v sázce její účast na olympiádě, hodlá dál trénovat bez nich. Její matka však doufá, že Anna účast na olympijských hrách využije k emigraci, a rozhodne se jí anabolika pod rouškou neškodných vitaminů aplikovat tajně.

Zdroj: HBO Europe
Vysílání: dabing
Premiéra: 31.08.2014 HBO


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Fair Play



POZOR SPOILER

Mladá Anna žije je se svou matkou. Její otec emigroval do imperialistické ciziny. Anna sama běhá a chystá se pomalu na olympiádu. Její matka pracuje jako uklízečka a stále se stýká se svým kamarádem Křížem, kterému přepisuje texty. Tento mladý muž je chartista a její bývalý milenec. Matka texty ukrývá pod vanou. Anna se seznamuje s klukem Tomášem a jdou spolu na rande. Na soustředění v horách se dozví, že jí a její kamarádce bude podávána nová látka zvaná Stromba. Musí podepsat souhlas a také mlčenlivost. A hned je jí podána první dávka. Celou akci se strombou hlídá lékař Pavelka. Jenže po dalších dávkách se Anně začíná zdát, že něco v jejím těle není v pořádku. Když se vyspí s Tomášem a později skončí i v nemocnici, rozhodne se přestat strombu brát. Matka vyhledá trenéra Bohdana a ten tvrdí, že Anna bez stromby limit na olympiádu nezaběhne. Večer pak dojde k mírné rozepři dcery s matkou. Na dalších závodech Anna nevyhrává. Matka se dohodne s Bohdanem za jejími zády. Zamění ampule a místo B12 jí bude píchat strombu. Žádost o výjezdní doložku je Anně zamítnuta. Matka stále doufá, že pokud bude vyhrávat, mohla by emigrovat. Večerní rituál píchání injekcí pokračuje. Matka se ocitá na STB kvůli svému kamarádovi. Samozřejmě, že je tlačena ke spolupráci. Ona žádá odklad svého rozhodnutí. Anna odhaluje mámin podvod s injekcemi. Odchází z domu k Tomášovi. STB si pořídilo kopii klíčů od bytu a nyní všude dává odposlouchávání. Anna se v Německu na závodech z dopisu dozví, že Tomáš emigroval i s rodiči. Přesto zde závody vyhrává. Cesta na olympiádu je otevřena. Ona se však vrací domů. Zde je svědkem vpádu STB do bytu a domovní prohlídky. Matka spolupráci opět odmítá, a tak končí i s dcerou jako spousty ostatních. Matka před soudem a dcera ve fabrice.


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Fair Play



Vazeni kolegove,
zveme vas na novinarskou projekci filmu Fair Play reziserky Andrey Sedlackove, ktera se uskutecni ve stredu 9. 7. v Kongresovem sale Hotelu Thermal od 8.30, tiskova konference za ucasti hercu a tvurcu probehne v konferencnim sale od 12.30.

Pro informaci uvadime, ze slavnostni projekce Fair Play pro verejnost probehne ve stredu od 17.00 v Hlavnim sale Hotelu Thermal. Film Fair Play je uvaden v ramci Hlavni souteze.
Martina Reková 4Press


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Fair Play



Osmdesátá léta v Československu. Mladičká sprinterka Anna (Judit Bárdos) se stává členkou Střediska vrcholového sportu. Její matka (Anna Geislerová) a trenér (Roman Luknár) doufají, že splní kvalifikační limit a postoupí na olympijské hry. Vybočením ze světa tvrdého sportovního drilu je pro Annu pouze milostný vztah s Tomášem (Ondřej Novák). Anně začnou být bez jejího vědomí podávány anabolické steroidy. Její výkonnost stoupá, objevují se ale rovněž první zdravotní problémy. Anna se o přípravcích dozvídá pravdu, a přestože je v sázce její účast na olympiádě, hodlá dál trénovat bez nich. Její matka však doufá, že Anna účast na olympijských hrách využije k emigraci, a rozhodne se jí anabolika pod rouškou neškodných vitaminů aplikovat tajně.

zdroj: Falcon a.s.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Fair Play



Koprodukční autorské psychologické drama Andrey Sedláčkové Fair Play sice pojednává o státem podporovaném nelegálním dopingu českých sportovců v osmdesátých letech, ale jeho vlastním tématem jsou morální dilemata spjatá s dobou normalizace. Protagonistkami jsou matka s dcerou. Zatímco Irena doplatila na svou aktivitu po okupaci Československa v roce 1968, její dcera Anna se v roce 1983 dostane jako úspěšná běžecká přebornice do Střediska vrcholových sportů. Matka chce udělat vše pro to, aby dívka mohla jako reprezentantka vycestovat a emigrovat, stejně jako to před lety udělal Irenin manžel a jako to nyní udělá Annin chlapec Tomáš. Nadějná atletka je zařazena do programu speciální péče a v jeho rámci začne nic netušíc brát zakázané látky. Když zjistí, o co jde, a že je to i životu nebezpečné, odmítne se na podvodu podílet. Matka jí podává anabolika tajně, protože chce dceři připravit lepší život, než je ten její. Navíc se dostane do hledáčku Státní bezpečnosti kvůli spolupráci s disidentem Křížem. Obě ženy se nakonec ani za cenu vyhazovu z reprezentace (Anna) ani za cenu uvěznění (Irena) nedají zkorumpovat a morálně zlomit… – Film, pečlivě evokující dobovou atmosféru, přináší nesporně důležité a mravně závažné téma, o němž se příliš nemluví. Odhaluje zrůdnost minulého režimu a zařazuje se tak k nemnoha titulům o naší nedávné historii. Sportovní dilema, jemuž je vystavena dospívající dívka, ostatně musejí řešit její vrstevníci dodnes. – Snímek byl na základě hlasování členů ČFTA vybrán jako český kandidát nominace na Oscara za cizojazyčný film.
Tomáš Bartošek, Filmový přehled 2014


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama