Zari
ohodnotit

Exterminátor

Class of 1999

Další název:
Třída 1999; Škola roku 1999; Exterminátor: Třída 1999
Žánr:
Rok:
1989
Délka:
99 minut
„Rok 1999. Škola se stává válečnou zónou.“
Popis / Obsah / Info k filmu Exterminátor
V roce 1999 je město Los Angels plné násilí, drog a gangů. Je rozděleno na zóny volné střelby, kde nehlídá policie a neplatí žádné zákony. A přesně uprostřed této zóny se rozhodne pan Miles otevřít střední školu pro mladistvé členy gangů. Za pomoci špičkových vědců sestrojí robotické učitele-cyborky, kteří se mají postarat o výuku dětí a kázeň. Do této školy přichází Cody Calp, vězeň a člen gangu Černých srdcí, který má na výběr - buď bude studovat, nebo půjde zpět do vězení. Vše probíhá bez problémů až do doby, kdy si Cody jako jediný začíná všímat, že s učiteli není něco v pořádku. Postupně se vymykají kontrole vědců a rozhodnou se rozpoutat svou vlastní válku se studenty.

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Exterminátor
Příběh začíná návratem mladíka Codyho Culpa (Bradley Gregg) z vězení domů a posléze také do školy, kde se nestačí divit, jaké se to staly změny. Doma naopak nic nového. Jeho matka stále bere drogy a mladší bratr s nimi nedávno začal také. Daleko horší situace je na střední škole, kterou navštěvoval před uvězněním. Nyní se rozhodl, že ji dokončí. Už při vstupu do školy je velmi překvapen, když vidí po zuby ozbrojenou ochranku, jak odzbrojuje žáky od střelných zbraní, kteří tam kupodivu ještě chodí. Nic jiného jim nezbývá, protože jiná zábava v okolí není.

Chování žáků je hrozivé. Brutalita, šikana a buzerování – to vše je tu na denním pořádku. Je to přímo strašné. C. Culp se divím, jak se to mohlo za tak krátkou dobu vše tak moc zvrhnout. Ale není sám. Je tu také zvláštní doktor Bob Forrest (Stacey Keach) a jeho zajímavý projekt tajně podporovaný vládou. Jmenuje se……..EXTERMINATOR, neboli profesoři = roboti. Vypadají jako normální lidé, ale nejsou. Jsou to kybernetické stroje, které mají v sobě zabudované velmi nebezpečné a smrtící zbraně, o nichž vláda samozřejmě neví. Po jejich nástupu do školy se mnohé změní. Najednou začínají umírat studenti a jejich smrt vypadá vždy jako sebevražda.

To vše se nezdá Codymu, který se mezitím seznámil s jednou půvabnou studentkou – Christie Logfordovou (Traci Lind), jež je zároveň i dcerou ředitele školy. Oba spolu poté začínají pátrat a zjišťovat tyto zdánlivé sebevraždy studentů a také tajemné chování mnohých profesorů. Souvisí to snad nějak spolu?………..Samozřejmě, že ano………a tak nastává válka.

Ve finálním boji, kdy profesoři použijí své ukryté tajné zbraně, shoří nakonec i celá škola a exterminátoři-profesoři s ní. Experiment selhal.

Na závěr tohoto článku malá zajímavost pro filmové nadšence: Když točili v roce 1989 tento film, záměrně posunuli děj do roku 1999. Tím pádem se jedná o takové jakoby sci-fi.


Autor: M.A.G.

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Exterminátor 2 (1994)

 Exterminátor 2 (1994)
Exterminátor 2 n
Class of 1999 II: The Substitute
Žánr: akční / horor / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Spiro Razatos

(pokračování)

Třída roku 1984 (1982)

 Třída roku 1984 (1982)
Třída roku 1984 n
Class of 1984
Žánr: krimi / drama / thriller
Země: Kanada
Režie: Mark L. Lester

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Komisař Montalbano (1999) [TV ...

23:50 - 01:45

79 minut již uběhlo
36 minut zbývá do konce

ČT2 - Souboj titánů

00:50 - 01:45

19 minut již uběhlo
36 minut zbývá do konce

NOVA - Mentalista (2008) [TV seriál]

00:40 - 01:40

29 minut již uběhlo
31 minut zbývá do konce

Prima - Policie v akci (2017) [TV pořa...

00:45 - 01:45

24 minut již uběhlo
36 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Imaginární portrét

Imaginární portrét

Naposled navštívené:
Imaginární portrét

Imaginární portrét