Zari
ohodnotit

Expendables: Postradatelní

The Expendables

Další název:
Expendables: Nezničiteľní (SK) / Postradatelní (Nova)
Žánr:
Rok:
2010
Délka:
103 minut
Premiéra v ČR:
19.8.2010
„Sylvester Stallone a parta akčních hvězd jako komando veteránů, se kterým není radno si zahrávat.“
Popis / Obsah / Info k filmu Expendables: Postradatelní



Banda žoldáků se vydává zlikvidovat jihoamerického diktátora generála Garza a bude okolo toho spousta střílení a násilí. Navíc se ve filmu objeví skoro všechny akční hvězdy z Hollywoodu = Sylvester Stallone, Jason Statham, Jet Li, Dolph Lundgren, Arnold Schwarzenegger, Mickey Rourke, Steve Austin, Danny Trejo, Scott Adkins, Randy Couture, Terry Crewes, Robert Knepper, Eric Roberts. Všichni zmínění umí kulometem postřílet malou armádu, vypadají jako lidský buldozer nebo zvládnou procedit drsňáckou hlášku mezi zuby jako málokdo.


Autor: Justik66

Popis / Obsah / Info k filmu Expendables: Postradatelní



POZOR SPOILER

Nočním městem jede šest motorek…
V adenském zálivu v Somálsku kotví loď. Piráti na ni drží muže jako rukojmí, a právě se je chystají zabít. Jenže v tomto okamžiku se zde objevuje šestice mužů. Dochází ke krátkému boji, ve kterém jsou piráti pozabíjeni. Jeden z šestice komanda se však pokusí jednoho piráta oběsit. Dochází k drobnému konfliktu. Ten muž se jmenuje Jennsen Gunnar.
Je po akci a jeden člen týmu, specialista s noži Lee Christmas přijel za svou dívkou Jenže ta už má jiného. Takže Lee odjíždí.
Vedoucí celého týmu je Barney Ross. Za ním přijíždí tatér Tool a za ním i Lee. Domlouvá se další akce. Ross se sejde s panem Churchem a svým bývalým kolegou Trenchem Mousem. Church nabízí práci na ostrově Vileda, kde je potřeba sejmout generála Garzu, který tam převzal moc. Trench to odmítá, Ross tu práci bere. Svolá ostatní a s Leem se letí na ostrov podívat. Zde hned vidí generálovy vojáky v akci. Přichází i jejich kontakt, což je žena jménem Sandra. Ta tvrdí, že generál se prodal za peníze. Ono to tak vypadá, totiž tak že tu všemu velí muž v saku jménem James Monroe. Ross a Lee se na chvilku rozdělí, aby pak Ross při prvním konfliktu s vojáky zjistil, že Sandra je generálova dcera. Ale stejně prchají společně. Teprve před odletem Sandra odmítá pokračovat a zůstává. Ross a Lee uletí na poslední chvíli, ale ještě se vrátí a trošku srovnají pár vojáků i s jejich technikou.
Gunnar chystá zradu a Sandra je mučena Jamesovými lidmi. Ross se rozhoduje Viledu znovu navštívit a chce jet sám. Jenže to mu jeho kamarádi nedovolí. Následuje souboj s Gunnarem a pak už se opět ocitáme na Viledě. Boj se zpočátku vyvíjí pro Rossovu partu špatně. Pak se Ross dostane až k Sandře a prchají. Bohužel jsou zastaveni a dochází k další bitce. Tu Ross prohrává. Ale dostane se z toho a po zavraždění generála bitva pokračuje. Potíž je v tom, že Sandru má jako rukojmí James…


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Expendables: Postradatelní



Banda žoldáků se má podle pokynů "pana Kostelníka" vydat na ostrov v Mexickém zálivu a zlikvidovat tamní vojenské vedení. Jenže při prvním průzkumu a kontaktu se Sandrou, krásnou a tajemnou spojkou na ostrově, se věci poněkud zvrtnou a Barney (Stallone) a Lee Christmas (Statham) opouští ostrov s kulkami svištícími za jejich zády...

Proč Sandra neodešla s nimi, ač ji o to prosili? Barneymu a jeho přátelům to prostě nedá a musí pro tajemnou krásku vrátit, ačkoliv všichni tuší, že při tom mohou přijít o život. A navíc se zdá, že Sandra je dcerou přesně toho generála, který by měl při akci této party přijít o život, proč jim tedy pomáhá?

A co Christmasova přítelkyně Lacy (Charisma Carpenter), zkousne jeho tajnůstkaření a dokončí Barneymu "Mr. Tool" (Mickey Rourke) jeho tetování?

Tohle není bezduchá mlátička ve stylu akčních filmů z devadesátých let, ale zajímavý příběh mistrovsky propojený v hvězdnou elitou stříbrného plátna, dnes již legendárními jmény: Stallone, Lundgren, Jet Li, Eric Roberts, Jason Statham, Mickey Rourke, Bruce Willis, Arnold Schwarzenegger atd..


Autor: pink.mouse

Popis / Obsah / Info k filmu Expendables: Postradatelní



Komando žoldáků, kteří si říkají Postradatelní, tvoří odvážný stratég Barney Ross, mistr bojových umění Jin Jang, expert na střelné zbraně Hale Caesar, expert na nože Lee Christmas, přezdívaný Dáreček, a expert na výbušniny Toll Road, přezdívaný Cesťák. Po úspěšném zásahu proti somálským pirátům přijme tým kšeft na ostrově Vilena, který jim dohodí Rossův bývalý parťák Šroub. Je třeba zlikvidovat místního diktátora, generála Garzu, a jeho nebezpečného společníka, bývalého agenta CIA Jamese Munroa. Členové týmu přistanou na ostrově, kde se setkají se spojkou, krásnou Sandrou, která je nejen členka hnutí odporu, ale také generálova dcera. Už při prohlídce terénu se musí utkat s početní převahou nepřítele, který byl zřejmě o jejich misi informován. Ross tuší, že někde blízko musí být zrádce. Pochopí, že mají udělat špinavou práci pro CIA a že ve hře je nejen teror na ostrově, ale také obchod s drogami. Komando se nakonec rozhodne téměř sebevražednou misi odmítnout, Ross však nedokáže zapomenout na Sandru, která padla do rukou Munroa a jeho sadistického zabijáka Painea. Rozhodne se zachránit ji a ostatní se k němu postupně přidají. Než se však vydají do akce, musí zjistit, kdo je zrádce. Teprve poté mohou proniknout na ostrov, obsadit palác, připravit únikové cesty, osvobodit Sandru a vypořádat se s každým, kdo se jim postaví do cesty. Jsou sice nejlepší, ale před sebou mají téměř sebevražedný úkol. Dostanou se z ostrova živí?

Zdroj: Nova


Popis / Obsah / Info k filmu Expendables: Postradatelní



Sylvester Stallone znovu potvrzuje svou roli představitele i tvůrce neohrožených hrdinů v akčním thrilleru Expendables: Postradatelní, který je až nostalgickým ohlédnutím za jednou érou tohoto žánru, v němž dnes stále více převládají namísto kaskadérských kousků atraktivní vizuální efekty. Ve svém klasicky natočeném snímku si sice hollywoodská hvězda ponechala hlavní úlohu vůdce komanda někdejších žoldáků Barneyho Rosse, avšak podělila se o akce s četnými kolegy z branže. Do týmu Stallone přibral nejen své souputníky, ale i následovníky (třeba Jasona Stathama). Mihnou se tu dokonce guvernér Schwarzenegger nebo Bruce Willis. Chabý děj s tématem osvobození jihoamerického ostrova od drogových bossů, spojeného zároveň se záchranou pohledné vlastenky, samozřejmě jen slouží jako východisko pro bitky, v nichž se dostanou ke slovu zbraně všeho druhu, souboje muže proti muži i pyrotechnické efekty, vrcholící závěrečným „ohňostrojem“. Nemohou scházet ani silácké dialogy. Tvůrci se sice místy snaží o ironii a nadhled, nakonec však berou všechno až příliš vážně... – Film se natáčel především v okolí brazilského Ria de Janeira.
Tomáš Bartošek, Filmový přehled 2010/10


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Expend4bles: Postrad4telní (2023)

 Expend4bles: Postrad4telní (2023)
Expend4bles: Postrad4telní n
Expend4bles
Žánr: akční / dobrodružný / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Scott Waugh

(pokračování)

Untitled Adi Shankar Project (2015)

 Untitled Adi Shankar Project (2015)
Untitled Adi Shankar Project n
 
Žánr: akční / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Simon West

(spin-off)

Expendables: Postradatelní 3 (2014) [2k digital]

 Expendables: Postradatelní 3 (2014) [2k digital]
Expendables: Postradatelní 3 n
The Expendables 3
Žánr: akční / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Patrick Hughes

(pokračování)

Expendables: Postradatelní 2 (2012)

 Expendables: Postradatelní 2 (2012)
Expendables: Postradatelní 2 n
The Expendables 2
Žánr: akční / dobrodružný / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Simon West

(pokračování)

Inferno: The Making of 'The Expendables' (2010) [TV film]

 Inferno: The Making of 'The Expendables' (2010) [TV film]
Inferno: The Making of 'The Expendables' n
 
Žánr: dokument
Země: Spojené státy americké
Režie: John Herzfeld

(spin-off)

TV Program

ČT1 - AZ-kvíz (1997) [TV pořad]

11:30 - 12:00

26 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

ČT2 - Nové objevy v Pompejích

11:45 - 12:40

11 minut již uběhlo
44 minut zbývá do konce

NOVA - Tescoma s chutí (2009) [TV poř...

11:45 - 12:00

11 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

11:30 - 12:30

26 minut již uběhlo
34 minut zbývá do konce

Reklama