Zari
ohodnotit

Duše jako kaviár

Rok:
2003
Délka:
99 minut
Premiéra v ČR:
14.10.2004
„Hvězdně obsazená česká komedie plná peripetií, nadsázky a humoru o životních kotrmelcích třech sourozenců.“
Popis / Obsah / Info k filmu Duše jako kaviár



POZOR SPOILER!!!

Muž se chystá na sex a bere si viagru. Asi i proto jej u toho "trefí šlak". Mladé děvče Anička se neustále cpe čokoládou. Chystá se na pohřeb svého otce - toho, co si bral viagru. Maminka už má muže jiného, se kterým pospává. Toho Anna nesnáší. Na pohřbu byl i její nevlastní bratr Vladimír, o kterém dosud nevěděla. Ten žije sám, ale má exmanželku a nemluvící dceru. Anina sestra Jana má muže Jana, který jí zahýbá s její nejlepší kamarádkou Karin. Ženě ovšem tvrdí, že byl v Brně. Jenže ta odhalí podvod a ztropí scénu. Ovšem stále neví, s kým jí muž zahýbá. Mimochodem - manžel Janovy milenky je jeho kamarád. Jana si nechává upravit prsa a Anna se po domácím konfliktu chystá vrhnout z okna. Do Anniny třídy přichází nový kluk David a Karinin manžel se domnívá, že mu zahýbá s holkou. Anna se začíná scházet s Davidem. Vladimír sbalí cizinku s malým klukem, a když s ní jede k sobě domů, píchne se o injekční stříkačku nějakého narkomana. Jan od Jany odchází a ruská dívčina ukrade Vladimírovi peníze a mizí /64/. Karinin muž jednoho dne přichází domů a zjistí, že má vyměněný zámek a kufry u dveří. Jana nalézá v posteli Karinin přívěsek a opět ztropí výtržnost. Anna má první sex s Davidem na schodech. Jana balí automechanika, ale on se nedá. Anna viděla Davida s jinou a skáče z mostu. Vladimír se konečně dozví výsledky krevních testů na HIV a Jana nakonec také nalézá někoho, s kým by strávila Vánoce…


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Duše jako kaviár



Na pohřbu svého otce, kterého se zúčastní jeho mnohé milenky, se Jana a Anna dozví o existenci nevlastního bratra Vladimíra. Anna, touží být krásnější a dokonalejší, čeká na svou první lásku. Sestra Jana je zatím na pokraji nervového zhroucení ve snaze udržet své manželství se záletnickým mužem. Nově objevený bratr Vladimír hledá sám sebe. Mozaika osudů, do níž zapadá také příběh matky obou sester, se skládá kousek po kousku a divákům je předkládána s přesným množstvím nadsázky a humoru.

Zdroj: IKO Cable, s.r.o. (Film+)


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Duše jako kaviár



Dramatická komedie z (ne)manželského života. Na pohřbu svého manžela a otce, za účasti jeho nesčetných milenek, se čerstvá vdova (VILMA CIBULKOVÁ) i její dcery Jana (TATIANA VILHELMOVÁ) a Anna (KAROLÍNA KAISEROVÁ) dozvídají o existenci nevlastního bratra Vladimíra (JAN BUDA). Nejmladší ze sourozenců, Anna, která touží být krásnější a dokonalejší, netrpělivě čeká na svou první lásku. Její sestra Jana je na pokraji nervového zhroucení ze snahy udržet své manželství se záletnickým Janem (ONDŘEJ VETCHÝ). Nově objevený bratr Vladimír hledá sám sebe a jednoduché to nemá ani dobrácký kamarád František (SAŠA RAŠILOV), který je až příliš často na služebních cestách, zatímco jeho žena Karin (ALICE VESELÁ) si užívá života s tajným milencem. Mozaika osudů se pomalu a s humorem skládá střípek po střípku.


Autor: vlk1410

Popis / Obsah / Info k filmu Duše jako kaviár



Hořká komedie Duše jako kaviár je podle slov jejího autora Milana Cieslara inspirována skutečnými příběhy jeho známých a přátel a je také malou poctou Albertu Moraviovi. Těží z prolínání epizod několika postav, spjatých příbuzenskými, manželskými a mileneckými vazbami. - Při pohřbu rozvedeného otce se jeho dcery Jana a Anna poprvé setkají s nevlastním bratrem Vladimírem, o jehož existenci ony ani jejich zatrpklá stárnoucí matka neměly tušení. Jana žije v rozpadávajícím se manželství s Honzou, který ji podvádí s její nejlepší kamarádkou, emancipovanou „moderní ženou“ Karin. Studentka Anna trpí svou tloušťkou a nenávidí matčina mladého milence. A nesmělý malíř Vladimír před časem odešel od manželky Marcely a hluchoněmé dcerky a rád by se k nim vrátil. Ve hře jsou mimo jiné i Karinin ušlápnutý manžel František, Ruska Jelena, automechanik Ríša a lesbička Miluška. - Podle „mozaikovitého“ dramaturgického vzorce se příhody jednotlivých postav postupně splétají a vrství, aby byly ke konci nějakým způsobem „vyřešeny“. Zaměřením na intimní, především erotické vztahy v současné hektické době může Cieslarův dlouholetý autorský projekt připomínat Jakubiskovo Post coitum, je však natočen v realistickém klíči a s důrazem na odpozorované situace. Působí však až příliš „televizně“.

Tomáš Bartošek, Filmový přehled 2004/10


Popis / Obsah / Info k filmu Duše jako kaviár



Nekousej do rukou, které tě chtěj hladit.
Na pohřbu otce, za účasti jeho nesčetných milenek, se Jana (Tatiana Vilhelmová) a Anna (Karolína Kaiserová) dozvídají o existenci nevlastního bratra Vladimíra (Jan Budař). Nejmladší ze sourozenců Anna, která touží být krásnější a dokonalejší, netrpělivě čeká na svou první lásku. Její sestra Jana je zatím na pokraji nervového zhroucení ve snaze udržet své manželství se záletnickým Janem (Ondřej Vetchý). Nově objevený bratr Vladimír neuroticky hledá sám sebe a jednoduché to nemá ani dobrácký František (Saša Rašilov), který je až příliš často na služebních cestách, zatímco jeho žena Karin (Alice Veselá) si užívá života s tajným milencem. Mozaika osudů, do níž zapadá také příběh matky obou sester (Vilma Cibulková) se skládá střípek po střípku a divákům je předkládána s přesným množstvím nadsázky a humoru. Duše jako kaviár je film o cestě za štěstím, na níž člověk udělá stokrát stejnou chybu, aby ji až po stoprvé napravil.
DVD Express


Popis / Obsah / Info k filmu Duše jako kaviár



Hořká komedie Duše jako kaviár je podle slov jejího autora Milana Cieslara inspirována skutečnými příběhy jeho známých a přátel a je také malou poctou Albertu Moraviovi. Těží z prolínání epizod několika postav, spjatých příbuzenskými, manželskými a mileneckými vazbami. - Při pohřbu rozvedeného otce se jeho dcery Jana a Anna poprvé setkají s nevlastním bratrem Vladimírem, o jehož existenci ony ani jejich zatrpklá stárnoucí matka neměly tušení. Jana žije v rozpadávajícím se manželství s Honzou, který ji podvádí s její nejlepší kamarádkou, emancipovanou „moderní ženou“ Karin. Studentka Anna trpí svou tloušťkou a nenávidí matčina mladého milence. A nesmělý malíř Vladimír před časem odešel od manželky Marcely a hluchoněmé dcerky a rád by se k nim vrátil. Ve hře jsou mimo jiné i Karinin ušlápnutý manžel František, Ruska Jelena, automechanik Ríša a lesbička Miluška. - Podle „mozaikovitého“ dramaturgického vzorce se příhody jednotlivých postav postupně splétají a vrství, aby byly ke konci nějakým způsobem „vyřešeny“. Zaměřením na intimní, především erotické vztahy v současné hektické době může Cieslarův dlouholetý autorský projekt připomínat Jakubiskovo Post coitum, je však natočen podle realistického klíče a s důrazem na odpozorované situace.
Kino AERO


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Pečení na neděli (2021) [TV po...

14:00 - 14:25

22 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

ČT2 - Zázračná planeta: Serengeti

13:30 - 14:25

52 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

NOVA - Mentalista (2008) [TV seriál]

13:35 - 14:35

47 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

Prima - Návrat komisaře Rexe (2008) [T...

13:30 - 14:30

52 minut již uběhlo
8 minut zbývá do konce

Reklama