Zari
ohodnotit

Delirium tremens

Delirijum tremens

Žánr:
Země:
Rok:
2019
Délka:
99 minut
Premiéra v ČR:
30.1.2020

Obsah filmu Delirium tremens

 
Dagi je slavný a stále velmi žádaný herec. Herecké povolání vyplňuje většinu jeho času. Hraje v několika divadlech, navštěvuje televizní estrády, vyučuje herectví, natáčí filmy a televizní seriály. Svou slávu si užívá plnými doušky. Když nehraje, účastní se nejrůznějších večírků a oslav, na kterých končí často v dámské společnosti a domů přichází denně opilý. Nikdo z jeho okolí nepozoruje, jak jej tento koloběh ničí, a že svou práci zvládá jen za pomoci alkoholu. Nejhorší je, že si to neuvědomuje ani on sám. Jediná osoba, která vidí, že se Dagi blíží nezadržitelně k okraji propasti, je jeho žena, která ví o jeho nevěrách, ví, v jakém stavu...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
trailer
Distributor v ČR:
Balkanfilm
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
srbská
 
 
Distribuční verze:
s titulky
 
 
Přístupno:
pro všechny
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Delirium tremens >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

MambaX
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.2.2020
Když člověk spadne až na dno a kterak z toho ven
Balkánské filmy si většinou neberou žádné   servítky, s divákem se nijak nemazlí, jsou   drsné a syrové. Delirium tremens srbského   filmového kmeta Gorana Markoviče (ročník 1946)   sice všechny tyto charakteristiky splňuje,   avšak navíc k tomu přináší jemnou filmovou   poetiku a spoustu emočních situací, které   mohou přejít až k dojetí a občas i slzám. To   je u balkánských filmů skoro ojedinělé. A   navíc kromě dramatu je to i komedie, která   místy vyvolává opravdu upřímný divácký   smích.
Populární herec Dagi je víc než   vytížený - hraje 40 divadelních představení   měsíčně, natáčí filmy, televizní seriály,   účinkuje v estrádách. Kromě toho má rodinu,   milenku a docela dost společenských oslav a   večírků. Aby tohle šílené tempo zvládl,   pije. Hraje opilý - sice stále úspěšně,   když není večírek zajde aspoň do baru a domů   se vrací totálně namol. Alkohol nad ním   postupně přebírá moc a slavný herec končí v   léčebně.
Tady dochází k nejhumornějším a   také k nejemotivnějším scénám, kdy Dagi je   úplně mimo a domnívá se, že jeho pacienti   jsou studenti herectví a snaží se je vyučovat.   Děj graduje s příchodem specialistky Lízy,   která v této léčebně aplikuje psychiatrickou   metodu psychodramatu, kdy se pacienti snaží   vžít do rolí kolegů, ale i imaginárních   postav jako Podpora, Naděje či Herectví. Díky   této metodě doznávají léčebných pokroků   nejen pacienti, ale možná i diváci v kině.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Letoya Luckett

Luckett Letoya

Rebecca Toolan

Toolan Rebecca

Naposled navštívené:
Letoya Luckett

Luckett Letoya

Rebecca Toolan

Toolan Rebecca