Zari
ohodnotit

Ďáblův generál

Des Teufels General

Další název:
Diablov generál
Žánr:
Země:
Rok:
1955
Délka:
117 minut
„Koupili si jeho duši a poslali ho do válečného pekla... Válečné drama o osudech německého sportovního letce“

Obsah filmu Ďáblův generál

 
Německý herec Curd Jürgens exceluje v roli generála Luftwaffe, vojáka tělem i duší, proslulého svou profesionální zdatností, ale také lehkovážností a bonvivánstvím. Harry Harras je zpočátku oddaným služebníkem Hitlerova fašistického Německa. Případné pochybnosti rozptyluje tím, že jedná důsledně apoliticky a tím pádem podle svého přesvědčení nenese odpovědnost za teror prováděný stávajícím režimem. Nesmyslnost války ho však nakonec donutí sundat klapky z očí a přiklonit se k druhé straně tábora. Generálova přeměna vyvrcholí hrdinským činem, neboť, jak říká jedna z postav ve filmu, kdo nedělá nic, je spoluviník.

oficiální text distributora
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

curil
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.3.2013
I když je generál Harras válečným zločincem,   je svým způsobem sympatickým mužem. Bonvián,   který není členem strany, je profesionál   každým coulem, a dělá jen svou práci.   Wermacht nebyl to samé jako Gestapo. Pravdou je,   že opozice proti Hitlerovi začala pracovat ve   chvíli, když bylo zřejmé, že Německo   prohrává na všech frontách. Je určitě třeba   vyzdvihnout výkon Curda Jürgense v hlavní roli.
jager
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.12.2009
Na filmu je sice poznat že jeho předlohou je   divadelní hra (děj se odehrává převažně v   interierech), ale v tomto případě mě to   nevadilo, zajímavé dialogy a Curd Jurgens   představitel hlavní role jako generál Luftwaffe   zde předvádí velké herecké představení   které určitě stojí za podívání.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama