Zari
ohodnotit

Ďábelské ženy

Les Diaboliques

Další název:
Diabolské ženy; Die Teuflischen
Žánr:
Země:
Rok:
1955
Délka:
114 minut
Popis / Obsah / Info k filmu Ďábelské ženy
Ve francouzském provinčním městě Michel Delassalle sadistický ředitel školy,která patří jeho manželce Christině,křehké ženě se slabým srdcem,prožívá vášnivý románek s učitelkou Nicole Horner,která je se svou silnou a prudkou osobností pravým opakem jeho ženy a právě proto ho okouzlila a stala se jeho milenkou hned v den svého příjezdu.I přesto s ní však začne zacházet stejně špatně jako se svou ženou. Dvě trápené bytosti jsou okolnostmi dotlačeny uzavřít spojenectví proti svému mučiteli. Společně vypracují komplikovaný plán.Vylákají ho pryč ze školy do Nicolina levného podnájmu, kde ho přimějí vypít otrávenou whiskey.Tělo zabalí do nylonového ubrusu,schovají do koše na prádlo a převezou zpět do školy. Tam ho pod rouškou tmy shodí do špinavé vody v plaveckém bazénu.Za krátkou dobu po jejich činu je bazén vypuštěn,tělo mrtvého ředitel ale není nalezeno.Brzy se začne množství podivných příhod zvyšovat...


Autor: Ela

Popis / Obsah / Info k filmu Ďábelské ženy
Klasické francouzské drama režiséra Henri-Georgese Clouzota je dokonalou ukázkou filmu noir. Je adaptací románu slavné dvojice Boileau-Narcejac.
Francouzské provinční městečko, kde ve škole vládne despotický ředitel. Bojí se ho nejen žáci, ale i vlastní manželka, která se mu se svým nemocným srdcem nedokáže vzepřít. Snad by se i rozvedl, kdyby škola nepatřila jeho manželce. Již nějaký čas však žije otevřeně v milostném vztahu s učitelkou Nicole. K oběma svým „ženám“ se chová přezíravě a krutě. Proto vznikne jejich společný plán na jeho zavraždění, za nímž stojí Nicole.

Zdroj: ČT


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Na cestě po emirátském Ras Al-...

16:45 - 17:15

3 minut již uběhlo
27 minut zbývá do konce

ČT2 - Souboj titánů

15:55 - 16:50

53 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

NOVA - Výměna manželek (2004) [TV poř...

15:30 - 16:57

78 minut již uběhlo
9 minut zbývá do konce

Prima - Inkognito (2021) [TV pořad]

16:40 - 17:55

8 minut již uběhlo
67 minut zbývá do konce

Reklama