Zari
ohodnotit

Corrida pro špióna

Corrida pour un espion

Další název:
Code Name: Jaguar; Der Spion, der in die Hölle ging; Persecución a un espía; The Spy Who Went Into Hell
Rok:
1966
Délka:
107 minut
Popis / Obsah / Info k filmu Corrida pro špióna
U břehů jižního Španělska je umístěna tajná základna americké armády, ukazuje se ale, že podrobný přehled o její činnosti má sovětská špionáž. Pentagon do Španělska vysílá svého agenta Jeffa Larsona (Ray Danton), který má za úkol vypátrat, jak se k informacím Rusové dostávají. Od počátku pobytu ve Španělsku se Larson dostává do ohrožení života a je sledován sovětskými špiony, na pomoc má ale půvabnou asistentku (Pascale Petit), bývalého kolegu (Roger Hanin) a také španělskou policii. Zdá se, že Rusové mají k dispozici tajné kamery, zbývá vypátrat, kde.

Film Corrida pour un espion natočil francouzský režisér Maurice Labro, na vzniku se podílela i západoněmecká produkce a Španělsko, kde probíhalo natáčení exteriérů. Z toho vyplývalo také pestré mezinárodní obsazení v čele s americkým hercem Rayem Dantonem. Natáčelo se také ve Francii a ve studiích v Západním Berlíně, film vznikl za poměrně krátkou dobu na jaře 1965 a již v létě 1965 měl premiéru v Západním Německu, následně se dostal do distribuce ve většině západní Evropy. Například ve Francii dosáhl poměrně značného úspěchu překročením miliónové návštěvnosti v kinech, dnes je ale vnímán jen jako z mnoha variací na Jamese Bonda.


Autor: argenson

Popis / Obsah / Info k filmu Corrida pro špióna
Americká kontrarozvědka v Pentagonu zjistí, že všechny tajné operace na jejich vojenské základně umístěné v jižním Španělsku v Alicante jsou prozrazeny Sovětům. Do Španělska je vyslán tajný agent Jeff Larson, který je od příjezdu monitorován sovětskou rozvědkou. Za pomoci svého spolupracovníka Stuarta a španělské agentky Pilar Jeff zjistí, že na základně jsou instalovány tajné kamery, které sledují veškeré dění na základně. Za pomoci polské nákladní lodi je signál přenášen KGB.


Autor: curil

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Četnické humoresky (1997) [TV ...

20:10 - 21:35

17 minut již uběhlo
68 minut zbývá do konce

ČT2 - Karel III., monarcha a člověk

20:00 - 21:05

27 minut již uběhlo
38 minut zbývá do konce

NOVA - Jedna rodina (2023) [TV seriál...

20:20 - 21:40

7 minut již uběhlo
73 minut zbývá do konce

Prima - ZOO (2022) [TV seriál]

20:15 - 21:45

12 minut již uběhlo
78 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Blue City

Blue City
Blue City

Ronin

Ronin
Ronin

Prach

Prach
Prach

Naposled navštívené:
Blue City

Blue City
Blue City

Ronin

Ronin
Ronin

Prach

Prach
Prach