Zari
ohodnotit

Co jsem komu udělala?

Qué he hecho yo para merecer esto?

Další název:
Co jsem udělala, abych si to zasloužila?
Rok:
1984
Délka:
100 minut
„Žena v domácnosti závislá na amfetaminech zabije manžela a prodá syna...“
Popis / Obsah / Info k filmu Co jsem komu udělala?
V malém madridském bytě žije žena v domácnosti Gloria společně se svým manželem - taxikářem a padělatelem Antoniem, bláznivou tchýní závislou na balené vodě a dortících a dvěma dospívajícími syny, z nichž jeden je drogový dealer a druhý gay. Gloria tvrdě pracuje jako uklízečka v domácnostech, aby vydělala peníze do rozpočtu bláznivé rodiny a taky na prášky, na kterých je závislá. Její nejlepší kamarádkou je sousedka, prostitutka Cristal. Antonio má tajnou vášeň pro německou zpěvačku, jíž dělal řidiče. Jeden spisovatel se snaží přemluvit Antonia, aby padělal Hitlerovy dopisy a cestuje do Německa, aby se s touto zpěvačkou setkal a přizval jí do svého tajného plánu. Mezitím Gloria prodá svého syna gaye perverznímu zubaři. Když během jedné hádky praští Gloria Antonia do hlavy kusem dřeva, zabije ho. Policejní detektivové začínají vyšetřovat případ.

Zdroj: HBO Europe
Vysílání: dabing
Premiéra: 27.01.2014 CX


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Co jsem komu udělala?
Otázka v názvu je zoufalou reakcí na stav společnosti a přitom film zůstává nejskvostnější Almodóvarovou vizí stavu popkultury a zároveň je překvapivě inspirovaný neorealismem a dadaismem. Ústřední postavou příběhu je žena – Gloria (Carmen Maura), která spáchá zločin, ale je jí odpuštěno, neboť její rodinný a manželský život byl příliš nesnesitelný. Neorealismus je zde odrazovým můstkem pro vykreslení modelu jedné „typické“ rodiny. Otec (Ángel de Andrés López) je emigrant a bláznivý snílek, matka se může upracovat k smrti, aby je všechny uživila, jeden ze synů je narkoman a chodí za školu a druhý prožívá poněkud předčasnou homosexualitu. A v neposlední řadě mírně pomatená babička (Chus Lampreave) symbolizující střet venkova s městem a návrat ke kořenům…
Režisér je prvním, kdo se pokusil zobrazit život takovýchto “obyčejných“ žen jako je Gloria a přitom zdůraznit jejich nelehké společenské postavení. Tyto prosté a zdánlivě nezajímavé postavy znali španělští diváci do té doby jen z podprůměrných filmů nebo televizních seriálů. Dokonalá vykonstruovanost příběhu se všemi výtečnými vtipy zde není negativní zátěží filmu.
Kino AERO


Popis / Obsah / Info k filmu Co jsem komu udělala?
Gloria je frustrovaná žena v domácnosti v Madridu. Její muž ji bije,
má dva nepovedené syny a bláznivou tchyni. Aby udržela rodinnou
kasu, musí uklízet u cizích lidí. Jednoho dne se však neudrží.

Autor/Zdroj: Popis
Týdeník televize


Popis / Obsah / Info k filmu Co jsem komu udělala?
Černá komedie vypráví o uštvané ženě v Domácnosti (Carmen Maura), která kmitá po svém moderním příbytku coby otrokyně reklamního kultu dokonalých hospodyněk. Manžel-taxikář je parchant, děti se nepovedly a domácí spotřebiče nemají srdce. Almodóvar v tomto případě připouští inspiraci žebráckou operou.
Cinema 2000/5/64,

Autor/Zdroj: Prokopová Alena/Cinema


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Vlak dětství a naděje (1985) [...

17:20 - 18:25

6 minut již uběhlo
59 minut zbývá do konce

ČT2 - Zázračná planeta: Serengeti

17:00 - 17:55

26 minut již uběhlo
29 minut zbývá do konce

NOVA - Volby 2024

13:45 - 18:00

221 minut již uběhlo
34 minut zbývá do konce

Prima - Divá Bára (1948)

17:05 - 18:52

21 minut již uběhlo
86 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Víš, co můžeš

Víš, co můžeš

Naposled navštívené:
Víš, co můžeš

Víš, co můžeš