Zari
ohodnotit

Chladna zrána [TV inscenace]

Žánr:
Rok:
1982
Délka:
57 minut
„Ivan Urbánek a Eva Matalová v hlavních rolích příběhu o spalující touze, které okolnosti nepřejí.“
Popis / Obsah / Info k filmu Chladna zrána
Brněnská televizní inscenace „Chladna zrána“ je v podstatě situačním komediálním příběhem, jehož zápletka se točí kolem rodiny Mašátových. Jejich ženatý syn je na vojně. Podaří se mu získat tzv. opušťák a velmi se těší, až bude doma se svou manželkou chvíli o samotě. S přítomností rodičů se počítá, v domácnosti žije ještě upovídaná babička, avšak nečekaným šokem je pro mladého vojína přítomnost dalších osob. Na návštěvě u Mašátových jsou manželé Toucovi. Paní Toucová se s rodinou spřátelila v lázních a pozvala se na návštěvu i se svým chotěm a poněkud zvláštním synem. Je pochopitelné, že jakékoliv soukromí mladých manželů je okamžitě vyloučeno, v domě se pohybuje nadbytečný počet lidí. Poté, co mladý Mašát nenajde jedinou chvilku, kterou by mohl strávit o samotě se svou ženou, raději odjíždí zpět na vojnu.

Televizní inscenace byla uvedena na našich obrazovkách jen krátce po roce 1989, později už nikoliv. Její hodnota spočívá zejména v zaznamenání jedné z posledních hereckých příležitostí legendární české hvězdy 30. a 40. let - Nataši Gollové, která hrála roli babičky Mařenky.


Autor: Hortensie

Popis / Obsah / Info k filmu Chladna zrána
POZOR SPOILER

Svobodník František Mašát jede na „opušťák“. Od kamaráda dostane spoustu jablek, ve vlaku si udělá ostudu, ale konečně se ocitá doma. Vlézt potmě do své postele, kde očekával manželku Aničku, nebyl zrovna prima nápad, protože tam spí návštěva, totiž paní Jiřinka Toucová, známá Fandovy matky z lázní. Ta je zde s celou rodinou. Jako každý rok se má péci dort nejlepší hospodyně, který pak jde do tomboly. V koupelně se nalézá mladý Touc, Slávek. Pak jde Franta s kamarádem pozvat na pivo Pavla, myslivce. Skončí v hospodě i s jeho synem Honzíkem. Vrátí se ve veselé náladě. Druhý den je společný oběd, vycházka, a Franta Aničku chce. Jenže ona je taková protivná, a když se konečně ocitnou sami, zase tam vrazí návštěva s rodinou /38/. Večer začíná zábava s tombolou. Dort vyhraje Jiřinka. Dle zvyku jej má rozkrájet, a každého podarovat, což se Jiřince pranic nelíbí. Její muž zase rozlije plato s pivem. A tak se každý baví, jak umí, Slávek například hraje na saxofon s kapelou. Jiřinku odvezou s infarktem a Franta? Nu, je to voják, a tak mu nezbývá než se vrátit zpátky na vojnu.


Autor: Pitryx

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Radostné události (1983) [TV inscenace]

 Radostné události (1983) [TV inscenace]
Radostné události n
 
Žánr: komedie
Země: Československo
Režie: Vladimír Drha

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Komisařka Florence (2015) [TV ...

01:20 - 02:55

9 minut již uběhlo
86 minut zbývá do konce

ČT2 - Pluk mizerů

00:50 - 01:50

39 minut již uběhlo
21 minut zbývá do konce

NOVA - Specialisté (2017) [TV seriál]

01:20 - 02:10

9 minut již uběhlo
41 minut zbývá do konce

Prima - Šefové na zabití (2011)

23:45 - 01:45

104 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Písničkář

Písničkář
Písničkář

Naposled navštívené:
Písničkář

Písničkář
Písničkář