Zari
ohodnotit

Čertouská poudačka [TV inscenace]

Žánr:
Rok:
1966
Délka:
85 minut
„Josef Bek a Jiřina Bohdalová v televizní adaptaci podkrkonošské pohádky podle Marie Kubátové.“

Obsah filmu Čertouská poudačka

 
Na televizní obrazovku se vrací televizní zpracování podkrkonošské pohádky podle M. Kubátové z roku 1966 v režii M. Zachaty s celou plejádou skvělých herců v čele s J. Bekem (kapelník Bartůšek), J. Bohdalovou (Baruška), B. Záhorským (klarinetista Koutecký), S. Neumannem (Chaloupecký). O. Novým (pekelný kapelník), M. Rosůlkovou (purkmistrová) a J. Štěpničkovou (bába Šláborka).

Pojďme se znovu potěšit lidovou poudačkou o vesnické kapele a jejím kapelníkovi, který pro úspěch upsal čertu duši, a o chytré dívce, která čerty přelstila…

Zdroj: Česká televize

 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

klasifikátor
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.1.2021
Pěkná archivní pohádka s vynikajícím   obsazením. Tyhle herecké persóny prostě   neuměly hrát jen nějak na půl plynu i když   šlo "jen" o pohádku a tak je po   herecké stránce opravdu nač koukat. Kvalita   obrazu i zvuku bohužel odpovídá době   natočení. V roce 1966 se tehdejší ČST   sotvaže dostávala z dětských krůčků do   puberty. Jen jedno se tak úplně nepovedlo.   Myslím, že na děti je hodinu a půl dlouhá   černobílá studiovka poněkud příliš velká   porce.
Pitryx
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 25.12.2016
Už jako dítě jsem tvrdil, že toto není   pohádka, ale blbina. Nikdy jsem to neviděl do   konce. Už ten zdlouhavý dialog u bubnu hned na   začátku. Nu, pustil jsem si to po asi   čtyřiceti letech. Říkal jsem si, že jsem to   jako malej nechápal. A nyní jsem se   přesvědčil, že jsem se nemýlil. Tam se stále   kecá jen o muzice, a to stále dokola a dokola.   Kdybych nemusel, nedíval bych se až do konce, a   po první půl hodině bych šel na pivo. Možná   je to tím, že nemám k hudbě žádný vztah a   jsem naprostý hudební analfabet. Ale nebyl jsem   tehdy sám, komu se to nelíbilo. Prostě u mne je   to nudná věc, kterou nezachrání ani   vynikající obsazení.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Čertouská poudačka (1966) [TV inscenace]Čertouská poudačka (1966) [TV inscenace]Čertouská poudačka (1966) [TV inscenace]Čertouská poudačka (1966) [TV inscenace]
Reklama