Zari
ohodnotit

Komentáře k filmu Černá kočka

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 3
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.1.2020
Mistři hrůzy Boris Karloff a   Bela Lugosi ve společném   filmu je stejný   fanouškovský fenomén jako   akční hrdinové Arnold   Schwarzenegger a Sylvester   Stallone 'Plán útěku'   (2013). Třicátá léta byla   v hororovém žánru velice   plodná a tak vznikly takové   filmové fenomény, že se   staly doslova a do písmene   filmovou klasikou. Nebo je   někdo, kdo nezná například   Drákulu či Frankensteina? S   podivem se to netýká tohoto   snímku. A to se stal   filmovým milníkem v oblasti   použití hudby.   Hrůzostrašné či jinak   děsivé scény se tu sice   tolik nevyskytují, avšak   hororová síla je ve   scénáři a hlavně v   dialozích, které jsou v   těch nejlepších momentech   ostré jako břitva.   Vizuální stránka a   patřičné kulisy pro   vytvoření atmosféry již   byl zavedeným standardem.   Satanismus je téma příběhu   pana a paní Allison, kteří   si vyjeli na svatební cestu   do Budapešti, která se po   setkání s určitým   člověkem ve vlaku nakonec   vyvine zcela jinak, než jak   by si jistojistě   představovali. Ve   třicátých letech tak   děsivý film, že byl v   některých státech rovnou   zakázán. Dnešní divák   samozřejmě nad tím bude   kroutit hlavou, ale když se   zaměří na herecké projevy   obou protagonistů, k tomu   obrazové hrátky světla a   stínů a dobu vzniku, kdy se   na hororové filmy přeci jen   shlíželo poněkud jinak,   nemůže být již na   pochybách. Výprava je   jednoduchá, avšak   patřičná pro ucelený   futuristický nádech.   Načasovaná hrůza vytváří   surrealistickou atmosféru   podpořenou klasickou hudbou   od takových skladatelů, jako   je Ludwig van Beethoven,   Frantz Schubert či Johann   Sebastian Bach. Vše pevně   sedí a vytváří opravdový   dobový filmový zážitek.   Ne, skutečně je škoda, že   je snímek zapomenutý.
pataamat
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.4.2009
Odspojenia dvoch legiend   Karloffa a Lugosiho síce   viacerý čakaly viac ale je   to taký lepší stred na   ktorý sa dá pozerať.
Prasoid
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 22.5.2010
Již poněkud vyčpělá   podívaná. Herecký koncert   Karloffa a Lugosiho, na němž   stojí veškeré kvality   filmu, bohužel částečně   pohřbívá vnucující se   hudba. Tito pánové mají na   svém kontě daleko lepší   spolupráce.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Události (1993) [TV pořad]

19:00 - 19:56

19 minut již uběhlo
37 minut zbývá do konce

ČT2 - Úžasná Albánie

18:40 - 19:25

39 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

18:30 - 19:30

49 minut již uběhlo
11 minut zbývá do konce

Prima - Hlavní zprávy (2020) [TV pořad...

18:55 - 19:40

24 minut již uběhlo
21 minut zbývá do konce

Reklama