Zari
ohodnotit

Celý širý svět

The Whole Wide World

Žánr:
Rok:
1996
Délka:
107 minut
„K lásce je zapotřebí dvou, jinak zůstane jen ve vzpomínkách.“

Komentáře k filmu Celý širý svět

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 2
jmenuji.se.libor
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.7.2010
Film o lásce dvou osamělých lidí
Nad celým filmem ční   polibek na vyhlídce, který   je jedním z   nejvášnivějších co kdy   byl k vidění ve filmu. A   vlastně ten polibek   charakterizuje celý film, o   čem film je - je to   pozoruhodný nevšední   příběh o spisovateli   Robertu E. Howardovi, autorovi   knížek o siláku z dávných   dob Conanu. Howard prožívá   složitý vztah s učitelkou,   ti dva k sobě nemůžou   najít cestu, přestože po   sobě v skrytu duše vroucně   touží ...

Vše je výtečně   natočeno, exteriéry,   interiéry, skvělá kamera i   výkony herců jsou výborné.   Člověk má pocit, že to   není film, ale poutavý   dokument o hledání   společné životní cesty   dvou osamělých lidí.

/Hlavní hrdina   umřel mlád, vzal si život -   tak jako hodně nadaných   lidí zaplatil daň za svoje   nadání a vyjimečnost.   Nejsem velkým příznivcem   knížek typu Conan, ale   čirou náhodou jsem se dostal   ke dvoum knihám tohoto autora   a začetl jsem se, musím   konstatovat - ač někteří   lidé říkají, že je   fantasy okrajový žánr, tak   PAN SPISOVATEL Bob Howard   uměl výborně barvitě   čtivě psát, příběhy jím   napsané čtenáže zanesou do   jiných světů.

Film je jedním z   nejlepších filmů, které   natočila kočka René   Zellweger.
Amthauer
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.10.2008
Stylový a dobový film,   který je sice chvílemi   trochu rozvláčný a   začíná nudit, ale za jednu   z nejvášnivějších   romantických scén, jaké z   filmu pamatuji a za   představitele hlavních rolí   musím udělit hodnocení   naprůměrné.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Všechny velké a malé bytosti (...

10:15 - 11:05

38 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

ČT2 - Auto-moto-revue (1974) [TV poř...

10:50 - 11:10

3 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

NOVA - Rady ptáka Loskutáka (2001) [T...

10:20 - 11:30

33 minut již uběhlo
37 minut zbývá do konce

Prima - Máme rádi Česko

10:10 - 12:05

43 minut již uběhlo
72 minut zbývá do konce

Reklama